Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt LUPUS pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 160
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam:)

zakupilismy projekt Lupus, zatem dołączam do grona milosnikow tego projektu :D

Obecnie czekamy na pozwolenie na budowe.

Decydujemy sie na itong.

Moze damy rade postawic przed zimą???

Itong wchlania szybko wilgoc i albo postawic w stanie surowym przed zima, albo tylko fundamenty, a reszta wiosną.

Jolcia, dziekuje serdecznie za zdjecia, Lupus jest sliczny, prawda??? :D

Mam pytanie, mamy klopot ze znaleziem ekipy do ukladania itongu, najszybszy termin wyznaczaja nam dopiero na wiosnę, a my..., w goracej wodzie kąpani....

Domek budujemy w okolicach Lodzi.

pozdrawiam wszystkich

• 3 weeks później...

Lada dzien pozwolenie na budowe))

ekipa "prawie" znaleziona.

Jolcia, dziekuje za nowe zdjecia. Interesuje mnie jak rozwiażecie zakonczenie dachu.

Nam mowiono, ze nie jest mozliwe aby tak jak na projekcie zakonczenia były w formie tych jasnych obramowek.

Czy dachówke bedziecie mieli w kolorze standart-cegła?

pozdrawiam

rowniez szczypka:))

Zgadzam sie z tym iż lupusik jest ładnym domkiem nawet bez tych jasnych obramówek wykończających dach... .:) Nadal czekam na informacje gdzie mógłbym obejrzec domek na żywo poniewaz za 2 tygodnie bede kupował ten oto projekt.Bardzo bym Państwa prosił

Jolcia dziekujemy za zdjęcia!! Lupusik rośnie - tylko pozazdrościć!! W naszym przypadku podobnie jak u joaniko niedługo pozwolenie na budowe. Ekipa zalkepana.. tylko ta biurokracja.... wrrr

Szczypek a skad jestes?? My mieszkamy na mazurach i niestety najblizsze "lupusy" budują się strasznie daleko wiec musiały wystarczyć zdjecia. Dzieki uprzejmości tomi_evil i Jolcia1121 zapadla decyzja o kupnie tego projektu. Mamy nadzieję że "wystartujemy" ostro z budową we wrześniu..

Ja bede stawiał ten domek w woj.Wielkopolskim (centrum Polski) także prosze o informacje jeśli ktoś wybudował lupusa niedaleko Wielkopolski.

Bardzo ładne fotki mario_m74 życze powodzenia w dalszej realizacji domeczku.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich miłośników lupusa

I tak jak obiecałem, dla tych osób które zastanawiają się jeszcze nad wyborem koloru dachówki pokazuję dach w kolorze grafitowym.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d181c7f8a353c2c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0be1fc801d7c8c2c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9ecd12bff41fe9fd.html

Napiszcie czy może być, czy lepsza ceglana ?

szczypku, nasz Lupus bedzie ( ale dopiero bedzie!) niedaleko- bo kolo Lodzi .

Pozwolenie juz mamy, teraz pora na uporządkowanie dzialki, narazie tam rosna choinki)))

Poniewaz stawiamy w ytongu, za dach zamierzamy sie zabrac juz w pazdz., sądze ze stan surowy bedzie do obejrzenia moze w listopadzie- oczywiscie zapraszamy.

mario_74

ok, fajny grafitowy dach))), a jaki kolor elewacji?

jerry

masz rację "papierki" sa strasznym elementem w przedsięwzięciu domkowym.

Jakims cudem prawie za nami, bo ciągle sie jednak dowaidujemy, ze nalezy "to i owo" i oczywiscie zaplacic, uffff.......

Brakuje nam kompletnie doswaidczenia, to nasz pierwszy domek :)

zdjecia swietne, to zdumiewające zobaczyc jak rosnie domek, który zna sie jedynie z projektu!

Jestesmy bardzo wdzieczni zarowno jolci jak i mario oraz innym za umieszczanie zdjec.

My raczej chcemy zachowac kolory z projektu, podoba nam sie taki domek.

pozdrawiam wszystkich!

mario

Bedzie ładnie :D

Mam nadzieję, ze entuzjazm Was nie opuszcza.

My go mamy, scislej mówiąc wzmógł sie, gdy przyszlo pozwolenie na budowę.

My pewnie tez "szybko" sie wprowadzimy, bo w ktoryms momencie trzeba bedzie sprzedac nasze obecne mieszkanie, zeby miec srodki na Lupusa ciąg dalszy.

pozdrówka dla wszystkich :)

• 4 weeks później...

Nio wiec kupiłem juz projekcik ,,lupusika,, murarzy tez juz prawie mam załatwionych, materiał powoli tez juz kupuje nio i w przyszłem roku na wiosne bede startował z budową:)

Prosze o wiecej fotek lepusika :)

Pozdrawiam goraco wszystkich miłośników lupusika:):):):):):)

ława wylana, fundamenty prawie gotowe, cieszymy sie jak dzieci :D

Musielismy podniesc fundamenty, poniewaz domek stałby poniżej drogi. Zrobiło sie nawet miejsce na mała piwniczkę, moze, moze....

Biedzimy sie z ekipami dekarzy, chyba jednak będą dach robili Górale, dopiero w grudniu, przeciągnie sie , trudno.

Mam fotki z kolejnych etapów, pewnie wkleje niebawem.

Jolcia i Mario- dziekuje serdecznie za list na priv.

szczypek- gratuluję!

pozdrawiam wszystkich

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mamy cicha nadzieje ze jeszcze w tym miesiacu startujemy z budowa. Mamy do Was pytanie. Wykonawca troche nas nastraszyl kosztami dachu. Powiedzcie prosze na jaka kwote powinnismy byc przygotowani? Dach ma byc kryty dachowka ceramiczna (jak w projekcie). Z gory dziekujemy za odpowiedz.