agata39 31.01.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Witam wszystkich . W 2007r. zostałam właścicielką mieszkania społdzielczego własnościowego. Otrzymałam je w formie darowizny od mojego taty.On natomias wykupił to mieszkanie w 2003r. i przy wykupie skorzystał z bonifikaty. Teraz chcę to mieszkanie sprzedać. W związku z tym czy będę musiała zwrócić bonifikatę?Może ktoś wie coś na ten temat, prosze o podpowiedż Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 31.01.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 To zależy, co masz (tzn. Twój Tata miał) w umowie. Tam powinno być dokładnie określone kiedy i na jakich warunkach można sprzedać mieszkanie. A możliwości jest sporo. Ja się spotkałam np. z dwoma terminami 5 i 10 lat - ile lat masz w umowie? Itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 31.01.2008 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 W umowie nie znalazłam żadego zapisu. Ale może jest jakiś zapis w statucie spłdzielni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 31.01.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Też możliwe, choć powinno być do tego odniesienie w umowie. Ale jeśli tam też nie ma, to może ta bonifikata została udzielona bezwarunkowo? Najlepiej przedzwoń do spółdzielni i podpytaj. Anonimowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 14.03.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Warto też sprawdzić kw, bo w hipotece w księdze wieczystej może być wpis hipoteki na rzecz gminy na sumę bonifikaty i wtedy będzie problem z kredytem dla kupującego. Banki nie będą chciały się zabezpieczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts