Gość 24.08.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 W projekcie przyłącza mam podaną głębokość ułożenia rury 140 cm od terenu.Głębokość przemarzania gruntu we Wrocławiu /tutaj buduję/wynosi,jeżeli się nie mylę 80-90 cm.Czy kopanie na 140 to nie przesada?Jakie są wymagania MPWiK we W-wiu, może ktoś już toprzechodził ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssaka 24.08.2003 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 hej ..nie wiem jakie sa wymagania dotyczace przylaczy wod-kan...ja swoja "rure" dalem ok 100 cm .ponizej gruntu ...ot tak dla spokoju ...a spotkalem sie z twierdzeniami ze strefa przemarzania nie jest wieksza niz 60 cm...tak to jakos wyliczyli ...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 24.08.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 W projekcie przyłącza mam podaną głębokość ułożenia rury 140 cm od terenu.Głębokość przemarzania gruntu we Wrocławiu /tutaj buduję/wynosi,jeżeli się nie mylę 80-90 cm.Czy kopanie na 140 to nie przesada? Jakie są wymagania MPWiK we W-wiu, może ktoś już toprzechodził ? Głębokość przemarzania 90cm przyjmuje się dla celów posadowienia budynków przy instalacji wodociagowej może być ona inna. Zobacz też wątek : glebokosc posadowienia lawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.08.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Dzięki Henok.Jesteś nieoceniony.Chodzi mi jeszcze o praktyki stosowane przez wodociągi wrocławskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał_27 24.08.2003 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Hej, Nie wiem, czy jestem przewrażliwiony, ale rurę zakopałem na głebokości 150cm.I weź pod uwagę jak chcesz ukształtować teren po zakończeniu budowy. Ja ciągnąc wodę w miejscach, gdzie w przyszłości "ściągnę" 50 - 70cm gruntu zakopałam teraz na poziomie -2m. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 24.08.2003 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Bezpiecznie jest pociagnac wode jak najglebiej. 100 cm moze byc bezpieczne, dla sredniej zimy. Ale polecalbym te zaprojektowane 140. Niewiele doplacisz, a spokoj na cale zycie.U mnie (pod Warszawa) wodociag jest ciagniety ponizej 150 cm, a przylacze do domu pociagnalem na 150 cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts