krzychu74 24.08.2003 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 W zeszłym roku zagruntowałem ściany (docieplone styropianem) gruntem pod tynk akrylowy (Permuro grunt firmy Kabe), w tym roku chciałbym położyć tynk polimerowo-mineralny (terranowa redis), polecony mi przez tynkarzy, i w sumie dużo tańszy od tynków akrylowych. Mam w związku z tym pytanie, czy mogę tak zrobić, czy jednak muszę zdecydować się na tynk akrylowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 24.08.2003 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Zawsze należy użyć gruntu danego producenta a juz szczegolnie jesli ma byc uzyty inny produkt (t.polimerowo-mineralny). Jesli tego nie uzyjesz w przypadku problemow nie zostanie uznan reklamacja. Jesli zdecydujesz sie na tynk Kabe Permuro (ktory ma z zalozenia lepsze wlasciwosci niz. t.polimer-miner) to formalnie nalezy po zimie uzyc gruntu (taka jest oficjalna wykladnia jaka znam z Kabe gdy ich sie pytalem) jednak praktyka mowi ze jesli: - nie lala sie woda na sciany - nie widac ze gdzies grunt sie starl lub rozpuscil w wyniku oddzialywania np. zacinajacego deszczu to smialo mozna ten element pominac, bo przeciez grunt zostal uzyty. Wazne jest zeby jego powloka byla nie naruszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts