HRE 23.08.2003 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 Mam ścianę fundamentową pokrytą od zewnątrz na gorąco lepikiem. Kierownik budowy chce położyc na lepik warstwę abizolu i na kołki styropian. Czy jest to dopuszczalne. Ten lepik znalazł się na ścianie przez pomyłkę. Czy ktoś zna inny sposób odizolowania lepiku od styropianu. Czarny abizol na czarny lepik jak dla mnie za dużo czarnego, muszę znależć inny sposób. Będe wdzięczna za każdą sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 23.08.2003 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 Mam ścianę fundamentową pokrytą od zewnątrz na gorąco lepikiem. Kierownik budowy chce położyc na lepik warstwę abizolu i na kołki styropian. Czy jest to dopuszczalne. Ten lepik znalazł się na ścianie przez pomyłkę. Czy ktoś zna inny sposób odizolowania lepiku od styropianu. Czarny abizol na czarny lepik jak dla mnie za dużo czarnego, muszę znależć inny sposób. Będe wdzięczna za każdą sugestię. Jeżeli jest to lepik asfaltowy, połozony na gorąco, to nie ma się czego obawiać - nie reaguje on ze styropianem. Natomiast może z nim reagować Abizol, który jest robiony na bazie rozpuszczalników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 25.08.2003 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Zgadzam się z przedmówcą. W takim przypadku bym po prostu przykleił styropian na lepik "na gorąco" potem można to okołkować i będzie ok.Sam używałem Styropianu z obustronnie przyklejoną papą do izolacji podłogi garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 25.08.2003 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Albo trzeba odczekać kilka tygodni aż rozpuszczalnik odparuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.08.2003 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Albo położyć folię budowlaną, CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sam 26.08.2003 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Nie jestem fachowcem, ale może dysperbit to jest "na wodzie" potem jest warstwa kleju do styropianu, więc styropian powinien byc oddzielony. Ja miałem ten sam problem i tak u mnie zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts