Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lustra w łazience

cesaro

Recommended Posts

Nie wiem, co masz na myśli, pisząc większe powierzchnie, ale u mnie w większej łazience lustro nie jest standardowo tylko nad umywalką, ale ciągnie się w jedną ze stron w zasadzie do końca ściany. Rozmiarowo wyszło jakieś 145x75 cm.

Zdjęcia (niestety bezpośrednio po montażu, więc łazienka jest brudna) mozesz zobaczyć w dzienniku. Efekt jest super. łazienka wydaje się dużo większa. Lustra odbijają się w sobie nawzajem, bo są na przeciwległych ścianach...

W małej łazience bede mieć lustro pod całym skosem i drugie pionowe od podłogi do prawie samego sufitu. W drugiej łazience również bedzie duzo luster. Nad wanną w całym rogu, nad umywalka i także jedno wąskie pionowe.

Lubię lustra. Dają przestrzeń.

Właśnie myslę o duzych lustrach niekoniecznie jako jedna duża tafla a jako wiele większych wstawek na wszystkich ze ścian. Widziałem kiedyś w łazience lustro na drzwiach (super efekt, nie wiedziałem jak wyjść z łazienki bo dopiero gdy się odwróciłem zobaczyłem przed sobą "druga łazienkę") normalnie szok.Albo łazienka z lustrzanym sufitem- efekt piorunujący, choć mi nie bardzo to się podoba.

Pozdro

Super ta niewielka łazienka z lustrami na dwóch ścianach. Twoja Sylwio też ładna choć w innym stylu. Zobaczymy co ja wymyślę bo coś mi naszło z tymi lustrami. Pewnie nie będzie to szybko bo muszę dokładnie przemyśleć. Wykonanie wszystkiego we własnym zakresie. Jeszcze jedna podpowiedź wszystkim dyskutantom i budującym się, mianowicie chodzi o stosowanie halogenów do oświetleń. Najlepsze jakie spotkałem do tej pory to żarówki halogenowe 12V 20 lub 35 W (bo 50 to już olbrzymy) firmy RADIUM o kącie świecenia 65 stopni. Sa bardzo trwałe a szeroki snop światła powoduje że cała powierzchnia jest równomiernie oświetlona, ponadto ich wydajność jest bardzo duża.

Pozdrowienia