Renata 14.03.2002 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 spodobało mi się forum. Akurat wykańczam duży dom. Już wiele skorzystałam. Mam kopiec otoczaków, chciałabym wykorzystać je na cokół. Myślałam żeby je pociąć. Czy ktoś robił podobną rzecz? [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Renata dnia 2002-03-14 10:44 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.03.2002 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Czym pociac i na jakie grubosci, odradzam bo oslabisz strukture kamienia a na cokole powinien byc najmocniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 14.03.2002 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Myślałam żeby zatrudnić kamieniarza, który chyba wie jak to przyciąć. Całe otoczaki to chyba nierealne. Dom już stoi więc jak je przymocować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 14.03.2002 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Akurat byłem w dużej firmie która robi elementy kamienne - blaty parapety, schody itp (tylko wapień i marmur) To co im sie potłucze sprzedają za grosze - 10 zł za m3. Poszukaj takich co robia nagrobki - z bryły najlepszego granitu trzeba odciąc wierzchnią warstwę - i to jest odpad - coś dla ciebie. Otoczaki ciąć to marnotrawstwo - lepiej przeznacz na ogródki skalne, ogrodzenia, dzikie mury. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 15.03.2002 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Musisz zdecydowac jaka fakture chcesz miec na cokole, czy lupana, czy otoczkową. Jesli otoczakowa i cokół nie jest bardzo wysoki np 2 m to mozesz oblozyc cienkimi otoczakami na zaprawie cem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 15.03.2002 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Krzysztofiej i Pitbull,dziekuje wam bardzo za rady, odstapie chyba od mojego pomyslu i zrobie tak jak wy radzicie.Krzysiu, gdybys jeszcze mogl mi podac nazwe (adres) firmy, w ktorej byles, gdzie mozna tanio kupic odpady, bylabym wdzieczna.sciskamrenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 15.03.2002 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Kieleckie Kopalnie Surowców Mineralnych - 041 361 27 11Przeszukaj wszelkie zakłady kamieniarskie w okolicy. Ja naliczyłem w książce telefonicznej 20 adresów w promieniu 15km. kamień sprowadzany z całego świata. Jasne że odpady z np. labradorytu to i cena wyższa (kupuje producent lastryka).Jak to będzie wapień - to pilarką katową z diamentową tarczą przytniesz kamień jak chcesz. A jak lubisz ciekawostki to i fragmenty płyt z amonitami, albo kryształami kalcytu znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 15.03.2002 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Wielkie dzieki Krzysiur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczepan 15.03.2002 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 U nas na Kaszubach , gdzie cała ziemia składa się z otoczakówjest sporo specjalistów od tluczenia kamienia.Slupki do ogrodzen na przykład robia z otoczaków ale to nie sa pelne otoczaki tylko lupane a w srodku słupka jest pusta przestrzen, zazbrojona i zalewana betonem .Mysle że cokoły tez tak można zrobic, potluc na pól i obmurowac oblupana płaszczyzna do srodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 19.03.2002 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2002 Szczepan!o to chodzi, o to chodzi!!!op słupkach tez myslalam.masz choc jednego takiego specjaliste, gotowego przyjechac do warszawy?r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczepan 22.03.2002 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 Moge dac Ci namiar telefoniczny nie zupelnie na specjaliste ale na wies gdzie wszyscy sie znaja i mozesz go popytac.Ale tutaj to oni zbieraja material na okolicznych polach a jak on Ci to zawiezie do Warszawy?Akurat teraz nie moge znalezc tego telefonu ale jak znajde to nastepnym razem Ci napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 25.03.2002 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2002 Szczepan,nie ma problemu z dowozem - transport zorganizuje, byle byl material i ktos kto umie i ma czym pociac.czekam wiec na ten telefon i z gory Ci bardzo dziekuje.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts