daggulka 24.02.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 kupuję dużo ...od ubrań poprzez sprzęt agd , rtv, komputerowy , kabinę prysznicową, kończąc na poważnych zakupach typu wełna mineralna na poddasze , cegły czy gont na dach wtopy jak dotąd żadnej.... po prostu korzystam tylko z usług super sprzedawców lub sprzedawców z dużą ilościa komentarzy... oczywiście po ich wcześniejszym przejrzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekWoj 26.02.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Też jestem zwolennikiem Allegro, jako miejsca do robienia zakupów. Dołoże jednak łyżke dziekciu do tego miodu. Na około 20 transakcji trafiła mi się jedna, gdzie gość towaru nie wyslał, kasy nie zwrócił i póki co sprawa na policji. Miał około 50 komentarzy, w tym większość od supersprzedawców, same pozytywy.Cóż, widocznie tak miało być. Tym niemniej chyba nie zdecydowałbym się na zakup materiałów budowlanych w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula_mario 02.03.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Zdecydowanie Allegro! kupuje głównie ubrania dla dzieci, zabawki, kosmetyki - mąż wędkarskie. Przy okazji sprzedaje rzeczy nie postrzebne, ubranka po dzieciach! Większych problemów nie zaliczyłam, choć można się przejechać ... Preferuje osoby bez komentarzy negatywnych i neutralnych i póki co sama też mam same pozytywy a będzie ich prawie 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 02.03.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Tak jak pisałam dużo sprzedaje (to moja praca )głównie antyki i meble Pamiętam jak gdzie 3 lata temu kupiłam kartę pop za chyba 150zł .Szybko zalogowałam się w banku w celu dokonania przelewu za mależność .Wpisałam konto sprzedawcy ,zdrapałam zdrapkę z karty kodów i przekonana o tym ze po wpisaniu wszystkich danych odbiorcy przelewu kliknęłam ZAPŁAĆ . Czekam i czekam a po numerze zdrabki ani widu ani słychu .Zniecierpliwiona i zmartwiona zaczełam pisac z kilkunastoma osobami którzy także kupili na tej aukcji zdrabkę .Zadzwoniłam do właściciela konta i co się okazało ?! Ze facet wogole nie wie o co chodzi ..ze on nie wystawił takiej aukcji i tak w ogóle teraz jest gdzieś w trasie i jest ogólnie w szoku! Co się okazało …Ktoś mu się włamał na konto ..wystawił aukcję a w opisie aukcji podał swój numer konta … Zmartwiłam się troszku ,myślę sobie no cóż trudno 150 zł to nie majątek ludzie więcej tracą .Jednak stwierdziłam ze zadzwonie do banku czy coś się w tej sprawie da zrobić ,od transakcji mineły 3 godziny(reklamacje i anulować transakcje można przez 15 minut ,szło to z konta interligo na inteligo ) Dzwonie sobie do banku ,opowiadam kobiecie jak to oszukana zostałam czy może mi powiedzieć na kogo konto itd. Itd. A kobieta mi mówi ze ja żadnego przelewu nie wykonałam na 150zł .Kobieta przegrzebuje moje konta itd. Itd. I mówi ze nie ma żadnego przelewu wychodzącego … .Co się okazało wykonując przelew nie kliknęłam na ZAPŁAĆ tylko ZAPISZ.I przelew został zapisany ale nie wysłany (przygotowany do wysłania)I to uchroniło mnie od oszustwa …he He he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkrzyszt 05.03.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Fajnie sie kupuje na allegro i tak mnie raz wciagneło ze na anons "jestm sliczna potrzebuje tylko fachowca "musiałam odpowiedziec i wylicytowałm komódke sosnową 100 letnia i przyjechała z daleka ta sliczna Jak to maz zobaczył dostałam szlaban na zakupy w interneci na 2 lata Srogi wyrok przestępstwo kosztowało 400 zł.Ale dzis juz mu przeszło i sam mnie namawi na takie zakupy głównie narzedzia i jakies drobne rzeczy do nowego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 08.03.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 A mi jak na razie zdarza się kupować drobiazgi na Allegro: gł. soczewki kontaktowe i akcesoria, kosmetyki do makijażu, książki, z ciuchów - nowiutki strój kąpielowy, a ostatnio pas masujący... Zdarzyło mi się parę razy nie dostać komentarza, a przecież jestem wzorowym kupującym Na szczęście większych wpadek nie zaliczyłam. Generalnie lubię tam kupować: wiem co chcę, szybki przelew prze internet i czekam na listonosza:) Ostatnio upatrzyłam śliczną torebkę i zestaw herbaciany :D:D Jednym zdaniem: na Allegro każdy znajdzie coś dla siebie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.03.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Zdarzyło mi się parę razy nie dostać komentarza, a przecież jestem wzorowym kupującym Na szczęście większych wpadek nie zaliczyłam. To się upomnij. Dodam tylko, ze zwyczajowo pierwszy komentuje kupujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.03.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Zdarzyło mi się parę razy nie dostać komentarza, a przecież jestem wzorowym kupującym Na szczęście większych wpadek nie zaliczyłam. To się upomnij. Dodam tylko, ze zwyczajowo pierwszy komentuje kupujący. Dokładnie. Bardzo często sprzedający czeka, aż kupujący wystawi komentarz. Traktuje to jako potwierdzenie dostarczenia przesyłki i zamknięcia transakcji. Bardzo często jeżeli już wystawiłaś komentarz, to on umknął sprzedającemu lub ten zapomniał wystawić swój. Jeżeli wyślesz mu krótkiego majla, powinnaś dostać komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 20.03.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Kupowałem 6 razy telefon komórkowy. Raz dostałem taki, który się nie ładuje oryginalną ładowarką. Był w kilku różnych serwisach i nie są w stanie zlokalizować ani przyczyny awarii ani samej awarii. Nawet w serwisie firmowym producenta. To była moja jedyna wtopa na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 16.04.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Kiecka turkusowa w brokacie z falbanką,poprostu idealna taka ktorej szukałam,za 25zl..superowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.05.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Z Gratki jescze nie korzystałam, a na Allegro zrobiłam już wiele zakupów. Zaczynałam od książek, a od pewnego czasu robię zakupy związane w wykończeniówką. Kupiłam baterię łazienkową, filtry na wejście wody do domu (z opłukiwaniem), wentylatory do łazienek, a teraz myślę o sprzęcie AGD, do czego zachąciły mnie wypowiedzi forumowiczów. Jak do tej pory wszystko szło gładko, bez problemów, ale pamiętałam, żeby kupować tylko u supersprzedawców, albo u takich, którzy nie mają negatywów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.05.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Właśnie odebrałem od kuriera dwie rolki folii paroizolacyjnej + pudło różnych taśm: dwustronne, jednostronne, ochronne, etc. Od jakiegoś czasu większość spraw kupuję na allegro, bo po sklepach i hurtowniach chodzić nie trzeba a w większości przypadków taniej nawet z dowozem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts