GGGosik 17.02.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 po rozmowie z doswiadczonym panem od takich robot nie bede impregnowal tego gresu,,, po fugowaniu tez mowil ze nie ma potrzeby wiec klade plytki,,, czekam ok 2 tyg,,, fuguje i ma byc!! bardzo wazne aby fugowac kazde plytki dopiero po 2 tyg,,,az klej wyschnie !! A czemu aż dwa tygodnie? Mój wykonawca kładł fugę na drugi dzień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liluk 26.04.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Machtomi ja mam gres z paradyża mistral beż, zaimpregnowałam go preparatem do gresów polerowanych przed fugowaniem i po umyciu pojawiły się smugi które bardzo powoli schodzą. Zastanawiam się czy ten gres należy impregnować.W sklepie paradyża mówili że nie ma potrzeby (taką informację dostałam już po tym zdarzeniu) po rozmowie z doswiadczonym panem od takich robot nie bede impregnowal tego gresu,,, po fugowaniu tez mowil ze nie ma potrzeby wiec klade plytki,,, czekam ok 2 tyg,,, fuguje i ma byc!! bardzo wazne aby fugowac kazde plytki dopiero po 2 tyg,,,az klej wyschnie !! Machtomi dla mnie również mistral paradyż jest naj i bardzo powaznie zastanawiam się na jego zakupem. Zależy mi jednak aby zachował sie nadal jego piękny poler i tu pytanie bowiem minęlo już kilka dni a ciekawość mnie okropnie zzera ; czy faktycznie nie impregnowałeś i czy wszystko ok? nie łapie plam ? z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.04.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 o mamo,im dłużej czytam tym bardziej nie wiem czy impregnować czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 27.04.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 A czy impregnacja gresu jest takim wielkim problemem,chyba nie?Koszt tez jest niczym w porownaniu np.z kosztem jego zakupu,czy z zakupem czegos innego na posadzke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoOkas 27.04.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Każdy gres polerowany nie ważna jakiej firmy będzie należy dwukrotnie impregnować, przed fugowaniem jak i po fugowaniu. Najlepiej robić to małym wałkiem w jednym kierunku, jednym pociągnięciem ręką. Takie informacje otrzymałem wszędzie gdzie o gres pytałem. Na nawet producent tak zaleca. Więc i ja będę impregnował. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alela 28.04.2008 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Ja nie zaimpregnowałam i bardzo się cieszę.Mieszakam już trzy m-ce płytki są piękne,świecące ładnie się myją i nic nie łapią. Inna sprawa że nie zdażyło się żeby leżało coś na nich długo np coś wylane. Zrobiłam test z herbaty nic nie złapały,glazurnik mówił zeby nie impregnować bo zmatowieją a producent zalecał i wciskał specyfik za 100 zł starczajacy na 10m2! Rozważałam wszystkie za i przeciw i jestem zadowolona z decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profus 28.04.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 U mnie gdy kupowałem gres polerowany musiałem podpisać oświadczenie, że zapoznałem się z informacją, że należy po położeniu najpierw ściągnąć wosk, potem zaimpregnować, potem zafugować i jeszcze raz zaimpregnować. Jestem na etapie zafugowanych płytek i narazie czekam aż szpachlowanie i malowanie dobiegnie końca wtedy drugi raz zaimpregnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 28.04.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 a czy gres szkliwiony też nalezy impregnować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 28.04.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 impregnuje się tylko gres polerowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 28.04.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Ja nie zaimpregnowałam i bardzo się cieszę.Mieszakam już trzy m-ce płytki są piękne,świecące ładnie się myją i nic nie łapią. Inna sprawa że nie zdażyło się żeby leżało coś na nich długo np coś wylane. Zrobiłam test z herbaty nic nie złapały,glazurnik mówił zeby nie impregnować bo zmatowieją a producent zalecał i wciskał specyfik za 100 zł starczajacy na 10m2! Rozważałam wszystkie za i przeciw i jestem zadowolona z decyzji. ja chyba też nie będę impregnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 29.04.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Mój glazurnik opowiedział mi historię jak to kładł fugę na niezaimpregnowany poler. Fuga wyjechała rzecz jasna na gres i przy tej okazji trwale go zabarwiły. Podobno wyjściem było pobrudzenie na całej powierzchni gresu ... Mój sprzedawca wyraźnie zastrzegł, że procedura powinna wyglądać tak:1) przyklejamy gres2) zdejmujemy wosk (ajax lub dedykowany preparat)3) impregnujemy (2 razy)4) fugujemy Podobno bez impregnacji, otwarte pory gresu są w stanie przyjąć na stałe dowolne kolory z zabrudzeń. Z kolei sprzedawca fug odradził używać tanich preparatów impregnujących - albo drogie dedykowane albo wcale. Ot biznes. Pozostaje tylko test herbaty. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 29.04.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Mój glazurnik opowiedział mi historię jak to kładł fugę na niezaimpregnowany poler. Fuga wyjechała rzecz jasna na gres i przy tej okazji trwale go zabarwiły. Podobno wyjściem było pobrudzenie na całej powierzchni gresu ... No o tym to już slyszałam. Mój kuzyn tak sobie załatwil gres. Nie zaimpregnował go i kładzenie ciemnej fugi całkiem załtwiło płytki. Nie wiem czym on w końcu usunął i czy usunął w 100 % te przebarwienia, ale wiem, że nieźle się przy tym napracował i nadenerwował. Także my będziemy impregnować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 29.04.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 nie impregnowałam przed fugowaniem bo fuga jaśniutka-nic się nie przebarwiło... impregnować raczej będę ale jeszcze nie wiem czym...Rezi proponował kiedys srodek Sopro ale nie pamiętam czy był zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 29.04.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 o mamo,im dłużej czytam tym bardziej nie wiem czy impregnować czy nie Jola, kupiłaś już ten gres? Jeśli tak, to jaki wybrałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.04.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 nie impregnowałam przed fugowaniem bo fuga jaśniutka-nic się nie przebarwiło... impregnować raczej będę ale jeszcze nie wiem czym...Rezi proponował kiedys srodek Sopro ale nie pamiętam czy był zadowolony A już mieszkasz? Bo jak mieszkasz to może być problem - raz, że trochę czuć, a dwa, że nie powinno się chodzić po zaimpregnowanej podłodze przez 24h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 29.04.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 o mamo,im dłużej czytam tym bardziej nie wiem czy impregnować czy nie Jola, kupiłaś już ten gres? Jeśli tak, to jaki wybrałaś. No własnie jeszcze nie kupiłam ale wiem już że nie będę impregnować a wybieram się na poszukiwania po długim weekendzie,widziałam dosyć ładne w Domarze ale to było w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 29.04.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 nie impregnowałam przed fugowaniem bo fuga jaśniutka-nic się nie przebarwiło... impregnować raczej będę ale jeszcze nie wiem czym...Rezi proponował kiedys srodek Sopro ale nie pamiętam czy był zadowolony A już mieszkasz? Bo jak mieszkasz to może być problem - raz, że trochę czuć, a dwa, że nie powinno się chodzić po zaimpregnowanej podłodze przez 24h. mieszkam - jednak mamy na podłodze kilka poprawek a wykonawca nie ma czasu... ma byc za tydzien, na czas impregnacji wyniesiemy się z domy na dwa dni i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts