Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka na parterze z prysznicem czy bez?

Recommended Posts

mam taki sam domek jak Tinek i Pati.

Na dole mam prysznic i... bezwstydnie o gosciach nie myślę, a raczej o naszej -(2+1) wygodzie np rano, - wreszcie bez blokowania łazienki.

zamiast 3 pokojów na górze mam dwa (każdy z garderobą ) i została jeszcze antresola, gdzie jest kącik do pracy - biurko -komputer -ksiażki.

(nie mam pokoju goscinnego.... :oops: :oops: :oops: a lubię gości)

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie też na razie pokoju gościnnego niet . Domek mały, a jest nas czworo. Może w przyszłości jak się rozgęści. A na razie przyjezdni goście będą spać w pokoju dziennym, więc tym bardziej łazienka się przyda.

A jak komuś niepotrzebna, to nic na siłę, ewentualnie tak zaplanować, że w razie potrzeby dostawić kabinkę bez jakiejś większej ruiny.

U mnie też na razie pokoju gościnnego niet . Domek mały, a jest nas czworo. Może w przyszłości jak się rozgęści. A na razie przyjezdni goście będą spać w pokoju dziennym, więc tym bardziej łazienka się przyda.

A jak komuś niepotrzebna, to nic na siłę, ewentualnie tak zaplanować, że w razie potrzeby dostawić kabinkę bez jakiejś większej ruiny.

Kwestia gabarytow ale z drugiej strony to na zas trzeba wszystko podciagnac cwu kanalize i jakos nie sadze zeby to wygladalo a tymbardziej jak jest czlowiek pewny ze nie bedzie tego robil. Jak ktos chce wladowac kabine to robi to od razu a jak nie ma sie mozliwosci to sie odpuszcza. Po co komu kolejne m2 do mycia Ca(CO)3

mam taki sam domek jak Tinek i Pati.

Na dole mam prysznic i... bezwstydnie o gosciach nie myślę, a raczej o naszej -(2+1) wygodzie np rano, - wreszcie bez blokowania łazienki.

to rozumiem, bedziemy mieli 2 łazienki na gorze i wc na dole.

zamiast 3 pokojów na górze mam dwa (każdy z garderobą ) i została jeszcze antresola, gdzie jest kącik do pracy - biurko -komputer -ksiażki.

(nie mam pokoju goscinnego.... :oops: :oops: :oops: a lubię gości)

i chca do Ciebie jeszcze przychodzic??? :lol: My w mieszkaniu tez nie mamy pokoju goscinnego, ostatnio po imprezie nocowal u nas kolega. Spał w pokoju dziennym ( bez drzwi) i na nierozkładanej kanapie. Rano się nie myl - wstał i wyszedł :D

Kwestia gabarytow ale z drugiej strony to na zas trzeba wszystko podciagnac cwu kanalize i jakos nie sadze zeby to wygladalo a tymbardziej jak jest czlowiek pewny ze nie bedzie tego robil. Jak ktos chce wladowac kabine to robi to od razu a jak nie ma sie mozliwosci to sie odpuszcza. Po co komu kolejne m2 do mycia Ca(CO)3

No to jak nie chce i wie, że na pewno - to co się pyta! :wink: :lol:

Samokrytycznie też podejdę do mojej własnej porady - rozwiązania "na wszelki wypadek" są faktycznie kosztowne i na ogół niepotrzebne, też ich w zasadzie nie lubię i staram się nie stosować, chyba,że mnie coś (lub ktoś) podkusi.

- Jak w dowcipie, który za późno sobie przypomniałam: "Na wszelki wypadek to ksiądz ma kut...sa!" :oops:

Każdy robi jak uważa, po co w ogole zadawać takie pytanie na forum :roll:

Jak ci nie potrzebny ten prysznic, to po prostu go nie umieszczaj w łazience na dole

Skoro zadaje pytanie, to znaczy, ze do konca nie jestem przekonana. Jestem osoba otwarta i chetnie wysłucham argumentów innych osób

:D

Jak ci nie potrzebny ten prysznic, to po prostu go nie umieszczaj w łazience na dole

Skoro zadaje pytanie, to znaczy, ze do konca nie jestem przekonana. Jestem osoba otwarta i chetnie wysłucham argumentów innych osób

Do każdej tezy można wymyślić argumenty, ale czy o to tu chodzi? :roll:

[(nie mam pokoju goscinnego.... :oops: :oops: :oops: a lubię gości)
i chca do Ciebie jeszcze przychodzic??? :lol:

:lol:

:D Przychodni lubią przychodzić, a i przyjezdni też -(jak goście bardziej "szacowni" to dostaną pokój syna (bedzie nocował na dole - luksus, bo kanapa jest rozkładana :D ) a z drugiej łazienki - jak powiedziałam, jestem zadowolona- wreszcie nie będzie ranego poganiania :D

Do każdej tezy można wymyślić argumenty, ale czy o to tu chodzi? :roll:

Pani ma dziś zły dzień :roll: :lol:

Młoda damo sama tworzysz kilka wątków aby zasięgnąć opinii innych forumowiczów - pozwól na to innym.

Ja bym nie robiła prysznica na dole - bo nie :lol:

zrób sobie podejście wody i kanalizy. Jak ci zacznie w jakimś celu być potrzebne, to sobie odkorkujesz i wstawisz brodzik :D

Osobiście mam łazienkę na dole ale nie mam dwóch na górze. Tylko jedną. Więc ta łazienka na dole jest drugą a nie trzecią. Trzech bym chyba nie budowała :lol:

Prysznic na dole powinien być. O ile jest na to miejsce.Własnie po to by czasami wchodząc brudnym z ogrodu, garażu do domu nie łazic po górze i brudzic tylko umyć sie od razu na dole. Na szybko. To jest też wygodne jak są goście i jest pokój gościnny na dole. Nie musisz nikogo wpuszczac do siebie na góre by zobaczył Twoje kosmetyki i inne duperelki. Po co? Ma wszystko co powinien miec jako gość na dole. Trzeba tez myslec o osobach starszych. Docelowo nawet o sobie. Nie będzie sie chciało drapac na pięterko :D

• 3 weeks później...
Będziemy mieć dwie łazienki na dole właśnie z prysznicem i góry z wanną.Jak możesz to zrób Sobie prysznic na pewno nieraz się przyda nie tylko dla gości ale bardziej dla domowników przynajmniej przed jakimkolwiek wyjściem nie musi jeden stać pod łazienką i czekać aż drugi się wykąpie bo czas nagli.