hustawek 30.01.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 ktoś słyszał o takim rozwiązaniu? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 30.01.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Szkoda fatygi.Przy naszych opadach to sie nie zwroci. Dodatkowe koszty na wykonanie instalacji pompy zbiorniki itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 30.01.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Szkoda fatygi.Przy naszych opadach to sie nie zwroci. Dodatkowe koszty na wykonanie instalacji pompy zbiorniki itp... to samo pomyślałem, gdy przeczytałem temat. No i w lecie zapach byłby nieziemski przy czekaniu na deszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 30.01.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 A swoja droga ciekawe jak bedzie wygladalo to zima chyba odciecie pewnego zaworu i tak woda z wodociagów chyba ze sa jakies inne rozwiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 30.01.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Szkoda fatygi.Przy naszych opadach to sie nie zwroci. Dodatkowe koszty na wykonanie instalacji pompy zbiorniki itp... pompy to raczej niepotrzebne - grawitacje można wykorzystać zbiornik to 1000l na allegro można kupić za grosze - rurki to też pare zł ale i tak to sie nie opłaca - no chyba, że ktoś ma bzika na punkcie ekologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 30.01.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 A swoja droga ciekawe jak bedzie wygladalo to zima chyba odciecie pewnego zaworu i tak woda z wodociagów chyba ze sa jakies inne rozwiazania ile w tym roku było dni z mrozem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 30.01.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Szkoda fatygi.Przy naszych opadach to sie nie zwroci. Dodatkowe koszty na wykonanie instalacji pompy zbiorniki itp... pompy to raczej niepotrzebne - grawitacje można wykorzystać zbiornik to 1000l na allegro można kupić za grosze - rurki to też pare zł ale i tak to sie nie opłaca - no chyba, że ktoś ma bzika na punkcie ekologii To nawet jak taki zbiornik sie kupi to trzeba go gdzies umiescic a to jest 1*1*1 m a to jest spoko. Swoja droga kazdy patrzy na ekologie ze to ze tamto a ciekawe ile z Was chocby segreguje butelki a nie ładuje je do kibla ogolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 30.01.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 A swoja droga ciekawe jak bedzie wygladalo to zima chyba odciecie pewnego zaworu i tak woda z wodociagów chyba ze sa jakies inne rozwiazania ile w tym roku było dni z mrozem? A dwa lata temu?? jak dowalilo to 3malo -30 przez troche czasu. Taki system to mozna stos w krajach gdzie nie ma zimy ale swoja droga dzis pod sciana placzu padal snieg wiec klimat sie pier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 30.01.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Szkoda fatygi.Przy naszych opadach to sie nie zwroci. Dodatkowe koszty na wykonanie instalacji pompy zbiorniki itp... pompy to raczej niepotrzebne - grawitacje można wykorzystać zbiornik to 1000l na allegro można kupić za grosze - rurki to też pare zł ale i tak to sie nie opłaca - no chyba, że ktoś ma bzika na punkcie ekologii To nawet jak taki zbiornik sie kupi to trzeba go gdzies umiescic a to jest 1*1*1 m a to jest spoko. Swoja droga kazdy patrzy na ekologie ze to ze tamto a ciekawe ile z Was chocby segreguje butelki a nie ładuje je do kibla ogolnego no ja mam parterówke i strych - a na nim kupa miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 30.01.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Szkoda fatygi.Przy naszych opadach to sie nie zwroci. Dodatkowe koszty na wykonanie instalacji pompy zbiorniki itp... pompy to raczej niepotrzebne - grawitacje można wykorzystać zbiornik to 1000l na allegro można kupić za grosze - rurki to też pare zł ale i tak to sie nie opłaca - no chyba, że ktoś ma bzika na punkcie ekologii To nawet jak taki zbiornik sie kupi to trzeba go gdzies umiescic a to jest 1*1*1 m a to jest spoko. Swoja droga kazdy patrzy na ekologie ze to ze tamto a ciekawe ile z Was chocby segreguje butelki a nie ładuje je do kibla ogolnego no ja mam parterówke i strych - a na nim kupa miejsca Tez mam strych jednak nie wpadlem na taki pomysl. Szkoda fatygi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 30.01.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Szkoda fatygi.Przy naszych opadach to sie nie zwroci. Dodatkowe koszty na wykonanie instalacji pompy zbiorniki itp... pompy to raczej niepotrzebne - grawitacje można wykorzystać zbiornik to 1000l na allegro można kupić za grosze - rurki to też pare zł ale i tak to sie nie opłaca - no chyba, że ktoś ma bzika na punkcie ekologii To nawet jak taki zbiornik sie kupi to trzeba go gdzies umiescic a to jest 1*1*1 m a to jest spoko. Swoja droga kazdy patrzy na ekologie ze to ze tamto a ciekawe ile z Was chocby segreguje butelki a nie ładuje je do kibla ogolnego no ja mam parterówke i strych - a na nim kupa miejsca Tez mam strych jednak nie wpadlem na taki pomysl. Szkoda fatygi. chyba, że kubik wody bedzie kosztował 20 zł jest jeszcze jeden myk - za spłukiwanie deszczówką nie zapłacimy za kanalizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.01.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 1*1*1 m to chyba nie za dużo przy działkach rzędu 10arów. Zresztą to pod ziemią można trzymać i wtedy nie zajmuje prawie wogóle miejsca.Na okres suszy lub zimy przełączamy się na obieg wody z wodociągów i po problemie. Ja się szykuję do tego rozwiązania. Zbiornik zasilany będzie z 1/4 dachu nad domem i daszku nad wiatą/drewutnią. Nakłady finansowe nie duże a oszczędności trochę będzie. Zwracać się będzie kawałek czasu. Ale to tak samo jak z solarami i innymi wynalazkami proekologicznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 30.01.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 hustawek - nie zrażaj się, mnie tez bolą rachunki za wodę. To, że nikt nie słyszał o takim rozwiązaniu, nie znaczy, że nie można tego wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 30.01.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Szkoda fatygi.Przy naszych opadach to sie nie zwroci. Dodatkowe koszty na wykonanie instalacji pompy zbiorniki itp... pompy to raczej niepotrzebne - grawitacje można wykorzystać zbiornik to 1000l na allegro można kupić za grosze - rurki to też pare zł ale i tak to sie nie opłaca - no chyba, że ktoś ma bzika na punkcie ekologii To nawet jak taki zbiornik sie kupi to trzeba go gdzies umiescic a to jest 1*1*1 m a to jest spoko. Swoja droga kazdy patrzy na ekologie ze to ze tamto a ciekawe ile z Was chocby segreguje butelki a nie ładuje je do kibla ogolnego no ja mam parterówke i strych - a na nim kupa miejsca Tez mam strych jednak nie wpadlem na taki pomysl. Szkoda fatygi. chyba, że kubik wody bedzie kosztował 20 zł jest jeszcze jeden myk - za spłukiwanie deszczówką nie zapłacimy za kanalizacje U mnie jest teraz motyw ze w nowych domkach zakladaj liczniki na pompy co tlocza scieki do kanalizy wiec i tak lipa. Ale szczerze mowiac nie chcialbym spac z uczuciem ze nad moja glowa/+/- 1-2m/ jest tona wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 30.01.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 ...szczerze mowiac nie chcialbym spac z uczuciem ze nad moja glowa/+/- 1-2m/ jest tona wody Czyli nie zrobisz kariery na okrętach podwodnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 30.01.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 ...szczerze mowiac nie chcialbym spac z uczuciem ze nad moja glowa/+/- 1-2m/ jest tona wody Czyli nie zrobisz kariery na okrętach podwodnych Nie mam zamiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 30.01.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Ale szczerze mowiac nie chcialbym spac z uczuciem ze nad moja glowa/+/- 1-2m/ jest tona wody a te tony dachówek i śniegu na nich Ci nie przeszkadzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 30.01.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Ale szczerze mowiac nie chcialbym spac z uczuciem ze nad moja glowa/+/- 1-2m/ jest tona wody a te tony dachówek i śniegu na nich Ci nie przeszkadzają? Nie dlatego ze to jest wszystko policzone i dalem jeszcze zapas:P wiec o to sie nie martwie. Nie mam przekonania do takich nic szczerze mowiac niewnoszacych wynalazkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 30.01.2008 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 .. Nie mam przekonania do takich nic szczerze mowiac niewnoszacych wynalazkow A nie szkoda Ci dobrej, oczyszczonej, nadającej się do picia wody? Przecież k.u.p.i.e i tak to wszystko jedno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 30.01.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 .. Nie mam przekonania do takich nic szczerze mowiac niewnoszacych wynalazkow A nie szkoda Ci dobrej, oczyszczonej, nadającej się do picia wody? Przecież k.u.p.i.e i tak to wszystko jedno... Taka wode z k.u.p.a. po oczyszczaniu/mech biol/ wpuszcza sie u mnie do wisly a ciekawe skad 3miasto czerpie wode do wodociagów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts