Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mBank UWAGA

Zakrzewianka

Recommended Posts

Właściwie to nie wiem, czy nie powinnam umieścić tego tematu w innym dziale (Porad Życiowych? :roll:) - ale chciałam ostrzec przezd mBankiem.

Generalnie Bank OK, ma suoer produkt itd, ale baaaardzo trzeba na nich uważać. Dlatego, ku przestrodze kredytobiorców chciałabym uczulić na sprawę ubezpieczeń związane na życzenie banku z kredytem hipotecznym.

Kredyt na ubezpieczenie nieruchomości w budowie naliczają od zawyżonej kwoty (najlepiej sprawdzić to mnożąc stawkę z opłat z tabeli opłat i prowizji: 0,08% przez sumę ubezpieczenia wymaganą przez bank).

Właśnie złożyłam reklamację za rok 2007 oraz 2008 - ponieważ składkę pobierają z góry.

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że to się komuś przyda

ja na podstawie tego co czytam i czego doświadczyłem jako ich klient uważam tak: są świetnym bankiem w zakresie produktów "bezobsługowych", czyli tam, gdzie nie jest wymagana częsta interakcja/decyzja ze strony pracowników mBank. Takimi produktami są konta, lokaty, karty debetowe.

Natomiast bałbym się związać z nimi na x lat biorąc kredyt hipoteczny. Długość rozpatrywania reklamacji, niemoc decyzyjna na mLinii doprowadziłaby mnie do rozpaczy, np w momencie gdy pilnie potrzebowałbym otrzymać kolejną transzę.

Jeśli się mylę - proszę o wypowiedź kredytobiorców mBanku.

Prawda proawda, inercję to mają niezłą :roll: czas rozpatrywania reklamacji: 30 dni :o .

Najbardziej jest wkurzające to, że "zabierają" sobie z konta pieniądze. W zeszłym roku składkę ubezpieczenia pobrano mi z góry, a następnie jeszcze w miesięcznych ratach!

Oferta kredytowa jest dobra - bez dwóch zadń. W każdym razie wszystkie moje wymagania co do parametrów spełnili. Na pozostałych frontach: porażka! Nawet karty kredytowe nie działają.