cebullka 31.01.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 witam!jak w temacie Może macie pomysły jak wykorzystać przestrzeń nad wiszacymi kuchennymi szafkami. te parę-dziesiąt centrymetrów więcej niz w standardowym mieszkanku powoduje że standardowe szafki zostawiają dużo wolnej przestrzeni nad nimi...ok 80-90 cm...dużo... proszę o podpowiedzi, pomysły i sugestie, bo remont tuż, tuż pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 31.01.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Może macie pomysły jak wykorzystać przestrzeń nad wiszacymi kuchennymi szafkami. te parę-dziesiąt centrymetrów więcej niz w standardowym mieszkanku powoduje że standardowe szafki zostawiają dużo wolnej przestrzeni nad nimi...ok 80-90 cm...dużo... Może zrób drugi rząd szafek nad nimi? Ciężko sięgać, ale bedą idealne na rzeczy mniej używane, a niekoniecznie kuchenne (np. to co się zazwyczaj w pawlaczach trzyma . Można dać tez odwrotnie - drugi rząd szafek przeszklonych i wyeksponowac tam serwis obiadowy (elegancki jakiś, a nie uzywany na codzień), szkło, albo jakąś kolekcję (może cos zbierasz - anioły albo stara porcelanę). Ewentualnie jesli Cie razi taka "dziura", to mozna wykończyć płyta g-k żeby sie licowało mniej-więce z frontami szafek. Nie ma wtedy takiej wneki kurzołapowej, tyle że szkoda miejsca w sumie. A mozna po prostu obrazki tam powiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 31.01.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Tak, ja też wykorzystałabym to na rząd szafek (albo jeśli zmieniasz szafki to po prostu zrobiłabym je wyższe) na rzadziej używane rzeczy. Dodatkowego miejsca nigdy za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 31.01.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Ja mam dokałdnie taką samą wysokość kuchni. jeszcze nie mam szafek docelowych, ale myślę, żeby w ogóle zrezygnować z górnych z wyjątkiem jakiejś niewielkiej witrynki. Nad szafkami planuję obniżyć sufit, żeby powiesić tam trzy, cztery lampki wiszące (nie chcę halogenów w suficie), oświetlające blaty robocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 31.01.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 z mojej strony:nie znoszę wykorzystywania każdej wolnej powierzchni.... dusze sie w takich pomieszczeniach... Mam teraz 3m a szafki konczą się dużo niżej. Ale to zależy od warunków lokalowych. W kuchni 5m2 mi rodzice też mieli nawet pawlacze-z przyczyn funkcjonalnych i podług mody PRL. na szczęście to już za nami.Ale jesli brakuje ci szafek- rób jak musisz.A jakich szafek wiszących zamirzasz użyć? bo standardowe jak piszesz przy robieniu zabudowy to mają i 70cm i 95 cm-zalezy jaka płyta.. (to w studiach kuchennych) nie wpływa to na cenę, a juz wszczególności gdybys u stolarza kuchnię zamawiał -tak jak my...(wszytskie drzwiczki są niestandardowe, ale u producenta frontów nie grało to roli w kazdym razie).Jeśli masz juz meble kuchenne z poprzedniego lokalu to je po prostu powieś.http://images33.fotosik.pl/123/c084e6fc9e7b77fem.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebullka 01.02.2008 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 d5629s - przepiękną masz kuchnię! gratulacje! dziękuję za podpowiedzi! Bardzo spodobał mi sie (i głównemu inwestorowi ) pomysł z witrynkami umieszczonymi pod szafkami - rozbije to trochę monotonię szafek i nie będzie zbyt przytłaczajace - genialne. Z szafek nie możemy zrezygnować, bo to taki dom w którym ciagle brak miejsca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts