pablitoo 19.02.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 W takiej sytuacji policja i alarm . Nie inaczej. Nastepnym razem wybiją szybę i wejdą. Patrze na Twój avatarek i nie wierze A wyjść do ludzi, porozmawiać, spisać numery, ewentualnie odstresować się i dopiero polcja. Krzysztofik - zawsze to jest jeszcze jedna opcja : można od razu otworzyć ogień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 19.02.2008 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Ja od tamtego czasu nocuję na budowie . I chyba z 3 razy ktoś podjeżdżał patrzył że stoi auto i odjeżdżał - ot sprawdzał czy ktoś pilnuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 19.02.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Lekko wypowiedz niedzia mnie wystraszyla.Bezczele totalne.Ja na razie odpukac mam spokj,a doslownie pare razy wszystko zostawilem na wierzchu,lacznie z kluczykami w aucie i dokumentami,jakos sie zapomnialem...Ale chamstwo polskie i debilizm sa wszedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 20.02.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witam Współczuje tym których nekają jacyś kolesie. Ja niestety ale mam złe doświadczenia ze złodziejami (choć) niewiele ukradli ale narobili wiecej szkody.Ukradli mi bezpieczniki z szafki na słupie.Bezpieczeniki to półbiedy gorzej że było trzeba coś na już kombinowac bo ekipa wchodziła tego samego dnia. Policja przyjechała poptrzyła spisała co sie stało, powiedzieli że jak mam rachunki to bym dostarczył na komisariat a przy okazji usłyszałem że nie byłem jedyny któremy rozbebrano szafkę z bezpiecznikami. Ot i nasza polska policja tu się nasuwa piosenka zespołu MLEKO pt "Cztery łapy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 21.02.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Również polecam konfigurację : alarm z zewnętrznymi czujkami ruchu i ochroną + ubezpieczenie. Założyłam w grudniu z uwagi na wylot za granicę i wiem, że sama tabliczka Solid Security już dużo zdziałała Jestem zachwycona! Nie miałam okien, więc z ubezpieczeniem było krucho, a instalacje wewnątrz już "szły". Jak tylko wstawię okna, to tak jak w starym domu - doubezpieczę w Allianzie - zwracają 100 % wartości odtworzeniowej. Nie widziałam takiej oferty w innych firmach. Jak wybiją okno i słuką cenną wazę kradnąc telewizor, to kupujesz wszystko nowe w tym samym modelu, nie licząc amortyzacji. Oczywiście sąsiedzi też istotna sprawa, ale uważam, że lepiej żeby ani Ciebie ani syna nie było, gdyby faktycznie ktoś się włamywał. A Firma Ochroniarska jak nie zareaguje to ma problem i dlatgo ma własne polisy ubezpieczeniowe od swojej działalnosci gospodarczej. z tym 100% wartości odtworzeniowej to bym uważała. żadna firma nie liczy kosztów amortyzacji w pierwszym roku a potem..... no nie wiem, radzę Ci mieć to na piśmie w postaci OWU przeczytanym przed podpisaniem umowy. Nie piszę tego żeby przekomarzać się co do firmy bo składka to najmniejszy koszt z tego wszystkiego, natomiast szkoda później Twojego rozczarowania , jak złodziej potknie się o telewizor za który Ty dałaś 3000 a firma wypłaci 2000, bo on już "grał" 2 lata p.s. sprawdź najlepiej u kogoś kto miał szkodę tego typu jak z wypłacalnością w Allianzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 21.02.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 dałaś 3000 a firma wypłaci 2000, bo on już "grał" 2 lata TV który kupiłaś 2 lata temu za 3000 jest teraz możesz kupić za 1200 zł więc 2000 spokojnie pokryje te koszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 21.02.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Moja znajoma wynajmowała przez 7 miesiecy (!) budowy studenta, który najpierw spał w samochodzie przed domem, a później juz w domu. Obyło sie bez kradzieży - a dom w mieście i sporo ludzi sie nim interesowało. Osobiscie znam 2 przypadki gdzie wymontowano wszystkie okna. Znajomy gliniarz mi opowiadał, ze kiedys złapali ekipe, która obwoziła "klienta" po budowach, aby ten wybrał sobie projekt domu - a potem okradali całkowicie taką chatę (okna itp.) Agencje ochrony to tez żenada - znajomy dostał info o włamaniu do domu, podjechał w ciagu 2 minut, chwilę potem przyjechali ochroniarze. Widza ze ktoś sie kręci po chacie, więc kumpel mówi, że nich wpadaja do chaty i złapią kolesi. A ochroniarze na to że lepiej poczekajmy, az uciekną tyłem W końcu sam poleciał z jakąś gazrurką, troche włamywaczy poprzestawiał ale i tak uciekli. W sumie nic nie ukradli ale ubezpieczalnia nie chciała zwrócic forsy za uszkodzone okno (antywłamaniowe) i niestety 3 tysiaki był w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 21.02.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 alarm ma aku - kup choc z 18Ah to sporo wytrzyma halogeny na czujki ruchu moze sygnalizator na elewacji zamontuj kawal drutu na dachu imitujacy antenke od powiadomienia obudowa kamery za 40 zeta zamontowana z widokiem na droge u nas z 1-2 miechy wisial sam sygnalizator i tak wszyscy mysleli ze mamy sprawny alarm prewencja przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.02.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 kawal drutu na dachu imitujacy antenke od powiadomienia To dobre. Nie wpadłbym. Tylko pozostaje pytanie - wysoko aby nikt nie sięgnął czy tak, aby potencjalny złodziej ją mógł unieszkodliwić i po wejściu do środka załączyć prawdziwy alarm. Ale to pewnie zależy ile czasu później ekipa może wpaść do domku, żeby nie miał czasu nic wynieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 21.02.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Włos się jeży od tych historii.. Jak tak można ehhhh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.02.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 tu jak wojna partyzancka podchody, zmyłki, sidła i uniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 21.02.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 tu jak wojna partyzancka podchody, zmyłki, sidła i uniki Dokładnie! My, oczywiście, tez myśleliśmy o szybkim zamontowaniu systemu alarmowego. Jednak teraz wiem, że obwieszę całą chałupę choćby atrapami kamer i czujników, a sama będę czatować w środku, przy okresowo zapalającym i gaszącym się świetle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 22.02.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 z tym 100% wartości odtworzeniowej to bym uważała. żadna firma nie liczy kosztów amortyzacji w pierwszym roku a potem..... no nie wiem, radzę Ci mieć to na piśmie w postaci OWU przeczytanym przed podpisaniem umowy. Nie piszę tego żeby przekomarzać się co do firmy bo składka to najmniejszy koszt z tego wszystkiego, natomiast szkoda później Twojego rozczarowania , jak złodziej potknie się o telewizor za który Ty dałaś 3000 a firma wypłaci 2000, bo on już "grał" 2 lata p.s. sprawdź najlepiej u kogoś kto miał szkodę tego typu jak z wypłacalnością w Allianzie pozdrawiam Pisanie, a także - ostatecznie czytanie umów to mój zawód Właśnie dlatego tak mnie umowa z Allianzem zadawala. Nie płącą mi jednak za reklamę, a doradztwo koleżeńskie jest oczywiście gratis. Każdy zrobi jak uważa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 22.02.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Piszecie o kradzieżach, włamaniach ale może też warto napisać czy okradziony budynek był ogrodzony, czy znajdują się obok zabudowania zamieszkałe, czy domek stoi gdzieś pod lasem lub w polach, bo nie wiem jak się odnieść do powyższych postów czy kradną "jak leci" czy mimo wszystko jakieś przeszkody są żeby utrudnić złodziejom kradzieże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 23.02.2008 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Mój dom jest położony pomiędzy 2 domami przy drodze. Ogrodzony. Z tyłu domu są pola . Od czasu kiedy nocuję już nie podjeżdżają , przynajmniej sie nie zatrzymują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 23.02.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Mój mąż też nocował na budowie, od stanu surowego zamkniętego tzn. po wstawieniu okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 23.02.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Nigdy bym nie odważyła na nocowanie samej na budowie i tymbardziej nie pozwoliłabym na nocowanie mojemu facetowi, wolę ubezpieczyć dom i załozyć alarm, nawet niech to kosztuje 2 tyś rocznie - ile trwa budowa?Cenie życie swoich bliskich na więcej niż warte są okna i drzwi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 23.02.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Chyba przesadziłaś. Na budowy to nie przychodzą płatni mordercy rodem z amerykańskich filmów tylko drobne pijaczki-złodziejaszki, żeby skręcić cokolwiek, co by można sprzedać. Jak nic takiego nie znajdą to zdemolują, co się uda - wybiją okna, zrujnują futryny, poprzecinają kable. A kto ma reagować na ten założony alarm?? Zanim ktokolwiek się pojawi to złodziei na ogół już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.02.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Zgadzam sie z przedmówcą - nocowałem mnóstwo razy u mnie na budowie i jeszcze żyje . Zwłaszcza jak już robiliśmy wykończeniówkę - system c.o odpalony , grzejniki pozakładane i już część mebli zainstalowana - przeniosłem się na budowę na kilka tygodni - aż do całkowitego wykończenia i przeprowadzki ... - oczywiście nadmienię iż w domu był zainstalowany i uruchomiony system alarmowy i podłączony do monitoringu jednej z sieci ochroniarskich . Ale jednak obecność w domu to obecność - systemy są , działają a złodzieje sie włamują mimo tego ... - my mieszkaliśmy ponad 20km od budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 07.03.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Działkę mam nieogrodzoną jeszcze, materiały na placu. W tzw. dzień powszedni jest ekipa, która tam mieszka w baraku. Jak ekipa wybywa na weekend, płace sąsiadowi, który w dzień patrzy, w nocy nocuje w baraku na działce. Narazie odpukać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts