gjasinski 23.08.2003 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 Witam wszystkich We wrześniu zaczynam budowę domu. Wiekszość ludzi zaczyna budowę od fundamentów więc ja nie będę oryginalny i też tak zacznę. Ale do rzeczy: Chodzi o grubość ściany fundamentowej. W moim projekcie jest 29cm tymczasem bloczki betonowe mają 25cm lub 38cm (zależy jak się je ułoży), Bedę budował ścianę dwuwarstwową - MAX220 + warstwa izolacji. MAX ma 28,8cm zatem wystawałby gdybym ścianę fundamentową zrobił grubości 25cm. Czy moglibyście wspomóc początkującego INWESTORA coby już na początku nie popełnił jakichś błędów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.08.2003 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 Ściana z bloczkow 25 /zwykle 24/ z powodzeniem wystarczy."Większość ludzi zaczyna budowę od fundamentów"A od czego zaczynają pozostali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 25.08.2003 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 ja postawiłem z bloczków betonowych 24 cm grubości, a ściany będą z Poro 30 cm. Pustak będzie więc wystawał po 3 cm z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Robdri 25.08.2003 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Ja słyszałem opinie, iż fundamenty nie muszą odpowiadać grubości ściany (na plus i na minus) a co do kolejności budowania to górale zaczynają budowę od tygodniowego picia )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gjasinski 25.08.2003 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Dzięki wszystkim za mądre rady. Mam nadzieję, że moi spece od budowanie nie zaczną od tygodniowego picia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts