Jolcia1121 07.01.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam wszystkich ,,Lupusowcow". Co tutaj taka cisza??? Joaniko, Tomi Evil, Mario pochwalcie się nowymi fotkami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerryB 11.01.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Jolcia wyprzedzilas mnie, tez mialem zapytac czemu tak "cicho".. My jestesmy na etapie adaptacji poddasza.. welna juz jest, teraz profile. Jak tylko zrobie zdjecia na pewno zamieszcze. CO juz dziala, w domu juz przyjemnie cieplo ale walcze juz tydzien z ustawieniami pieca moze ma ktos piec na pelet?? lub jakies doswiadczenie z tego typu piecami? Bede wdzieczny za pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 11.01.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam, witam:) My juz mieszkamy od 16 pazdziernika, nie wiem jakie zdjecia Was interesują, po prostu zwykle zagospodarowanie przzestrzeni wg. naszych "wizji". Zwykłe wszystko Palimy narazie groszkiem ekologicznych, ale mamy zakupione 2 worki peletu - na probę, tylko te ustawienia, no wlasnie....., trzeba wszystko od nowa poustawiac, i ciagle to odwlekamy. Groszek jest OK, dwa worki na tydzien idzie ( 80 kg), dom ladnie trzyma cieplo, piec poki co nie zawodzi. ( Hef, ECO - PLUS 20Kw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerryB 12.01.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Witam joaniko!! Dawno nie bylo Cie tu widac.. ogladajac Wasze ostatnie zdjecia domyslalem sie ze pewnie juz mieszkacie! Tylko pozazdroscic! Przeraza mnie ogrom pracy jaki jest jeszcze przed nami... Wracajac do pieca - dzis umowilem sie z serwisantem!! Licze ze rozwiaze moj problem! A! Mam do Was pytanie. Zgodnie z projektem miedzy sufitem na poddaszu a ociepleniem jest pusta przestrzen. Zastanawiam sie jak rozwiazac montaz schodow na strych (szkoda takiej powierzchni - zaczynamy juz zauwazac brak piwnicy i pomieszczenia pod schodami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolcia1121 12.01.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Jerry idziesz jak burza:) O Joaniko nie wspomnę Joaniko interesują mnie zdjęcia kuchni i małej łazienki. Resztą tez mozesz sie pochwalic-wcale się nie pogniewam Super, ze juz mieszkasz - przede mną jeszcze troche czasu do zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerryB 13.01.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Jolcia - robie co moge!! Chcemy zamieszkac do lata (mam taki plan ) Chcac ograniczyc koszty "walcze" teraz razem z Tesciem. Wiem ze to byla sluszna decyzja bo zaden "FACHOWIEC" nie przylozylby sie tak do ocieplenia poddasza. Budujac stelarz zatykamy kazda, nawet najmniejsza dziurke Problem z piecem to juz mam nadzieje historia!! Wczoraj serwisant wszystko ustawil. Problem polegal na ilosci podawanego powietrza Teraz piec szybko "lapie" temp na i przechodzi w stan podtrzymania. Jolcia a jak u Ciebie postepy w pracach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 13.01.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 kurcze, musze je zrobic, znaczy fotki prosze Jolciu, voila kuchnia. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a8f12a45b2c25fc.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0a59b24a1341c149.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolcia1121 14.01.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Joaniko to czekamy cierpliwie az zrobisz-ja tak łatwo nie odpuszczę Jerry u nas tez ciągle prace trwają - co aktualizuję na extradomie - tutaj jakis problem jest z wklejaniem zdjęc. Poddasze ocieplalismy tez sami, mamy juz polozone plyty g-k, w tej chwili mala kosmetyka scian i przystepujemy do kafelkowania lazienek - jak tylko bedzie trochę cieplej.Mamy kupione wc i umywalki do obu lazienek (z firmy Rea - polecam berdzo fajnie wygladaja i mozna je zakupic w dobrych cenach). My mamy o takie: na dol http://www.lazienka-rea.pl/umywalki-umywalki-ceramiczne-umywalka-ceramiczna-blatowa-flower-o_l_16_344.html na gorę http://www.lazienka-rea.pl/umywalki-umywalki-ceramiczne-umywalka-blatowa-ceramiczna-caprise-o_l_16_341.html a kibello na górę http://www.lazienka-rea.pl/miski-wcbidety-wc---miska-wiszaca-paulo-o_l_35_377.html na dół http://www.lazienka-rea.pl/miski-wcbidety-wc---miska-wiszaca-apollo-o_l_35_438.html Kupilismy tez prysznic (aquaform) z brodzikiem http://www.ceneo.pl/2912377 i wannę oraz gres polerowany Arkesia z Paradyza (wymarzony:) i deskę do salonu i na gore do hallu Sapelle. Aha no i zapomnialam o kominku - o taki http://www.castorama.pl/produkt/wklady/wklad-kominkowy-alba-panorama-908468/ Wszystko bylo kupowane na allegro i ceny byly nizsze niz na zamieszczonych linkach. kominek w castoramie bo byla promocja Zamowiliśmy schody drewniane i parapety (będą montowane końcem maja). A w lecie marzymy o wykonaniu elewacji I to na razie wszystko bo fundusze się skurczyły:) Latem lub poczakiem jesieni marzymy o wykonaniu elewacji-oczywiscie jak wszystko dobrze pojdzie. Jerry masz jakis projekt lazienki lub wybrane kafle, bo ja mam wielki dylemat jakie zakupic i jak je ulozyc-bardzo podobają nam się Tubądzin moringa o takie http://html.tubadzin.pl/kolekcja.php?id=256 ale do najtanszych nie nalezą niestety.........ale myslę,ze mimo wszystko się skusimy:) a co raz się żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolcia1121 14.01.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Joaniko dzięki za fotki - masz identczny uklad jaki bedzie u nas - ja planuję zlewozmywak narożny, a tak reszta bez zmian. Mam pytanko - jakie wysokie masz szafki od podlogi do okna? i jak szeroki blat roboczy?Wybacz, ze tak męczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 14.01.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 86 wys, bez blatu. Szer blatu: 60. Toz to standart Jolciu, bardzo to ladne, co wybraliscie. My wszystko swojsko, co widac w kuchni pilnuj kominka, zaliczylismy juz grzanie calego domu tylko kominkiem, bo nam prad wysiadl i przed pol doby pracowalo wylacznie grzanie kominkowe. Super sie sprawdziło, gora-dol cieplutka. Jerry, my mamy piwnice, pod 1/3 garazu, w ostatniej chwili zdazylismy. Strychu nie ruszalismy, za droga sprawa, jesli jednak chcecie, to moge jedynie podpowiedziec, ze w momencie, gdy rozwalzalismy adopcje strychu , mowa byla o schodach młynarskich. pozdrowka cieplutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerryB 19.01.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Jolciu nie mam zadnego projektu na lazienki, na moje szczescie zajmuje sie tym moja druga polowa!! Mysle ze ma juz jakies pomysly.. wiem tylko jaki bedzie uklad w lazience - trzeba bylo rozprowadzic rury!! Ja nadal walcze z ogrzewaniem a w tzw miedzyczasie przykrecam plyty GK - ostatnio dochodze do wniosku ze doba jest delikatnie mowiac za krotka Joaniko - u nas nie ma mowy na schody mlynarskie.. szkoda miejsca. Mam juz pomysl jak zamontowac skrzynie ze skladanymi schodami - jeszcze tylko realizacja pomyslu hihihi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 19.01.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 znalazłam zdjecie z jesieni, widac na nim bruk i doszly podporki pod balkony.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/268a9d48e850c6c5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerryB 19.01.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 joaniko GRATULACJE! Wasz domek prezentuje sie REWELACYJNIE!! Oj kiedy nasz bedzie w takim stanie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 19.01.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 JerryB koh 3 (1) Wszystko ma swój czas i każda sprawa pod niebem ma swoją porę: (2) Jest czas rodzenia i czas umierania; jest czas sadzenia i czas wyrywania tego, co zasadzono. (3) Jest czas zabijania i czas leczenia; jest czas burzenia i czas budowania. (4) Jest czas płaczu i czas śmiechu; jest czas narzekania i czas pląsów. (5) Jest czas rozrzucania kamieni i czas zbierania kamieni; jest czas pieszczot i czas wstrzymywania się od pieszczot. (6) Jest czas szukania i czas gubienia; jest czas przechowywania i czas odrzucania. (7) Jest czas rozdzierania i czas zszywania; jest czas milczenia i czas mówienia. (8 ) Jest czas miłowania i czas nienawidzenia; jest czas wojny i czas pokoju. a wiesz, wybralismy sliczny projekt, ludzie mówią, ach wiemy, wiemy, mieszkacie w tym slicznym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia111 20.01.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Joaniko, mam pytanie. Wydaje mi sie, ze w okienku w lazience na dolenie macie mozliwoscie otwieranie. Czy podczas uzytkowania nie przeszkadzabrak dostepu swiezego powietrza?Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 20.01.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 asiu- doobrze Ci sie wydaje. Okienko jest zamkniete na amen. Opcja otwieralnego okienka łączyła sie z wiekszym, takie są "normy". A poniewaz chcielismy byc wierni projektowi, bo wg. nas udany i kazda interwencja rozwaliłaby harmonie architektoniczną, zostalismy przy wielkosci zaproponowanej przez projektanta. W lazience jest zaintalowany wywietrznik, robi sie klik i chodzi wiatraczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia111 03.03.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Dlaczego nikt sie nie odzywa? Prosze, chwalcie sie postepami w udoskonalaniu naszych Lupsów. Ja jestem jeszcze daleko w tyle za wami, ale prosze o fotki, to bedzie dla mnie inspiracja.Nie wiem dlaczego, ale nie moge znalezc zdjec z budowy np. Joaniko...Czy ktos ma jeszcze taki problem a jezeli to dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaro71 04.03.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Również mam problem ze zdjęciami Joaniko - mam wrażenie że usunęła te zdjęcia z fotosik.pl a szkoda bo były piękne.Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolcia1121 04.03.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam,Ja rowniez mam problem z obejrzeniem zdjec Joaniko - mysle,ze niestety sa usuniete:(Joaniko apel do Ciebie-wroc do nas:)Jesli macie ochotę obejrzec moje fotki to wstawilam je na extradomie.Ponizej przesylam link http://moj.extradom.pl/Profil/StronaProfilu.aspx?uid=29136 Pozdrawiam i czekam na fotki innych budujących Lupusa.Podzilelcie się nimi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolcia1121 04.03.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Szkoda,ze Tomi Evil się nie odzywa-to jeden z pierwszych, który wstawil fotki Lupusa-pamietam 2 lata temu jak wpisalam w google ,,lupus" pojawily sie tylko fotki Tomiego:) Mam nadzieję,że wstawi jakies-pewnie juz mieszka w swoim lupusiku:) Mario i Jerry na Was tez liczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts