zebra 03.02.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 chodziło mi o metry bieżące;)no ale i tak nie wiem jakie fugi daje się do gresu 30x60;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.02.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 U mnie do gresu technicznego o wymiarach 30 na 30cm i powierzchni ok. 46mkw poszło 8kg fugi. Szerokośc fugi była 2 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula_KWI 03.02.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Ja mam epoksydową Mapei pod prysznicem w kabinie oraz na blacie gdzie wmontowany jest zlew oraz półki wokół wanny - nie zamieniłabym jej na zwykłą. Dla mnie jest to rewelacja ! Można szorować szczoteczkę do paznokci z mydłem , brud schodzi. Poza tym w prysznicu jak woda ją zmacza to wogóle nei widać różnicy w kolorze, a zwykła robi się poprostu mokra i przez to ciemna, a co za nia się latami wytwarza - strach pomyśleć. Bardzo higieniczna sprawa. Ale trudna do polozenia - moj kafelkarz odważał przy mieszaniu na wadze elektronicznej. Poza tym trzeba stsoawać reżim przy fugowaniu - zabrudzenia nie starte na czas - już nigdy nie zejdą. Absolutnie nie dla amatorów. No i Mapei wanila epoksydowa wyglada jak zwykła koloru jaśmin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 04.02.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Mam trochę tych fug (Mapei). W zasadzie jeszcze ich nie użytkuję, ale szczerze mówiąc przeraził mnie wątek z wymiany doświadczeń, w którym niektórzy forumowicze pisali, iż te fugi również wymagaja impregnacji, chłoną brud itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 04.02.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Mam trochę tych fug (Mapei). W zasadzie jeszcze ich nie użytkuję, ale szczerze mówiąc przeraził mnie wątek z wymiany doświadczeń, w którym niektórzy forumowicze pisali, iż te fugi również wymagaja impregnacji, chłoną brud itp. Witam. Pierwsze słysze ze epoksyd potrzebuje impregnacji Jesli to jest taka fuga o ktorej mysle to ona jest nie chłonna. Pamietasz może czym ktos to impregnował?? bo wydaje mi sie że ktoś nie wiedział za wiele o epoksydzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.02.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Epoksydowe nie wymagają impregnacji!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 04.02.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 A czym wyczyscic płytki po takiej fudze??. W tym tyg maż sam będzie fugował i zastanawiam sie jak to potem posprzatać?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 04.02.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Ja mysle ze aceton zrobi robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.02.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Magicy w castoramie mówili, że trzeba zmywać gąbką z ciepłą wodą w ciągui 30min od położenia. Potem zaschnie i koniec.. Aceton działa dobrze na żywicę epoksydową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 06.02.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 taką fugę zmywa się podczas fugowania specjalną do tego przeznaczoną włókniną taką szorstką , Kupuje się je w rulonach i tnie na żądane kawałki. Po starciu nadmiaru wywalasz do kosza a dopieszczanie robisz gąbką i ciepłą wodą. Strasznie upierdliwa robota i faktycznie jak ktoś wspominał amator może sie na niej wyłożyć. Po zaschnięciu nie do zdarcia - dosłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts