Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

fugi epoksydow- macie?

klaudia11

Recommended Posts

Mam fugę epoksydowa jasną. Nie łapie plam . Pewno ,ze sie brudzi tak samo jak płytki.Ale przy zwykłym myciu podłogi mopem i fuga staje sie czysta.Ta fuga to jakby plastikowa warstwa miedzy płytkami . Możesz w nią wetrzeć wiśnie, rozlać olej -po umyciu i tak nie zmieni koloru.

Polecam - mam ją w kuchni i w łazience.

No i chyba na nie sie skusze, aha jesli ktos chce wiedziec jak je klasc to zadzwoncie bezposrednio do producenta a oni podadza Wam bezposrednio nr tel. do doradcy w Waszym miescie i na spotkaniu wytlumaczy co i jak robic(czasami przyjezdzaja do domu, doradzaja rodzaj fugi i pokazuja wykonawcy - kafelkarzowi jak je klasc)

My tak wlasnie bedziemy robic, a ciesze sie ze ktos z forum napisal jak je sie uzytkuje.

Pozdrawiam

ps. pytanie do Lubosza

Czy warto klasc fugi epoksydowe na sciany w lazienkach? czy to tylko strata pieniedzy?

Ja bede miala murowany prysznic i oczywiscie tam w srodku chce je zastosowac, ale co z reszta scian?

Wiesz ja osobiście myślę ze nie ma sensu dawać wszędzie taka fugę. W kabinie to ekstra pomysł, bo wiadomo, na co tam fuga jest narażona, a tak normalnie na ścianę to fuga zwykła absolutnie wystarczy.

Sylwia13 Nie wiem gdzie znalazłaś takie informacje, ale łączenia epoksydowe są jedne z najmocniejszych do takich rzeczy :) to czy można stosować ta fugę przy ogrzewaniu to raczej zależy od producenta tak mi się wydaje bo może są różnego rodzaju fugi.

Ja stosuje tez łączenia epoksydowe do lamp kamiennych a wiadomo jak one czasem sie grzeją i jeszcze mi sie nie zdarzyłoby epoksyd puścił czy co kolwiek...

Pozdrawiam

Jak pisałam mam fugę epoksydowa i ogrzewanie podłogowe ( kuchnia, łazienka)>

Fuga przy gresach polerowanych w kuchni to 1,5 mm- Aby jednak powiedzieć czy wszystko jest OK muszę poczekać no koniec okresu grzewczego. Dopiero od kilku miesięcy jest uruchomiona podłogówka.Jak do tej pory nic plytkom ani fudze

złego sie nie dzieje- ale to dopiero pierwsza zima w nowym domu- może wiosną będę wiedzieć czy to sie sprawdza . Oby!!!!