mayland 01.02.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Ja położyłam gres i nie impregnowałam. Mam wrazenie, ze jest na nim wosk bo sie tak idealnie nie błyszczy. Próbowałam go brudzic i jak narazie wszystko sie wycierało bez śladów. Ale sama juz nie wiem. Chyba sie zdecyduje i zaimpregnuję. ALe jak położy fugi dopiero. Uprzedzę go tylko, zeby fugi szybko czyścił i nie zostawiał długo bo mogą być plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 03.02.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Byłam wczoraj w castoramie pytać o środek do impregnacji polecany przez OK - nie mieli. Była cała gama środków HG, też ponoć b.dobrych. Już miałam brać ale pan zapytał jednak jaki mamy gres. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że Ceramstic. Pan na to, że powinnam kupić środek do impregnacji tego właśnie producenta, bo gdyby coś się złego działo z tym gresem ( co się może z nim dziać tak na marginesie ) to Ceramstic nie przyjmie reklamacji twierdząc, że to dlatego że nie impregnowano ich preparatem. I co wy na to? Po pierwsze czy taka reakcja producenta jest wogóle możliwa, a po drugie, jak w razie czego mam udowodnić producentowi płytek jakim środkiem je zaimpregnowałam? Środka póki co nie zakupiłam, bo nie wiem co robić, czy kupić impregnat Ceramstica czy jakiś inny sprawdzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.02.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 O to i ja czekam na podpowiedź bo mam ten sam gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 03.02.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 O to i ja czekam na podpowiedź bo mam ten sam gres mayland - a jaki konkretnie masz ten gres? My mamy taki kremowy 50/50 i nie widzę na nim wosku. Aha, pan w castoramie powiedział dodatkowo, że bezwzględnie zaimpregnować ten gres przed fugowaniem, a potem drugi raz. W castoramie też handlują Ceramstikiem to może wie co mówi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.02.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Ja mam ten 45x45 jasno szary i ciemno brązowy. Pójdę dzisiaj do Praktikera i zapytam co oni na to i co polecają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 03.02.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Polecają to, co mają na składzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anasan 03.02.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Czy impregnować trzeba każdy gres czy tylko chiński ,ponieważ postraszono mnie ,że na nim mogą pojawić się jakieś plamy kupie chyba z firmy Porcelanos dwa razy droższy ale lepszy, a może to zbytek ???Sama juz nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_gon 14.02.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 A ja dla odmiany jestem posiadaczem gresu polerowanego Ceramstic UL14-12, po położeniu bajka. Błyszczący i super, położyłem, zaimpregnowałem w jedną stronę Delfinem (tak mi polecono), po zaimpregnowaniu pojawiły się lekkie smugi. Wymyśliłem z żoną brązową fugę by pasowała do kafelek na ścianach, wszystko fajnie, tylko, że nawet mimo impregnacji gres brudzi się i zostają lekko brązowe smugi. Mam tylko nadzieję, że jakiś żrący środek będzie to w stanie doczyscić. Jak nie to tylko siąść i płakać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 15.02.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 No wlasnie - czy ten Delfin Atlas'a jest wart uwagi? Z tego co widzialem, to jest chyba najtanszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 15.02.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Moim zdaniem Delfin nie nadaje się do impregnacji gresu, bo tworzy na powierzchni skorupę. Do impregnacji fug tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alela 15.02.2008 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 a ja ryzykuje i nie impregnuje.Zrobiłam test na dwóch płytkach na jednej rozlałam kawę i położyłam maczałke od herbaty zostawiłam to na dobę a drugą zaimpregnowałam. Rezultat jest taki że herbatę i kawe starłam , trochę się zeszło ale doczysciłam a płytka zaimpregnowana to porażka! przestała się swiecić to raz a dwa ma pod światło nalot, całkowicie zmatowiała. Zaznaczam że mam płytki jasno kremowe prawie białe , impregnat kupiłam w sklepie w którym wczesniej kupiłam płytki, polecany.Nie wiem czy kiedyś nie pożałuję swojej decyzji ale na dzień dzisiejszy prawdopodobieństwo że rozlana np herbata będzie leżeć dobe na nich jest znikome a mieć tak beznadziejne płytki po impregnacji to kataklizm. Dziękuję Wam tylko za ten pomysł z herbatą bi inaczej wypaćkałabym tym g..m całą podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machtomi 15.02.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 ja dzisiaj zakupilem MISTRALA POLER z paradyza i sie zastanawiam czy impregnowac, narazie czekam na pana od plytek co on powieale jeszcze musze popytac w sklepie,,,,ma ktos moze te plytki??czym je zaimpregnowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.02.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Kupiłam impregnat w Obi. Opakowanie 0,5 litra w cenie ok 35zl. W płynie. Śmierdzi jak nie wiem co. Niby do gresu. Nakładać w jednym kierunku i czekać aż weschnie. Powtórzyć. Robiłam próbę. Wsiąka, nic nie widać, gres błyszczy. Założę maskę na twarz i zaimpregnuję cały gres bo smród jest okropny. Po wyschnięciu zapachu nie ma. Zapach podobny bardzo do tych preparatów do czyszczenia nagrobków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malma 16.02.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Machtomi ja mam gres z paradyża mistral beż, zaimpregnowałam go preparatem do gresów polerowanych przed fugowaniem i po umyciu pojawiły się smugi które bardzo powoli schodzą. Zastanawiam się czy ten gres należy impregnować.W sklepie paradyża mówili że nie ma potrzeby (taką informację dostałam już po tym zdarzeniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 16.02.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 No właśnie... Ja mam matowy gres i mój wykonawca(i sprzedawca w sklepie potwierdził) powiedział, że tego gresu się nie impregnuje.... Kupiłam już nawet wcześniej środek do impregnacjigresu niepolerowanego i nie wiem, co robić... Fugi już położone....Niedługo wchodzi parkieciarz....i co z tym fantem zrobić?GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 16.02.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Może zrób próbę na kliku luźnych plytkach i pooglądaj pod światło oraz trochę pobrudź i umyj, porównaj nieimpregonowane i impregnowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.02.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 A usuwacie wosk przed impregnacją, bo może impregnat nie wnika z powodu wosku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.02.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 To na opakowaniu gresu nie jest napisane czy go impregnować czy nie? Na moim jest informacja, że należy impregnować. Poszukajcie, może być drobnymi literkami napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.02.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 najpierw zdjęcie wosku potem impregnacja Sopro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machtomi 17.02.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Machtomi ja mam gres z paradyża mistral beż, zaimpregnowałam go preparatem do gresów polerowanych przed fugowaniem i po umyciu pojawiły się smugi które bardzo powoli schodzą. Zastanawiam się czy ten gres należy impregnować.W sklepie paradyża mówili że nie ma potrzeby (taką informację dostałam już po tym zdarzeniu) po rozmowie z doswiadczonym panem od takich robot nie bede impregnowal tego gresu,,, po fugowaniu tez mowil ze nie ma potrzeby wiec klade plytki,,, czekam ok 2 tyg,,, fuguje i ma byc!! bardzo wazne aby fugowac kazde plytki dopiero po 2 tyg,,,az klej wyschnie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts