nidziowa 31.01.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 witamProszę o opinie odnosnie płytek podłogowych w kuchni. Chciałam kupić płytki w kolorze ciemny krem, moze odcień pomarańczy a do tego ciemniejsze fugi ze wzgledów praktycznych, aby łatwiej było je utrzymać w czystości. Czy tak bedzie łądnie?Proszę o opinie i zdjęcia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 31.01.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Mam teraz w kuchni jasne płytki z czerwonymi fugami. Były już, jak kupiliśmy mieszkanie, przyzwyczaiłam się i trudno powiedzieć, czy mi się podoba. Są i już. Ale... Ale w nowym domu wszystkie fugi będą w kolorze płytek (na tyle, na ile to możliwe) - nie chcę mieć takich wyraźnych podziałów na ścianach czy podłogach. Czy tak bedzie ładnie? To pojęcie względne, tobie ma się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 31.01.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 zarówno w kuchni, jak i wiatrołapie, łazience i przy kominku mam jasne płytki, a fugi ciemne (bodajże brązowe ).Rozumiem, że kogoś może to drażnić, ale mnie sie podoba takie rozwiązanie, a nawet uważam, że ładnie kontrastuje ze sobą. Wcześniej miałam jasne, więc mam porównanie. A zmieniłam, bo utrzymanie jasnych fug w czystości było "trochę" uciążliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 31.01.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 mi sie nie podoba. dobierałam fugi w kolorze kafli, albo najbardziej zbliżone. wyszły jak wyszły, ale nie sa kontrastowe ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 31.01.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 funkcjonalne to moze to jest ale ja wolę jasne fugi. Zwłaszcza u Ciebie nie beda przecież białe.... Na ciemniejszą zieloną fugę zdecydoawałam sie w kotłowni :1 bo podłoga zielona i kafle scienne białe z zielonym prawie niewidocznym prązkiem. Biała fuga przy tym zestawieniu wyglądałaby zbyt blado-jak dawne sklepy rzeźnicze czasów PRL... albo szpital... 2 bo to jednak kotlownia i biała fuga krótko byłaby biała pewnie wygląda fajnie ale nie jest to wersja "na salony".... nawet na wiatrołapy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 31.01.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Gdzieś na forum przewinęła się fotka (być może u kogos w dzienniku) szarych płytek z czerwoną fugą. Jakby ktoś ją odnalazł prosze o wrzucenie do tego wątku. Może stanie się inspiracją dla kogoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 31.01.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Jeśli za ciemnymi fugami przemawiają w twoim przypadku tylko względy praktyczne bo np boisz sie że fuga bedzie się brudzić kup fugę epoksydową. Naprawdę warto. Nie łapie plam , myje się tak jak płytki . Brud do niej nie przylega. Mam jasne gresy i jasną fuge epoksydową . Jest OK. ( tylko cena fugi epoksydowej znacznie wyższa od ceny zwykłej fugi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.02.2008 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Jeśli chodzi o względy praktyczne - to proszę... Wymyśliłam sobie takie staroświeckie pomieszanie ciemnych płytek z jasnymi, więc ze względów praktyczno-estetycznych zdecydowałam się dobrać fugi do ciemnych płytek. Efekt taki: http://images27.fotosik.pl/147/58789c12e7f45594med.jpg Znaczy się - tam gdzie fuga jest jaśniejsza wygląda na przybrudzoną, tam gdzie ciemniejsza - na przykurzoną W oryginale (czyt.: 5 min po wyczyszczeniu) fuga jest prawie w kolorze i odcieniu tych ciemnych płytek Niestety nie mam lepszego zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 01.02.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Tutaj jest przykład ciemnej fugi przy jasnych płytkach (nie umiem wklejać zdjęć więc podaje link. Przy wypowiedzi Eugeniusza): http://forum.muratordom.pl/lazienki-nasze,t118321-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 02.02.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Jeśli chodzi o względy praktyczne - to proszę... Wymyśliłam sobie takie staroświeckie pomieszanie ciemnych płytek z jasnymi, więc ze względów praktyczno-estetycznych zdecydowałam się dobrać fugi do ciemnych płytek. Efekt taki: http://images27.fotosik.pl/147/58789c12e7f45594med.jpg Znaczy się - tam gdzie fuga jest jaśniejsza wygląda na przybrudzoną, tam gdzie ciemniejsza - na przykurzoną W oryginale (czyt.: 5 min po wyczyszczeniu) fuga jest prawie w kolorze i odcieniu tych ciemnych płytek Niestety nie mam lepszego zdjęcia o , takie zestawienia bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.02.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Praktyczne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts