aki-aki 01.02.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Jestem ciekawa z jakich "domowych" zakupów w sieci jesteście zadowoleni a co was zawiodło. Podzielcie się swymi radami dla przyszłych kupujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 18.02.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Większej wtopy nie zaliczyłam.Najbardzie j zawiodły mnie sklepy, które się ogłaszają na Allegro. Dwa razy reklamowaliśmy. Na przykład głośniki do kompa. Najbardzie jestem zadowolona z zakupów "dziecięcych". Prawie wszystko dla dzieci pochodzi z Allegro: wózek, foteliki samochodowe, ciuszki, akcesoria.Tylko wkurza mnie jak ciucholandy sprzedają na Allegro, a piszą że "ubranko po moim dziecku"Niestety ubranka takie cuchną jak z murzyńskiej chaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.02.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 ubranka można wyprać, a nie każdego stać na kupowanie w "normalnych" sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.02.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 ubranka można wyprać, a nie każdego stać na kupowanie w "normalnych" sklepach. nie o to biega czy smierdzi/niesmierdzi czy kogos stac na nowe w "normalnym" sklepie czy nie i kupuje po kims przeczytaj uwaznie aspidisce chodzi o to ze CIUCHLAND ukrywa to ze jest ciuchlandem i podszywa sie pod matke sprzedajaca ubrania "po swoim dziecku" sa osoby ktore kupia uzywane "po kims" ale nie chca akurat z ciuchlandu a ciuchlandowy smrodek jest charakterystyczny - stad sie wydalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 18.02.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 no właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 18.02.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Ja też kupuję ubranka dla dzieci na allegro i faktycznie ''po moim dziecku'' bardzo mija sie z prawdą..Niestety to kupowanie przez internet zaczyna mnie wciągać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 19.02.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 No i smutne jest to że z powodu podwyżek cen przesyłek przez Poczte Polską przestaje sie opłacać kupować drobne rzeczy. Kilka lat temu płaciłam za przesyłkę 3 zł, a teraz 8 zł Często sweterek dziecięcy jest tańszy od tej przesyłki. I w związku z tym coraz częściej kupuję w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.02.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 sa jednak i miłe akcenty. Ostatnio zamówiłam córce nauszniki, bo nie mogłam dostać w normalnym sklepie. Przyszły lekko uszkodzone. W ciagu kilku dni dostałam nowe wraz z opaską do włosów w ramach przeprosin. Odnośnie ciuszków kupowanych na allegro. Też parę razy natknęłam się na takie z "zapachem". Przestałam kupować, bo doszłam do wniosku, że lepiej kupić w ciuchlandzie widząc jak naprawdę dany ciuszek wygląda. Poza tym jak dojdą koszty przesyłki (tak jak pisze aspidisca) to jest to nieopłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 19.02.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 a ja, choć mam już duże dzieci, z ciekawości coś zamówię, ze względu na "doznania": ubranka takie cuchną jak z murzyńskiej chaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 19.02.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Kilka rzeczy kupiłam na Allegro. Np.bardzo fajną wagę łazienkową, czajnik turystyczny, piłkę siatkową, wazony porcelanowe Rosenthala. Jak na razie bez problemów i bez konieczności reklamacji. Jednak zawsze patrzę, jakie opinie ma sprzedający, jeśli ma zbyt dużo negatywnych lub neutralnych opinii lub jest początkujący to rezygnują z zakupów u takiego sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.02.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ja nawet budowę zaopatruję przez allegro. Wełnę można sprowadzić z drugiego krańca Polski trochę taniej niż lokalnie. Do tego kupuję dość sporo narzędzi, taśm. Ostatnio kupowaliśmy zaproszenia na ślub tam. Teraz szukamy innych akcesoriów slubnych. W zasadzie, jeżeli czegoś się nie dostanie na allegro, na mieście może być problem, żeby to znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.02.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Z poważniejszych zakupów to zaliczyliśmy spawarkę transformatorową, bardzo przydatne urządzenie i piłę tarczową do cięcia glazury (po wymianie tarczy na profesjonalną sprawuje się bardzo dobrze). Z niebudowlanych aparat cyfrowy i masę różnych drobiazgów dla siebie i na upominki oraz prezenty. Praktycznie się nie nacięłam. Wiadomo, że jak się coś kupuje podejrzanie tanio to jakość będzie raczej adekwatna do ceny. Zawsze to biorę pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 20.02.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Większość zakupów robie na Allegro, i jak do tej pory jestem bardzo zadowolona. Nawet udało mi się kupić mnóstwo dziecinnych rzeczy po bardzo atrakcyjnej cenie. Rzeczy zawsze przychodziły czyściutkie i pachnące. Czasem sprzedawca dorzuci kilka drobiazgów gratis, ostatnio moje dziecko dostało fajnego pluszowego pieska, jako gratis jeśli kupuje zawsze patrze co dany sprzedawce ma jeszcze do zaoferowania, i co jeszcze można zmieścić w kosztach przesyłki pocztowej , fakt wiele rzeczy również kopiłam tańszych niż przesyłka.Poczta zdziera jak może. Ale i sprzedawcy niekiedy tańszy towar , rekompensują sobie równowartością wysyłki która w rzeczywistości powinna być dużo tańsza. Bardzo lubię kupować kosmetyki , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 20.02.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Kupuję różne różności, od prezentów gwiazdkowych po komputery. Czytam komentarze, czasami (np. monitor) odbieram osobiście. I jeszcze się (odpukać!! ) nie nacięłam. A ponieważ jestem uzależniona od słowa drukowanego (to moja pasja!!) kupuję i bardzo polecam zakup książek na allegro! To naprawdę wychodzi bardzo tanio (nawet wliczając koszty przesyłki). Nie zawsze od razu po wydaniu, mogą być czytane, często kilka od jednego sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 21.02.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Udało mi się kiedyś sprzedać używany kominek na Allegro Koleżanka zakupiła zły wkład, nie grał jej z kominem, dymiło, cofało. Po dwóch rozpaleniach kominek się sprzedał za pół ceny sklepowej O, jeszcze psa kupiłam na Allegro!!! Pięknie się chowa i jest zdrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 21.02.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Hej Ja bardzo lubię allegro .Kupuję jak i sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 22.02.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 my jesteśmy od kilku lat uzależnieni od allegro, już się rodzina z nas śmieje, że niedługo to i chleb i świeżą wędlinkę będziemy na allegro kupować niestety coraz częściej się okazuje, że allegro wcale nie jest najtańsze (jak się doliczy koszty wysyłki np. to się okazuje że na "skąpcu" w sklepie internetowym jest taniej - ale tylko czasem tak się zdarza) na allegro też sprzedajemy (na allegro da się sprzedać praktycznie wszystko). generalnie jeśli chodzi o zakupy to nacięliśmy się kilka razy jeśli chodzi o jakość (to jest ryzyko zakupów przez internet), głównie przy sprzętach dodatkowych do komputera (typu słuchawki z mikrofonem itp) no i raz gdy chcieliśmy reklamować trafił nam się bardzo nieprzyjemny sprzedawca - ale jak na te kilka lat to chyba więcej nieprzyjemności nas spotkało w realnych sklepach . kilka razy było tez tak, że dostaliśmy co innego niż zamówiliśmy - ale zawsze (no - zazwyczaj) da się dogadać ze sprzedawcą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 22.02.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Niewiele robiłam zakupów na allegro (wolę sklepy internetowe), bo tak jak niektórzy napisali nie opłaca się przy takich wysokich kosztach przesyłki (tym bardziej, że ja wybieram opcje: za pobraniem a to koszt rzędu 15 zł). Ale najbardziej jestem zadowolona z drabiny platformowej (200 zł zaoszczędzone) . Natomiast co do ciuszków to fakt kusiło mnie nieraz ale jakoś dawałam sobie spokój, a już szczególnie po tym jak usłyszałam od mojej koleżanki która prowadziła komis dziecięcy, ze wystawia rzeczy a dwóch znajomych podbija cenę Nie wiem czy oczekiwała ode mnie uznania za spryt, ale napewo udało jej sie zrazić mnie do takich zakupów. Fakt faktem sama chcialam wystawić ciuszki po mojej córce, niektóre to nawet nie załozyła, sami wiecie jak niemowlaki rosną szybko , a szafa zapełniona. Los chciał ze w rodzinie dzidziuś w drodze to im podaruję (oby tylko była dziewuszka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 23.02.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witam zapaleńców zakupów przez internet ja też się do nich zaliczam bo bardzo często kupuję na allegro praktycznie wszystko. Ubrania z licytacji jak i przez kup teraz różne drobiazgi mniejsze i większe łącznie z komputerem.Jeszcze nic tam nie sprzedałam muszę kiedyś spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 24.02.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Drobiazgi tak . jakby co to wpadka też mała .Wieksza przyjemnosc kupowania w sklepie ,można porozmawiać o towarze, zaletach i wadach .i reklamacje można złożyć, czasem, jeżeli sklep dalej działa Udanych zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts