rybkin 01.02.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witam!Mam pytanko,czy na moim zdjeczu sa pelne fugi?Czy pelne,to jak fuga wystaje poza klinkier i wtedy to sie nazywa, fuga pelna?!Bo po obrubce komina(wcinanije blachi,silikon) i zrobionej dachuwce, przy wiekszych uliewach z wiatrem,mam mokra sciane.....Tylko ostatnie dwie warstwy mam z cegly pelnej,....Moze to byc od takich fug??Myslicie jak uzupelnie fugi,to moze pomuc(pozastawiam smarowanje komina impregnantem,jako wariat zapasowy) Dziekuje! http://images32.fotosik.pl/127/222eca9d1540b0c2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 01.02.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Jesteś kolejny na długiej liście.. właścicieli ślicznych kominówUruchom szukaczkę, temat wałkuje się na paru wątkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 01.02.2008 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Podstawowe pytanje brzmi tak: -Czy na moim zdjeczu sa pelne fugi? Bede wzdzieczny jak Ktosz poprostu napisze TAK masz,albo NIE,to nie sa pelne.......... Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 01.02.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Podstawowe pytanje brzmi tak: -Czy na moim zdjeczu sa pelne fugi? Bede wzdzieczny jak Ktosz poprostu napisze TAK masz,albo NIE,to nie sa pelne.......... Dziekuje tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pismag 01.02.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 To są pełne fugi - w 90 %. U mnie jest podobnie, tylko może bardziej są zlicowane z cegłą, obróbka blacharska bez wcinki z silikonem i szczelność 100 %. Według mnie to fugi masz szczelne a przecieki muszą być związane z obróbką albo z folią paroprzepuszczalną, która nie dolegai szczelnie do komina i nie wyłapuje zacinającego deszczu spod dachówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 01.02.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Tak jest - to tzw. fuga pełna, zlicowana z cegłą (pusta, to taka bardziej wgłębiona i też jak dobrze wykonana jest szczelna) - źródło przecieku jest gdzie indziej. Fugi to powierzchnie pionowe, po nich woda ścieka. Najpewniej obróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 masz pełną fuge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 02.02.2008 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Dziekuje wzystkim za podpowiedzi! pojde,jak bedzie uliewa podpatsze skat cieknie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 02.02.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 u nas sa płytki klinkierowe, fugi tez zlicowane - ciekło właśnie fugami.Po zaimpregnowaniu kominów jak ręką odjął, więc polecam zaimpregnować i sprawdzić czy cieknie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 26.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Czym zaimpregnowałeś kominy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 26.03.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Folia zle polozona wokol kominow lub dziury w obrobce. U mnie mam to samo gdzies sie woda dostaje jak leje ale nie wiem za bardzo gdzie. Napewno nie przez polowki klinkieru w to nie uwierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts