ARTMON 31.01.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 witam serdecznie czy ktoś zdecydował sie na projekt domu w werbenach 2- dwuspadowy dach? a może ktoś ma zamiar budować ten dom z podpiwniczeniem? jeśli ktoś ma jakieś uwagi co do tego projektu to zapraszam do wypowiedzi, tym bardziej jeżeli ktoś jest w trakcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zanetakogut 04.02.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 WitamTeż jesteśmy zainteresowani tym projektem. Liczę, że odezwie się ktoś, kto już go buduje i podpowie coś o kosztach i ciekawych rozwiązaniach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczupa 02.03.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 my juz zaczelismy budowe - narazie zakonczylismy wykonywanie stanu zero na forum archonu jest duzo zdjec czlowieka ktory juz bedzie wykonywal dach - polecam poogladac. my wprowadzilismy kilka malych zmian :- usunelismy dwa okna na tej scianie co wykurz - zamieniamy strop na Teriva- usunelismy balkon z tylupoza tym dom jest o.k. wiec nie widzimy koniecznosci wprowadzania wiekszych zmian. pozdrawiamy Aneta i Seb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal333 05.04.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 My też ruszamy niedługo z tym domem. Także zlikwidowaliśmy te małe okna bo bokach wykusza, poza tym nic nie zmieniamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 09.05.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam,Bardzo interesują mnie wszelkie informacje i zdjęcia dotyczące tego projektu. Czy ktoś już może się czymś pochwalić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 31.08.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 odświeżam temat Co nowego wśród budujących ten domek?? Mieszka już ktoś może?? może ma ktoś jakieś uwagi dot. projektu ... W tej chwili nasuwają mi się takie pytania do budujących ten domek ... podnosiliście ściankę kolankową ?? czym zamierzacie ogrzewać ?? jak jest w tymi pokojami na górze czy nie są za wąskie i czy nie są za bardzo pod skosami ?? czy jest możliwość innego usytuowania kibelka w dolnej łazience niż pod oknem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Łódź 22.05.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Witam serdecznie, Ktoś budował domek w tym projekcie, będę wdzięczny za rady, opinie, sugestie. Osobiście mi się on bardzo podoba, ale jeśli ktoś poleci coś w podobie to też przeanalizuję. Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 23.05.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Dom okazały, ozdobny, dość duży (189m2 po podłogach). Jednocześnie posiada bardzo wąski garaż fatalnie skomunikowany z domem. Bryła jest mało energooszczędna. Pomimo aż trzech lukarn (w tym jednej naprawdę dużej i mocno przeszklonej) ma jeszcze 7 okien połaciowych. 4 kominy - masakra. Jeżeli ten dom ma być prawidłowo wentylowany, to doprawdy nie wiem, jakim cudem wypełnia nowe normy zapotrzebowania na EP. Tylko jedna łazienka na cztery sypialnie poddasza. Na rzutach propozycja ustawienia lodówki w kuchni mega niewygodna. Koszty od klucz jak zwykle dzięki obliczeniom szacunkowym mocno zaniżone.Trudno mi pokazać jakąś alternatywę, bo nie piszesz, co szczególnie podoba Ci się w domu. Na co kładziesz nacisk. Dla mnie ten dom jest przede wszystkim ozdobny z zewnątrz i drogi w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Łódź 23.05.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 (edytowane) Bardzo dziękuję za te informacje. Jesli chodzi o gore to pokoj nad garazem to nie bedzie mieszkalny. Wlasnie najgorsze to ze podoba mi sie bardzo dom ze wzgledu na duzo przeszklenia. W tym i w kazdym pokoju, o to mi chodzilo zeby kazdy pokoj mial balkon lub okno czy drzwi balkonowe a nie tylko okna dachowe. Generalnie wielospadowy dach:) Co do nowych norm EP niby ma spelniac ale o wentylacji nie mam bladego pojecia. Nie upieram sie na tym projekcie ani tym bardziej firmie,po prostu w takim typie gustuje. Ten podobny i tez mi sie podoba http://www.domea.pl/PL/projekty/pokaz/139 Edytowane 23 Maja 2014 przez Michał_Łódź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 24.05.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Przeszklenia, zwłaszcza jeżeli widoki ładne i słoneczna strona świata, bardzo polecam. W projektach gotowych chyba największe szklenia ma pracownia http://lipinscy-projekty.pl/ niestety stosunkowo mało mają projektów z takim dachem, jak pokazaleś, bo są bardziej nastawieni na energooszczędność.Nie polecam natomiast balkonów, bo to potencjalne mostki cieplne, a w domu jednorodzinnym, gdzie jest taras i ogród, balkon właściwie służy tylko ozdobie. A jest to ozdoba kłoptliwa, bo silnie narażona na warunki zewnętrzne, stąd często na styku balkonu ze ścianą zacieki na elewacji (nawet przy prawidłowych spadkach może się tak dziać, gdy balkon jest w kierunku, z którego wieje wiatr), mróz i wilgoć powodują szybkie niszczenie okładzin, na spodniej stronie balkonu często pojawiają się wykwity, zacieki, eroduje tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Łódź 02.06.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 bowess przejrzałem projekty z polecanej przez Ciebie pracowni, faktycznie nie znalazłem projektu przypominającego te, z moich upodobać :/ Ktoś może polecić projekt podobny do werbeny (N) albo tego z DOMEA z linku powyżej? Czas coś wybrać a nadal nie wiem :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts