Zakrzewianka 31.01.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Właściwie to nie wiem, czy nie powinnam umieścić tego tematu w innym dziale (Porad Życiowych? ) - ale chciałam ostrzec przezd mBankiem. Generalnie Bank OK, ma suoer produkt itd, ale baaaardzo trzeba na nich uważać. Dlatego, ku przestrodze kredytobiorców chciałabym uczulić na sprawę ubezpieczeń związane na życzenie banku z kredytem hipotecznym. Kredyt na ubezpieczenie nieruchomości w budowie naliczają od zawyżonej kwoty (najlepiej sprawdzić to mnożąc stawkę z opłat z tabeli opłat i prowizji: 0,08% przez sumę ubezpieczenia wymaganą przez bank). Właśnie złożyłam reklamację za rok 2007 oraz 2008 - ponieważ składkę pobierają z góry. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że to się komuś przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 31.01.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 ...oooo...dzięki......właśnie staram się w tym banku o refinans mojego kredytu w innym banku...będę wiedział o co pytać doradcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 05.02.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 mBank to porażka... mam u nich długo konto, ale już mnie tak wkurzyli, że szukam innego banku. IMHO oni są po prostu niedojrzali do zajmowania się czyimiś pieniędzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 05.02.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 ja na podstawie tego co czytam i czego doświadczyłem jako ich klient uważam tak: są świetnym bankiem w zakresie produktów "bezobsługowych", czyli tam, gdzie nie jest wymagana częsta interakcja/decyzja ze strony pracowników mBank. Takimi produktami są konta, lokaty, karty debetowe. Natomiast bałbym się związać z nimi na x lat biorąc kredyt hipoteczny. Długość rozpatrywania reklamacji, niemoc decyzyjna na mLinii doprowadziłaby mnie do rozpaczy, np w momencie gdy pilnie potrzebowałbym otrzymać kolejną transzę. Jeśli się mylę - proszę o wypowiedź kredytobiorców mBanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 05.02.2008 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Prawda proawda, inercję to mają niezłą czas rozpatrywania reklamacji: 30 dni . Najbardziej jest wkurzające to, że "zabierają" sobie z konta pieniądze. W zeszłym roku składkę ubezpieczenia pobrano mi z góry, a następnie jeszcze w miesięcznych ratach! Oferta kredytowa jest dobra - bez dwóch zadń. W każdym razie wszystkie moje wymagania co do parametrów spełnili. Na pozostałych frontach: porażka! Nawet karty kredytowe nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 06.02.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 A własnie, czy ktoś może polecić inny bank o podobnej funkcjonalności internetowej, ale z lepszą obsługą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts