kabibi 31.01.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Zanim zacznę kuć... Może ktoś wpadnie na pomysł skąd w holu wzięła się mokra plama na ściance działowej. To było w październiku, teraz jest podobny problem ok. 50 cm. obok i po przeciwnej stronie. CO trzyma ciśnienie, a wodomierz nie widzi ubytków. Wykluczam wilgoć! Okna mam drweniane a ściana z porotermu+wełna, wentylacja bez zastrzeżeń+wciąż otwatry dopływ powietrza do kominka.Mieszkam 4 lata i nic się nie działo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 31.01.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 czy plama ma kształt twarzy? Mozna dopatrzyć sie jakiegoś podobieństwa do znanych Osób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabibi 31.01.2008 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 tak... to portret rodzinny Plamy są przy podłodze zapomniałam DODAć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 31.01.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Może kanał wentylacyjny-jest niezabezpieczony od strony komina i przy mocniejszych ulewach, wichurach ilośc wody jest po prostu za duża.ja tak mam niestety i musze coś z tym fantem na wiosnę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabibi 31.01.2008 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 odpada! komin jest daleko, poza tym mam wyczystkę duuuużą i jest tam suchutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 31.01.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 W takim przypadku wygląda mi to na kapilarne podciąganie wody, niestety . Z tym jest problem bo woda może dostawać się w całkowicie innym miejscu niż wychodzi -po prostu pełza sobie po izolacji , dochodzi do ściany i wtedy sobie wędruje do góry. Ale bez dokładnego sprawdzenia jest to porada na zasadzie: masz gorączkę!!!Ooooooo, to albo grypa albo cholera A diagnoza i rozwiązanie może być łągodniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabibi 31.01.2008 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 ja też o tym myślę tylko jak to sprawdzić bez rujnowania podłogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 31.01.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Zacznij od przejrzenia projektu...Jaką powinieneś miec izolację przeciwwilgociową?Gdzie są najbliższe przepusty , miejsca w których izolacja z samej rzeczy jest nieszczelna..Może gdzieś się coś wylało ( żo nie wiadro z wodą ...) , garnek z wodą , przelane doniczki z kwiatami??????Przeprowadź najpierw takie dochodzenie. Bądź jak ten Vinnetou - idź po śladach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 31.01.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Zanim zacznę kuć... Może ktoś wpadnie na pomysł skąd w holu wzięła się mokra plama na ściance działowej. To było w październiku, teraz jest podobny problem ok. 50 cm. obok i po przeciwnej stronie. CO trzyma ciśnienie, a wodomierz nie widzi ubytków. Wykluczam wilgoć! Okna mam drweniane a ściana z porotermu+wełna, wentylacja bez zastrzeżeń+wciąż otwatry dopływ powietrza do kominka.Mieszkam 4 lata i nic się nie działo... wodomierz taki ubytków jak kapanie nie zobaczy - a kapanie na plame wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 31.01.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 miałem coś takiego na poddaszu, jeszcze przed zaizolowaniem balkonu. woda podchodziła pod wylewką i wychodziła w rogu po przeciwnej stronie pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabibi 31.01.2008 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 no tak... ale to ściany wewnątrz domu działowe no i parter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 31.01.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 A skąd wiesz że gdzieś na zewnątrz budynku coś nie pusciło i sobie teraz woda taką wycieczkę krajoznawcza robi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabibi 31.01.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 NOOO... nie wiem, to też pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 31.01.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Ale najwpierw najprostsze przyczyny- rozlana woda itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabibi 31.01.2008 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 BRAK!!!! SERIO! Ktoś ze znajomych sugerował, że może kanalizacja przecieka ale hydraulik mówi, że NIEMOŻLIWE! nawet jeśli, to kładł ze spadkiem i "nie ma takiej siły!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 31.01.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 No to faktycznie pozostała maleńka demolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 31.01.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 masz pieska ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 31.01.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 ooooooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 31.01.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 ale wtedy byłoby nie tylko mokre, ale i z zapachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 masz pieska ???albo kotka ? albo moze choć wiesz czy w poblizu tych plam nie była prowadzona rura z wodą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts