kempka 31.01.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Nie mieliśmy wkłady kominowego i wyszła na ścianie wielka, śmierdząca plama. Zdarliśmi dość głęboko tynk, położyliśmy nowy i plama już nie wychodzi. Ale smród w pokoju nadal jest raz większy raz mniejszy. Jak go wytępić bo otwarcie okna nic nie daje i pokój stoi bezużyteczny. Dodam, że wkład był założony przed zdarciem tynnku. Czy da się to jakoś wytępić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flexus 31.01.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Nie, bo zapasy śmierdzącej mazi kominowej nasączyły mur komina. Natomiast można izolować się od nich przez rezygnację z tradycyjnego tynku, który "oddycha" na rzecz glazury lub innej nieprzepuszczalnej powłoki ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kempka 31.01.2008 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 innej czyli jakiej? sorry że tak pytam ale jestem laiczką w tych sprawach a ta ściana już mi się śni po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78adi 31.01.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 A może by tak jakąś wełne z folią i na to k-g??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 02.02.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 A może by tak jakąś wełne z folią i na to k-g??? moze byc bez folji i bez wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.02.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Czy przed włożeniem wkładu kominowego porządnie wyczyściliście komin w środku, a następnie go przepaliliście żeby wszystka smoła się wypaliła i komin był w środku suchy?. Jeżeli nie to w kominie nadal jest smoła która pod wpływem temperatury wkładu się topi i porostu śmierdzi. Możliwe że również do komina leje się woda i w połączeniu ze smoła śmierdzi w momencie palenia. Dlatego trzeba sprawdzić czy miedzy wkładem a kominem nie ma szczeliny w która by ta woda się mogła dostawać. Napisz co masz podpięty pod ten komin na którym wyskoczyła Ci taka plama czy nie przypadkiem kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kempka 04.02.2008 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Podpięty mam kocioł na miał. Niestety ci co zakładali wkład nic nie powiedzieli o wypaleniu, a sama o tym docczytałam dopiero teraz. No i daszku na kominie nie maa więc pewnie woda się tam dostaje. I co to jest to k-g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78adi 04.02.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 k-g to płyta kartonowo-gipsowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts