klaudia11 01.02.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Zastanawiamy sie nad polozeniem w domu fug epoksydowych, ale nie jestem w 100% pewna czy rzeczywiscie sa one tak dobre jak chwala producenci.Planowane sa wszedzie jasne plytki wiec i fugi beda jasne, ale boje sie tych zabrudzen i ubytkow.Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami na ich temat.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 01.02.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 przyłączam się do pytania napiszcie jak się je wykonuje bo chce sam to zrobić a nie miałem z nimi przyjemności pracować, prosze o krótki instruktarz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 01.02.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 zaglądnij tutajhttp://forum.muratordom.pl/info-dla-tych-co-maja-jasne-fugi,t122144.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 01.02.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witajcie. Ja stosuje fugi epoksydowe w mozaikach , gł. na posadzki wlasnie dlatego ze są bdb,wytrzymałe i łatwo sie je czyści.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 01.02.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Mam fugę epoksydowa jasną. Nie łapie plam . Pewno ,ze sie brudzi tak samo jak płytki.Ale przy zwykłym myciu podłogi mopem i fuga staje sie czysta.Ta fuga to jakby plastikowa warstwa miedzy płytkami . Możesz w nią wetrzeć wiśnie, rozlać olej -po umyciu i tak nie zmieni koloru.Polecam - mam ją w kuchni i w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia11 01.02.2008 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 No i chyba na nie sie skusze, aha jesli ktos chce wiedziec jak je klasc to zadzwoncie bezposrednio do producenta a oni podadza Wam bezposrednio nr tel. do doradcy w Waszym miescie i na spotkaniu wytlumaczy co i jak robic(czasami przyjezdzaja do domu, doradzaja rodzaj fugi i pokazuja wykonawcy - kafelkarzowi jak je klasc)My tak wlasnie bedziemy robic, a ciesze sie ze ktos z forum napisal jak je sie uzytkuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia11 01.02.2008 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 ps. pytanie do LuboszaCzy warto klasc fugi epoksydowe na sciany w lazienkach? czy to tylko strata pieniedzy?Ja bede miala murowany prysznic i oczywiscie tam w srodku chce je zastosowac, ale co z reszta scian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 01.02.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Czy to prawda, że tej fugi nie można kłaść przy ogrzewaniu podłogowym.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 01.02.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 ps. pytanie do Lubosza Czy warto klasc fugi epoksydowe na sciany w lazienkach? czy to tylko strata pieniedzy? Ja bede miala murowany prysznic i oczywiscie tam w srodku chce je zastosowac, ale co z reszta scian? Wiesz ja osobiście myślę ze nie ma sensu dawać wszędzie taka fugę. W kabinie to ekstra pomysł, bo wiadomo, na co tam fuga jest narażona, a tak normalnie na ścianę to fuga zwykła absolutnie wystarczy. Sylwia13 Nie wiem gdzie znalazłaś takie informacje, ale łączenia epoksydowe są jedne z najmocniejszych do takich rzeczy to czy można stosować ta fugę przy ogrzewaniu to raczej zależy od producenta tak mi się wydaje bo może są różnego rodzaju fugi. Ja stosuje tez łączenia epoksydowe do lamp kamiennych a wiadomo jak one czasem sie grzeją i jeszcze mi sie nie zdarzyłoby epoksyd puścił czy co kolwiek... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 01.02.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Jak pisałam mam fugę epoksydowa i ogrzewanie podłogowe ( kuchnia, łazienka)> Fuga przy gresach polerowanych w kuchni to 1,5 mm- Aby jednak powiedzieć czy wszystko jest OK muszę poczekać no koniec okresu grzewczego. Dopiero od kilku miesięcy jest uruchomiona podłogówka.Jak do tej pory nic plytkom ani fudze złego sie nie dzieje- ale to dopiero pierwsza zima w nowym domu- może wiosną będę wiedzieć czy to sie sprawdza . Oby!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 01.02.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Taką informację znalazła w jakiś temacie na forum... Dlatego się zapytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia11 02.02.2008 00:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 A tak przy okazji, jakiej firmy macie zywice epoksydowe no i ile was kosztowal ich zakup? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzkim 02.02.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Ja mam fugę epoksydową Mapei w garażu jest rewejacyjna ale co do fugowania nią to jest bardzo pracochłonna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia11 02.02.2008 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 ile te fugi mapei teraz kosztuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzkim 02.02.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Fugowałem w połowie 2006r i nie pamiętam,ale najtaniej było w castoramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.02.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 ile te fugi mapei teraz kosztuja? Castorama (Warsawa, al. Jerozolimskie) 148zł brutto - 5kg 74zł brutto - 2kg Ceny aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 02.02.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witajcie. To moje epoksydy są troche droższe bo jakies 120zł za 2kg. Ale to pewnie nie jest to samo a raczej napewno ale pewnie na tej samej bazie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.02.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Moje są Mapei - kerapoksy. Ponoć specjalna seria dla Castoramy. Dzwoniłem do Mapei i długo dyskutowałem. Jak chciałem kupić fugi poza Castoramą to zawsze wychodziło mi drożej... A ponoć to te same.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 03.02.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 a może ktoś wie na ile metrów fugi wystarcza 1 kg?choć to pewnie od szerokości fugi zależy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 03.02.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Od szerokości i glebokosci fugi i rozmiaru płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts