chcemydom 02.02.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witam. Znalazłem w internecie http://funduszeue.info/index.php?tag=energia-odnawialna artykuł o tym, że mieszkańcy gmin których władze przygotują odpowiedni projekt mogą otrzymać za tylko część kosztów kolektory słoneczne dla swoich domów. Czy ktoś słyszał, żeby to już gdzieś w Polsce funkcjonowało? Niestety u mnie pytałem i gmina nic takiego nie prowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 02.02.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Musialbys miec niewyobrazalne szczescie by Twoja gmina dofinansowywala.Robia to moze 2-3 gminy w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 02.02.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Funkcjonuje podobno doskonale w Miechowie, małopolskie. Wiem, że trwaja prace przygotowawcze do wdrożenia dopłat w Nowym Targu. Sama na to liczyłam, ale wczoraj dowiedziałam się, że anonse w prasie i na tablicy ogloszeń w urzędzie to były tylko "sondażowe" że nie ma zainteresowania (ciekawe czyjego ) a wogóle to nie jest takie proste i z tym jest dużo roboty. Sadzę, że urzędnikom zwyczajnie nie chce się pozyskiwać takich srodków, bo rzeczywiście jest z tym sporo roboty, a przecież podwyżki za to nie dostaną. Łatwiej jest mówić, że ludzie "wolą" palić ekogroszkiem. Podobno mozna liczyć na dofinansowanie z narodowego i wojewódzkich funduszy ochrony środowiska, ale ze stron www wynika, że to raczej dofinansowanie dla samorządów i przedsiebiorców. Można wziąć kredyt preferencyjny w BOŚ lub BGK, no ale kredyt trzeba spłacić. Może ktos ma doswiadczenie z tymi instytucjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej80 02.02.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 witam Nie wiem jak w innych miastach ale w Krakowie mozna dostać zwrot 25% inewstycji nie wiecej jednak niz 6000zł ponizej link moze sie komus przyda : http://bip.krakow.pl/?dok_id=3276&sub_dok_id=3276&sub=procedura&proc=WS-6 aktualnie prubuje dostac ten zwrot Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 02.02.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Podobno maja zwracać 50% ceny budowy stanu surowego jeśli dom bedzie ocieplony 30 cm warstwa styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 02.02.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Podobno maja zwracać 50% ceny budowy stanu surowego jeśli dom bedzie ocieplony 30 cm warstwa styropianu. Skąd takie wiadomości? Kto będzie zwracał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 02.02.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 witam Nie wiem jak w innych miastach ale w Krakowie mozna dostać zwrot 25% inewstycji nie wiecej jednak niz 6000zł ponizej link moze sie komus przyda : http://bip.krakow.pl/?dok_id=3276&sub_dok_id=3276&sub=procedura&proc=WS-6 aktualnie prubuje dostac ten zwrot Pozdrawiam Super szkoda, że nie jestem z Krakowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcemydom 02.02.2008 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Podobno maja zwracać 50% ceny budowy stanu surowego jeśli dom bedzie ocieplony 30 cm warstwa styropianu. Skąd takie wiadomości? Kto będzie zwracał? Przecież dzisiaj nie 1. kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 02.02.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Podobno maja zwracać 50% ceny budowy stanu surowego jeśli dom bedzie ocieplony 30 cm warstwa styropianu. Skąd takie wiadomości? Kto będzie zwracał? Przecież dzisiaj nie 1. kwietnia. fakt ale chciałabym wiedzić, czy to dopiero mgliste plany czy coś na co jest realna szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 02.02.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Podobno maja zwracać 50% ceny budowy stanu surowego jeśli dom bedzie ocieplony 30 cm warstwa styropianu. Słyszałem też dzisiaj w mięsnym od Pani Zosi, że jak ktoś nie będzie miał okna i drzwi na północnej elewacji to może się starać o zwrot do 100% kwoty, która by wydał na te okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 02.02.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Podobno maja zwracać 50% ceny budowy stanu surowego jeśli dom bedzie ocieplony 30 cm warstwa styropianu. Słyszałem też dzisiaj w mięsnym od Pani Zosi, że jak ktoś nie będzie miał okna i drzwi na północnej elewacji to może się starać o zwrot do 100% kwoty, która by wydał na te okna. 130%! dolicz transport i montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcat79 08.07.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witam, Jestem z powiatu polickiego koło Szczecina. Dowiadywałem sie już i powiat zwraca do 50% wartości inwestycji.Jesli inwestycja Twoja bedzie calys sytem kolektorow z np. kotlem kondensacyjnym to jest szansa ze dostaniesz czesciowy zwrot tej inwestycji.Warto skladac podanie o takie dofinansowanie.Oprocz tego BOŚ daje preferencyjne kredyty na ekologiczne inwestycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 08.07.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witam, Jestem z powiatu polickiego koło Szczecina. Dowiadywałem sie już i powiat zwraca do 50% wartości inwestycji.Jesli inwestycja Twoja bedzie calys sytem kolektorow z np. kotlem kondensacyjnym to jest szansa ze dostaniesz czesciowy zwrot tej inwestycji.Warto skladac podanie o takie dofinansowanie.Oprocz tego BOŚ daje preferencyjne kredyty na ekologiczne inwestycje. Do której komórki powiatu trzeba uderzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 08.07.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 [quo=tomcat79]Witam, Jestem z powiatu polickiego koło Szczecina. Dowiadywałem sie już i powiat zwraca do 50% wartości inwestycji.Jesli inwestycja Twoja bedzie calys sytem kolektorow z np. kotlem kondensacyjnym to jest szansa ze dostaniesz czesciowy zwrot tej inwestycji.Warto skladac podanie o takie dofinansowanie.Oprocz tego BOŚ daje preferencyjne kredyty na ekologiczne inwestycje. jesteś pewnien , że powiat???? Gdzie uzyskałeś takie informacje. My buduejmy dom w tym powiecie, ale gmina Dobra i w zeszlym roku gdzie pytałam to tylko wzruszali rękoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p1oterek 08.07.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Podobne dotacje są w Miastku w woj. pomorskim, to jest zwrot części kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcat79 09.07.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 jestem pewny, juz dzwonilem do Polic do dzialu ochrony srodowiska. Zwracaja za kolektory sloneczne i pompy ciepla.Wnioski nalezy skladac do konca wrzesnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts