RL 02.02.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witam forumowiczow Zamierzam budowac dom 30km od warszawy, dom o pow. 160m2, pow. uz. 145m2., prosta bryla prostokatna, bez piwnic, z poddaszem uzytkowym, strop zelbetowy, 2 balkony + taras na ogrod + schody wejsciowe, dach w wiekszosci dwuspadowy z dwiema kukulkami na srodku (jedna z frontu, jedna od ogrodu). Murarz ze swoja ekipa za robocizne, tj:- wykopanie fundamentow- wykonanie lawy- wymurowanie fundamentow z bloczkow- ocieplenie fundamentow- postawienie scian zewnetrznych + wewnetrznych na parterze i poddaszu- wykonanie schodow (zelbetowe)- wykonanie kominow murowanych- wykonanie schodow wejsciowych, balkonow, tarasow- wykonanie wiezby dachowej bez krycia powiedzial 50.000 zl. Czy za taki zakres prac w okolicach warszawy, na wiosne 2008 to dobra cena czy tez jest to "troszke" za duzo? Prosze o opinie i z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alaskaop.pl 02.02.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Kominy systemowe czy murowane z cegły?Sama więźba czy pokrycie dachu z obróbkami? Jeśli całość to jakieś 5k starguj i ja bym brał jeśli to dobra ekipaCeny ciągle idą w górę i za miesiąc czy dwa za to samo będą chcieli 20 % więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 02.02.2008 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 kominy murowanesama wiezba bez krycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 03.02.2008 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 nikt wiecej nie podzieli sie swoim doswiadczeniem/opinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 03.02.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 To wszystko zależy od rejonu i tego jak długo szukałeś ekipy. Mi udało się znależć coś (prawie połowa) tańszego z pokryciem dachu (bez obróbki blacharskiej). Chociaż miałem też wyceny po 70-80tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert z drzazgowej 08.02.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witam forumowiczow Zamierzam budowac dom 30km od warszawy, dom o pow. 160m2, pow. uz. 145m2., prosta bryla prostokatna, bez piwnic, z poddaszem uzytkowym, strop zelbetowy, 2 balkony + taras na ogrod + schody wejsciowe, dach w wiekszosci dwuspadowy z dwiema kukulkami na srodku (jedna z frontu, jedna od ogrodu). Murarz ze swoja ekipa za robocizne, (...) powiedzial 50.000 zl. Czy za taki zakres prac w okolicach warszawy, na wiosne 2008 to dobra cena czy tez jest to "troszke" za duzo? Prosze o opinie i z gory dziekuje. Podobny dom (bez stropu żelbetowego) właśnie w okolicach Warszawy możesz wybudować od początku do końca za 300 tys. zł. Zobacz stronę http://www.rembiewski.pl Ja mieszkam w domu wybudowanym przez niego; są na tej stronie zdjęcia, niestety słabe. Nawiasem mówiąc, chyba wreszcie dojrzałem do tego, żeby utworzyć galerię zdjęć dostępną dla forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 09.02.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Przecietna wycena (ja mialem na jesieni za 260 całk w tym 160 uzytk 60 tys z pokryciem) - mysle, ze teraz duzo taniej nie znajdziesz. Jesli sensownie rozmawiali i czujesz, ze sa ok - działaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZEFPRODUKCJI 09.02.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Witam , u mnie za 140 m2 użytkowej murarz i cieśla ( razem z pokryciem dachu i montażem okien połaciowych + rynny ) wezmą 48000 zł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts