Gość 24.08.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 witam mam zamiar samemu wykonać CO widziałem juz pare razy jak to robia i doszedłem do wniosku ze sobie poradze, ale jest zawsze ale bo diabeł tkwi w szczegółach, wiec jak macie jakies namiary na stronki traktujace o tym temacie to z przyjemnoscia poczytam. aha bym zapomnial instalacje mam zamiar wykonać w systemie Hepworth pzdrartur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssaka 24.08.2003 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 hej ,,,nie powiem jaka strone i gdzie ...ale masz racje ...rob sam jesli czujesz sie na silach.....ja tez dlugo namyslalem sie czy robic samemu czy zlecac innym.......ale zrobilem sam (miedz)..i jest oki ...pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 24.08.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 witam mam zamiar samemu wykonać CO widziałem juz pare razy jak to robia i doszedłem do wniosku ze sobie poradze, ale jest zawsze ale bo diabeł tkwi w szczegółach, wiec jak macie jakies namiary na stronki traktujace o tym temacie to z przyjemnoscia poczytam. aha bym zapomnial instalacje mam zamiar wykonać w systemie Hepworth pzdr artur Zacznij od strony Hepworth'a . Znajdziesz tam adresy najblizszych dystrybutorów, możesz ściagnąć poradniki, umówić się na bezpłatne szkolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.08.2003 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 na stronie Hepwortha juz byłem (wszystko wyczytałem i obadałem) z tym szkoleniem to dobry pomysł thx a tak na marginesie o ile przewymiarowac moc grzejnikow by zasilac je nizszymi temperaturami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 24.08.2003 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Myślę że więcej niż 100 W na m ˛ jest bezcelowe .a co do rad jak wykonać samemu instalację c.o. to już kiedyś dawałem chyba takie rady ale w razie potrzeby postaram się odpowiedzieć na każde pytaniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 24.08.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 na stronie Hepwortha juz byłem (wszystko wyczytałem i obadałem) z tym szkoleniem to dobry pomysł thx a tak na marginesie o ile przewymiarowac moc grzejnikow by zasilac je nizszymi temperaturami ?? Sam byłem na takim szkoleniu. Polecam. Co do doboru grzejników to powinieneś zrobić projekt. Nie jest to tylko sprawa grzejników ale i większych średnic rurociągów przy niższych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.08.2003 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Jeśli chodzi o grzejniki to w zależnosći od ich średniej temperatury wody jak niżej ich moc zmienia się mniej więcej następująco: 1) 80 st. temp wody ... 1,0 (przewymiarowanie) 2) 75......................... 1,1 3) 70......................... 1,2 4) 65......................... 1,5 5) 55......................... 2,0 6) 50......................... 2,5 7) 45......................... 3,0 40......................... 4,0 (w/w dane z czasopisma "Instalator"). Inaczej mówiąc jeśli grzejnik ma moc 1700 W na żeberko przy 80 st. wody to przy 40 st. ma tylko 425 W tj. 1/4 mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 28.08.2003 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Jeśli chodzi o grzejniki to w zależnosći od ich średniej temperatury wody jak niżej ich moc zmienia się mniej więcej następująco: 1) 80 st. temp wody ... 1,0 (przewymiarowanie) 2) 75......................... 1,1 3) 70......................... 1,2 4) 65......................... 1,5 5) 55......................... 2,0 6) 50......................... 2,5 7) 45......................... 3,0 40......................... 4,0 (w/w dane z czasopisma "Instalator"). Inaczej mówiąc jeśli grzejnik ma moc 1700 W na żeberko przy 80 st. wody to przy 40 st. ma tylko 425 W tj. 1/4 mocy. Możesz podać który to numer "Instalatora" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts