Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Kupiłem sobie płytę grzewczą gazową mastercooka model GC 64 SI. Jest to płyta szklana i pokrętła ma z prawej strony. Pokrętła nie są na żadnym podwyższeniu i tu moje pytanie - co jak coś wykipi, rozleje się na płytę (a się rozleje i wykipi napewno bo z plyty będzie korzystac babcia ;) )? Jak płyta jest cała płaska to to co się wylało poleci pod pokrętła. Co wtedy? Widziałem, że część płyt ma te pokrętła na podwyższeniu i wtedy nie ma mozliwości zalania pokręteł a ta moja płyta czegos takiego nie ma (i nie jest to jakaś tania płyta mastercooka). Trochę to mnie teraz martwi.

Jak to jest u Was?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/95288-pytanie-w-sprawie-utrzymania-p%C5%82yty-grzewczej-gazowej/

Trzeba było babci kupić coś bardziej odpowiedniego.

płyta jest dla mnie tylko, że mieszkam z babcią a płytę kupiłem w zestawie z piekarnikiem Mastercook M8 EP-FL

fajnie wyglądała w zestawie

Witam.

Kupiłem sobie płytę grzewczą gazową mastercooka model GC 64 SI. Jest to płyta szklana i pokrętła ma z prawej strony. Pokrętła nie są na żadnym podwyższeniu i tu moje pytanie - co jak coś wykipi, rozleje się na płytę (a się rozleje i wykipi napewno bo z plyty będzie korzystac babcia ;) )? Jak płyta jest cała płaska to to co się wylało poleci pod pokrętła. Co wtedy? Widziałem, że część płyt ma te pokrętła na podwyższeniu i wtedy nie ma mozliwości zalania pokręteł a ta moja płyta czegos takiego nie ma (i nie jest to jakaś tania płyta mastercooka). Trochę to mnie teraz martwi.

Jak to jest u Was?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

pozdrawiam

W rzeczy samej - ja równiez posiadam płytę gazową - tylko Ariston'a / włoszczyzna :) / pokrętła sterowania gazem i zapalarka są umieszczone na podwyższeniu w stosunku do powierzchni płyty / palników /.

W takim rozwiazaniu nie ma żadnego problemu z zalewaniem pokręteł - w Twoim przypadku to będzie problem ... - nie unikniesz podczas kipienia z garów i przelania się ich zawartości zabrudzenia pokreteł - no chyba że są one w jakiś sposób uszczelniane ...