AggusiA 30.01.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witam, Szanowni Państwo na działce, której jestem właścicielką stoi słup telekomunikacyjny. Do TPSA zwróciłam się ponad miesiąc temu z prośbą o usunięcie słupa z mojej działki. Minął miesiąc i nikt nie reaguje ze strony TPSA na moje pismo. Czy ktoś może mi podpowiedzieć co z takim problemem zrobić? Jak reguluje prawo możliwość usunięcia takiego słupa? Bardzo dziękuję za wszelką pomoc. Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.01.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 W jakiej formie zwróciłaś się do TP? Masz jakieś potwierdzenie, że oni dostali Twoją prośbę?Dzwoniłaś do nich ostatnio spytać się jak sprawy idą. Może załatawiają to u siebie wewnętrznie jeszcze.Kiedy ten słup został postawiony na działce? Może TP otrzymało zgodę na jego postawienie, mają to w papierach i teraz nie mają zamiaru nic z tym robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomolo 30.01.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 witam. mialem taki sam problem. kilkanascie miesiecy prosilem te-psy o przesuniecie slupa z wiadomym powodzeniem. krew mnie zalewala i nie moglem sie patrzec na ten slup. dodam , ze slup blokowal rozpoczecie prac budowlanych na mojej dzialce. pytalem sie wielu ludzi co z tym zrobic i szef ekipy zaproponowal bardzo drastyczne rozwiazanie. kiedy na dzialke przyjechala koparka poprosilem operatora o pchniecie slupa zeby sie lekko przechylil. po czym zadzwonilem do tepsy, ze maja przechylony slup i zeby sobie przyjechali i go poprawili. umowilem sie na konkretna godzine na naprawe. po pzrzyjechaniu ekipy tepsy porozmawialem z panem brygadzista zeby ten slup troszke pzresuneli i sie zgodzil. zaplacilem za naprawe slupa 400zl.( poniewaz zostal uszkodzony prze ze mnie) i zakonczylem problem. sprawe zakonczylem w 5 dni i kosztowalo mnie to 400 zl. w porownaniu z wielomiesieczna walka z tepsa to niewiele . pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muszi 31.01.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 ja równiez miałem słup tpsa na działce. Biegnacy od niego kabel przeszkadzałw postawieniu ściany kolankowej. Napisałem do tpsa pisemko, że w dniu x rozpoczynam prace związane z budową ściany kolankowej co spowoduje zerwanie lini telefonicznej. po kilku dniach przyjechali i przestawili słup.Z nimi wszystko na pismie - listem poleconym albo na biuro podawcze z potwierdzeniem otrzymania pisma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romanski222 01.02.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 mnie też czeka walka z tepsą o ich słup, widze że kilka tygodni może to zajać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CuoreRosso 01.02.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Po pierwsze - sprawdź czy zostało wydane pozwolenie przez gminę na postawienie słupa na działce. Postaraj się dowiedziec od poprzedniego właściciela "historię" tego słupa. Być może podpisał on umowę z TP S.A. i wziął na kieliszek chleba kilka denarów.Jeśli będą problemy z ustaleniem tych faktów, złóź pisemny wniosek w Powiatowym Inspektoracie Nadzoru Budowlanego o rostrzygnięcie czy słup stoi legalnie czy też nie. TP S.A. bardzo często budowała studzienki, tudzież inne ustroistwo, bez pozwoleń - czyli NIELEGALNIE.Znam sytuację, kiedy telefoniarze mieli wydane pozwolenie na budowę, tyle tylko że w postępowaniu nie brał udziału właściciel nieruchomości. Takie sprawy załatwia się od ręki - wniosek o unieważnienie pozwolenia na budowę złożony u wojewody. [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CuoreRosso 01.02.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 mnie też czeka walka z tepsą o ich słup, widze że kilka tygodni może to zajać... Żebyś się nie zdziwił. Optymistyczna wersja - 6 miesięcy. Pierwsze 3 miesiące to bezproduktywna wymiana korespondencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raton 02.02.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Miałem podobną sytuację. Opisałem w dzienniku. Trwało to około miesiąca a może nawet dwa. Zasada jest jedna. Słup muszą przestawić ale kwestia jest gdzie ma on stanąć.Jeśli pozwolimy postawić go na naszej działce to jest to kwestia aby tepsa załatwiła ekipę i dźwig (tydzień) i bez najmniejszych kosztów go przestawiają.Jeśli chcemy pozbyć się słupa na dobre to tepsa musi załatwiać pozwolenia np u właściciela pasa drogowego aby tam słup umieścić i to trwa min rok czasu. No i tepsa musi mieć środki finansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 12.02.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Do jekiej komórki organizacyjnej TP SA nalezy kierować sprawy związane przesunięciem słupa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raton 13.02.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Ja o tym gdzie pisac dowiedziałem sie od znajomego. Na infolini kierowali mnie do punktu obsługi klienta w moim rejonie a tam tylko wzruszali ramionami. Cała tepsa Okazało sie że zajmuje się tym Pion Sieci - Obszar Eksploatacji danego rejonu (u mnie Katowice) i o adres takiego działu trzeba pytać. Nie dzwonić tylko smarować pismo bo papier cierpliwy i na pismo muszą odpowiedzieć a rozmowę oleją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts