Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

O szczepionkach - dla rodziców małych dzieci

BK

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 447
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Temat stary, choć ciagle aktualny - ja ze "swojego podwórka" skomentuje słowa BK

Nikt dzieci nie bada przed szczepieniami.

Moje zawsze było badane, bardzo dokładnie, pediatrycznie i neurologicznie (ale może z powodu schorzenia - nie wiem jak "traktowano" inne dzieci)

Oficjalnie nie ma komplikacji poszczepiennych bo lekarze nie informują rodziców dzieci że mają zgłaszać jakiekolwiek reakcje organizmu - i to w ciągu zdaje się 24 czy 48 godzin.

Byłam o tym poinformowana, po szczepieniu siedzialam z dzieciakiem w "zabiegowym" przez godzinę - celem obserwowania reakcji.

. Nawet jeśli rodzic zgłasza, lekarze nie prowadzą formularzy na zgłaszanie reakcji poszczepiennych. Oficjalnie więc nie ma w naszym kraju statystyk na tena temat, oficjalnie nie ma żadnej szkodliwości szczepień, bo proces ich złaszania jest tak ustawiony żeby nic nie było wykazywane.

Kto widzial u swojego lekarza formularz na zgłaszanie reakcji poszczepiennych? Kto z was zapoznał się z listą możliwych reakcji poszczepiennych (zarażenie wirusem polio - w wyniku szczepionki, reakcje układu nerwoego, etc.)

Formularza nie widziałam - fakt, lecz "obserwacje po szczepieniu" - , lekarz szczegółowo opisał w karcie dziecka.O ewentualnych "mozliwych reakcjach" byłam poinformowana.

. Są szczepionki “normalne” i są “lepsze” – inaktywowane, acelularne, bezpieczniejsze, pozbawione żywych wirusów, o zminimalizowanym ryzyku, pozbawione szkodliwych związków aluminium czy rtęci, lub innych szkodliwych konserwantów. Te są dostępne dla mieszkańców lepszych krajów świata, dla bogatszych lub tych których lekarze poinformują o takich szczepionkach lub którzy to sobie sami załatwią. Pytanie – dlaczego domyślnie takie lepsze i bezpieczniejsze szczepionki nie są dostępne dla wszystkich dzieci? Odpowiedź jest taka że pewnie chodzi o kasę.

Takimi szczepionkami (acelularnymi) szczepiony był mój syn. Zaznaczę,że pierwsze szczepienia miał po ukończeniu 2,5 roku. Fakt za szczepionki placiłam, ale nie była to jakaś "szalona kasa" by choć przez chwilę zastanawiać się czy warto zapłacić.

Obyło się bez komplikacji, jedyny "objaw" to było lekkie zaczerwienienie uda w miejscu iniekcji.

I kilka słów do rodziców - to nie prawda,że jest konieczność szczepienia (moze takie mamy "prawo"),ale jeśli nie chcecie z róznych powodów szczepić swojego dziecka, warto zwrócić sie do mądrego pediatry ze swoimi obawami i pytaniami, jeśli nie rozwieje ich , warto poprosić o pisemne odroczenie szczepienia, jeśli dziecko nie chodzi do żłobka, czy przedszkola - nie powinno być kłopotów.

A inwestycja kilku stów w dobrej jakości szczepionki (podstawowe), naprawdę nie zabija finansowo.

I jeszcze słówko -żadne dziecko ze schorzeniem neurologicznym, lub choćby podejrzeniem takiego schorzenia -NIE POWINNO BYĆ SZCZEPIONE.

Dzięki za odzew

U nas niestety przez te parę lat życia lekarz rodzinny nigdy nie zauważył obniżonego napięcia mięśniowego - choć po latach okazało się że zawsze było. Nigdy nam nie powiedziano że powinien go zbadać neurolog. My się cieszyliśmy że on taki dzielny bo nie płacze jak upada a on po prostu nie czuł bólu ani zimna - w temperaturze minus 5 st C wybiegał na taras w t-shircie i śmiał się bo nie było mu zimno. Walił głową w ścianę bo taki fajny odgłos wydawała i nie czuł bólu choć guzy były (zanim się spostrzegliśmy).

Szkoda gadać o tych lekarzach ale naprawdę większość z nich nie przygląda się dzieciom. Najdziwniejsze jest to że neurolog (jeden ze "specjalistów" u których byliśmy) stwierdził że wszystko jest OK (!) po czym posłał do terapeuty integracji sensorycznej który dopatrzył się dużych dysfunkcji. Przecież w sumie to te dwie specjalności zajmują się podobnym kawalkiem funkcjonowania więc jak to możliwe.

A o tym że są neurologiczne przeciwwskazania do szczepionek to niewielu słyszalo.

• 2 weeks później...

Swego czasu pobrałam ponad 200 godzin wykładów z homeopatii i taką oto naukę z nich wyniosłam. Cała homeopatia opiera się na typach ludzkich. Taki typ rzetelny homeopata powinien określić w wywiadzie z pacjentem. Ogólnie : jeśli każdy z nas jest przeziębiony, ma katar itp. to nie każdemu z nas pomoże ten sam lek homeopatyczny.

I są wśród nas takie typy, które lubią mieć zimne stopy / wtedy czują się lepiej/, lubią chłodne jedzenie /tzn. gorące im nie służy/. Gdy zaczyna nas boleć gardło, to jednych z nas zaczyna najpierw boleć z lewej strony, drugich - z prawej. Itp,itd.

Wszystko jest ważne.

Np. są osoby, które nie powinny poddawać się zabiegom chirurgicznym.

Są także wśród nas osoby, które nigdy nie powinny się szczepić.

Swego czasu pobrałam ponad 200 godzin wykładów z homeopatii i taką oto naukę z nich wyniosłam. Cała homeopatia opiera się na typach ludzkich. Taki typ rzetelny homeopata powinien określić w wywiadzie z pacjentem. Ogólnie : jeśli każdy z nas jest przeziębiony, ma katar itp. to nie każdemu z nas pomoże ten sam lek homeopatyczny.

I są wśród nas takie typy, które lubią mieć zimne stopy / wtedy czują się lepiej/, lubią chłodne jedzenie /tzn. gorące im nie służy/. Gdy zaczyna nas boleć gardło, to jednych z nas zaczyna najpierw boleć z lewej strony, drugich - z prawej. Itp,itd.

Wszystko jest ważne.

Np. są osoby, które nie powinny poddawać się zabiegom chirurgicznym.

Są także wśród nas osoby, które nigdy nie powinny się szczepić.

Głupoty piszesz.

W weekend w Wa-wie odbyła się ciekawa konferencja organizowana przez Instytut Psychiatrii i Neurologii (uznana instytucja medyczna) oraz Komisję Europejską nt. związku szczepionek i autyzmu.

Niestety nie byłam, nie ma materiałów w necie, są pierwsze informacje od uczestników, że medycy wskazują na takowy związek.

http://www.ipin.edu.pl/autism/page08.html

Niestety konferencja bardzo słabo rozreklamowana

Ciekawe jest to, że nie tylko o rtęci mówiono, ale też były takie tematy, jak:

Dr Boyd Haley (USA) The Effects of Synergistic Toxicities and Genetic Susceptibilities on the Induction of Oxidative stress and its Relationship to Autism and other Neurological Disorders: New Treatment Possibilities

Dr Mark Geier & David Geier (USA) Understanding the Biochemical Basis of the Treatment of Autistic Disorders: An Overview of the Importance of Hormones (Testosterone & Estrogen)

Więc i inne toksyny, i testosteron i estrogen - mówi się o linku chorób takich jak zaburzenia tarczycy i spektrum autyzmu czy ADHD.

Jeśli mamy w rodzinie takie problemy warto może dzieci wcześnie, bardzio wcześnie badać, żeby wykluczyć możliwośc wpływu na rozwój dziecka

Dzis w TVP1 ok. 16 był program, w którym rozmaitej maści eksperci (bakteriolodzy, immunolodzy) na potęgę zachwalali szczepionki, zwłaszcza na pneumokoki.

Program oczywiście sponsorowany przez przez koncerny farmaceutyczne ? :evil:

• 4 months później...
Rodzice wiedza co maja robic - jest zlozony pozew zbiorowy .

Chcesz ? to uswiadamiaj ich, jak to jest w Ameryce i te granty i tak dalej.

Bo jak jest w Ameryce to wiedza najlepiej Polacy, ktorzy nigdy w USA nie byli . Alle Wprost czytali. :D :D :D

Jak jade do Polski to zawsze wyslucham poteznej dawki informacji pt " tak jest w Ameryce ".

Zawsze kiwam glowa - Mhm, jasne, tak jest w Ameryce"

No, to w Ameryce Sad Odszkodowawczy uznal, ze "nie ma nawet cienia dowodu na to, ze szczepionka przeciw rozyczce, odrze i swince (MMR) wywoluje autyzm u dzieci" (cyt. za dzisiejsza Gazeta Wyborcza). Mam nadzieje, ze to skonczy fale walki z tym szczepieniem za wszelka cene. Przy okazji polecam caly artykul - wywiad w Gazecie, gdzie mozna znalezc odpowiedz na wiele pytan i watpliwosci.

Jest tez informacja o tym, ze Dr Wakefield przyznal sie do manipulacji badaniami ( ale o tym juz tu chyba bylo) i co wiecej - jest teraz pozywany przez rodzicow dzieci, ktore nie zostaly zaszczepione i zachorowaly na odre z powiklaniami.

Dla przypomnienia - Dr Wakefiled swoje badania oparl na tezie, ze szczepionka wywoluje powstanie jakiegos bialka w jelitach, ktore potem uszkadza mozg powodujac autyzm. To bialko nigdy nie zostalo odnalezione.

Prztyczka wyborcza ? :lol: :lol: :lol: :lol: a nie kolorowa wkladka wprost ? :lol: troche z reka w nocniku ......

Od wczoraj sprawy sie skkomplikowaly firmom farmacetycznym w Stanach bo zapadla decyzja Sadu Najwyzszego , ze mozna pozywac firmy farmacetyczne a dzis jest wskazowka, ze prywatni ubezpieczyciele beda musieli placic za terapie dzieci autystycznych bo do tej pory odmawiali pokrywania kosztow terapii dzieci autystycznych ........

Teraz sie okaze, ze do szczepionek , ich ilosci i kombinacji i zanieczyszczen ! jaka aplikowalo sie dzieciom w ciagu ostatnich 10 lat bedzie natychmaistowy odwrot i o wiele wieksza o s t r o z n o s c a badania nad przyczynami autyzmu u dzieci rusza z kopyta bo jak na razie to byly w powijakach ........takze daj se spokoj z wyborcza., poszukaj innych zrodel info.

Od sztywnego kalendarza szczepien i kombinacji 7 w1 , 5w1 a nawet 3w1 odeszli w Stanach juz rok temu na skutek sprawy tej dziewczynki . wszystko juz bylo powyzej w tym watku ale niektorym ciezko sie przyswaja... :D

tak sad na c z a r n o - b i a l e j wkladce to uzasadnil:

"… the petitioners have failed to demonstrate that thimerosal-containing vaccines can contribute to causing immune dysfunction"

a co do z b i o r o w e g o pozwu to jest to ....a legal blow to thousands of parents of autistic children, a special court has ruled that a common vaccine is not responsible for causing their children’s neurological disorder.

tyle w tym temacie, bez w k l a d e k.

ps. a wracaja do wczorajszej daty , to sprawa dotyczy Defective Drugs - tak dla s c i s l o s c i.