Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszęo pomoc w odnalezieniu nazwy kamienia elewacyjnego

Recommended Posts

• 1 month później...
Kraina Chichów

Ja również proszę o pomoc w zidentyfikowaniu kamienia.

http://images27.fotosik.pl/178/54a953f35cac9b28m.jpg

Jest to naturalny piaskowiec łamany Kolor zależy od kopalni w której jest wydobywany czyli od złoża bywa nieraz bardziej czerowny lub rdzawy.

Taki efekt to praca dobrego kamieniarza

• 4 weeks później...

Mnie również bardzo podobają się elewacje z kamienia lub kamieniopodobne.

Zastanawiam się tylko czy taka elewacja kamieniopodobna (np. z Brukbetu) będzie praktyczna (trwałość płytek, trwałość koloru, łapanie brudu) ?

Macie jakieś doświadczenia? znacie "użytkowników" takich elewacji?

• 4 years później...
Mnie również bardzo podobają się elewacje z kamienia lub kamieniopodobne.

Zastanawiam się tylko czy taka elewacja kamieniopodobna (np. z Brukbetu) będzie praktyczna (trwałość płytek, trwałość koloru, łapanie brudu) ?

Macie jakieś doświadczenia? znacie "użytkowników" takich elewacji?

Jak od dawna wiadomo kamień jest wieczny, a odlewy, które proponują firmy takie jak brukbet, czy stegu są bardzo wrażliwe na jakiekolwiek uszkodzenia (uważaj nie zdrap farby, bo będziesz miał gips na ścianie a nie imitację kamienia...)

Osobiście polecam tylko naturalny kamień. Sam mam kilka elementów w domu obłożonych kamieniem i nie mam z nim najmniejszego problemu. A porównywanie kamienia do odlewów to porażka - to nawet nie jest podobne do siebie.

Ja kupowałem panele kamienne w internecie i jestem bardzo zadowolony. Realne zdjęcia i fachowa pomoc. [uSUNIĘTO REKLAMĘ]

Pozdrawiam Marcin

20130319_122006.jpg

Edytowane przez Elfir