luk__25 30.01.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witam, czy są przepisy określające np. minimalne odległości studni na deszczówkę - szczególnie - rozssączających od ogrodzenia sasiada? Chcę zakopać taką studnię z 3 kręgów betonowych 120cm ok 1m od granicy działki i sąsiadka strasznie się pluje że jej "woda będzie działke zalewać". Teraz pytanie: czy może mi narobić problemów przez tak blisko umieszczoną studnię?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 30.01.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 30.01.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Nie ma takich przepisów, nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 30.01.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 przepisy to inna bajkajak udowodni naruszenie tzw stosunków wodnych... a tak serio, to np zalewanie piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 30.01.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 hm. z tym zalewaniem piwnicy sąsiadom to raczej byłbym spokojny, no chyba że sąsiadka ma chatę przy granicy działki, przy samej studni ale jeśli w sumie ok 4,5 m to raczej żaden problem i to w dodatku z takim maluchem (mala powierzchnia wsiąkania) do rozsączania. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markes 30.01.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Nie będę zakładał nowego wątku bo temat podobny .Studnie chłonną z odwodnienia opaskowego mam 1m od ogrodzenia za którym mam kanał burzowy. Planuję podłączyć się ze studni do kanału i przepompowywać pompą z włącznikiem pływakowym nadmiar wody. Czy jakieś przepisy regulują ta kwestie ? Czy tak w ogóle można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 30.01.2008 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Dzięki za odpowiedzi. Dom sąsiadki jest z 10m od granicy tyle że ze spadkiem terenu, ale ze studnią czy bez woda zawsze spływa z góry na dół a nie odwrotnie. Buduję studnię pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts