ika_71 18.10.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 aha i jeszce jedna prośba-pytanie o porade miało u nas w domu nie być poddasza użytkowego ale jakimś cudem się zrobiło ale narazie nie bedziemy go robic-zostawimy na inne czasy bo póki co krucho z kasą się zrobiło ale klatka schodowa jest zrobiona(tzn narazie dziura jest zrobiona pod przyszłościowe schody),a pytanie dotyczy jak zabezpieczyć góre żeby ciepło z dołu nie zmykało na góre ocieplic strop wełną?(dach bedziemy ocieplać)ale co ze stropem bo ponoć całe ciepło bedzie uciekało przez strop jak go czymś nie obłożymy podłączam sie pod pytanie, tyle że ja myślałam o styropianie i nie wiem jaka grubość wystarczy 5-8-10cm a za kilka dni wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzankos 19.10.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 WITAM SERDECZNIE mam nadzieje ze ktos do nas sie dolaczy zawsze latwiej w grupie mozmy sobie wzajemnie podpowiedziec poradzic wymienic sie doswiadczeniami ...widzę że z ogromym zaangażowaniem dzielicie sie informacjami z nowymi użytkownikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 21.10.2008 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Pytałam już o cenę ocieplenia metra domu, ale jak się liczy te metry? Czy otwory okienne, na drzwi odejmuje się od powierzchni ścian? Czy wykonawcy liczą sobie całą ścianę jak leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.10.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Pytałam już o cenę ocieplenia metra domu, ale jak się liczy te metry? Czy otwory okienne, na drzwi odejmuje się od powierzchni ścian? Czy wykonawcy liczą sobie całą ścianę jak leci.Tutaj pewnie tak jak w przypadku tynków: 1. wliczają do powierzchni 2. nie wliczają do powierzchni - każda ekipa liczy inaczej I pewnie podobnie - będziesz się upierać, żeby odliczyć otwory od całości powierzchni, to doliczą Ci za obróbkę okien Spytaj się po prostu każdej ekipy, co wliczają i co doliczają później. Weź pod uwagę również, że powierzchnia ścian przed ociepleniem jest inna aniżeli po ociepleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 21.10.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Mam mieć pomierzone ściany przed ociepleniem - oczywiście, będę się upierać na powierzchnię bez okien i drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 21.10.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 u mnie właśnie w sobotę zakończyli oceplenie budynku, dogadałam się na cenę za metr, a za obróbkę okien mi dodatkowo nie policzyli, ale wiem od innych ekip, że za to ekstra sobie liczą. Co do powierzchni ścian, to najlepiej odzwierciedla to ilosć zużytej siatki ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 21.10.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 u mnie właśnie w sobotę zakończyli oceplenie budynku, dogadałam się na cenę za metr, a za obróbkę okien mi dodatkowo nie policzyli, ale wiem od innych ekip, że za to ekstra sobie liczą. Co do powierzchni ścian, to najlepiej odzwierciedla to ilosć zużytej siatki ;p CHERRY a ile płaciłaś za metr robocizny ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 21.10.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 CHERRY a ile płaciłaś za metr robocizny ocieplenia? 25 zł, ale to zaznajomiona ekipa z okolic Zielonej Góry (ceny też tamtejsze), tu rozpytywałam i za metr chcieli od 30 do 40 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 21.10.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 aha i jeszce jedna prośba-pytanie o porade miało u nas w domu nie być poddasza użytkowego ale jakimś cudem się zrobiło ale narazie nie bedziemy go robic-zostawimy na inne czasy bo póki co krucho z kasą się zrobiło ale klatka schodowa jest zrobiona(tzn narazie dziura jest zrobiona pod przyszłościowe schody),a pytanie dotyczy jak zabezpieczyć góre żeby ciepło z dołu nie zmykało na góre ocieplic strop wełną?(dach bedziemy ocieplać)ale co ze stropem bo ponoć całe ciepło bedzie uciekało przez strop jak go czymś nie obłożymy podłączam sie pod pytanie, tyle że ja myślałam o styropianie i nie wiem jaka grubość wystarczy 5-8-10cm a za kilka dni wylewki Chcesz ocieplać cały strop? czy tylko klatkę i tzn otór na schody? Jaki masz strop, drewniany czy teriva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 21.10.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 aha i jeszce jedna prośba-pytanie o porade miało u nas w domu nie być poddasza użytkowego ale jakimś cudem się zrobiło ale narazie nie bedziemy go robic-zostawimy na inne czasy bo póki co krucho z kasą się zrobiło ale klatka schodowa jest zrobiona(tzn narazie dziura jest zrobiona pod przyszłościowe schody),a pytanie dotyczy jak zabezpieczyć góre żeby ciepło z dołu nie zmykało na góre ocieplic strop wełną?(dach bedziemy ocieplać)ale co ze stropem bo ponoć całe ciepło bedzie uciekało przez strop jak go czymś nie obłożymy podłączam sie pod pytanie, tyle że ja myślałam o styropianie i nie wiem jaka grubość wystarczy 5-8-10cm a za kilka dni wylewki Chcesz ocieplać cały strop? czy tylko klatkę i tzn otór na schody? Jaki masz strop, drewniany czy teriva? Strop mam teriva i własnie sie zastanawiam czy ocipelić tylko otwór w którym kiedyś bedzie klatka schodowa i go zamknąć czy też cały strop ocieplić żeby zimno nie przenikało przez strop i nie wychładzało dołu nie wiem jak to jest w praktyce bo to mój pierwszy i ostatni zarazem dom więc chce zeby było dobrze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 21.10.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Jakie, gdzie i po ile kupujecie swoje drzwi wewnętrzne i zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 21.10.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Jakie, gdzie i po ile kupujecie swoje drzwi wewnętrzne i zewnętrzne? my kupiliśmy zewnętrzne metalowe gerdy, tanie i jak na razie ładnie się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 22.10.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Jakie, gdzie i po ile kupujecie swoje drzwi wewnętrzne i zewnętrzne? Anetko spróbuj w Hohensee - swego czasu robili mi wycenę okien i drzwi, te drugie okazały się w bardzo przystępnych cenach, choć robione na wymiar. Spróbuj też w Solnikach Wilekich w firmie Furta, sami produkują drzwi drewniane, metalowe, tłoczone, choć kontaktowałem sie z nimi dawno, to mieli ceny były ok i montują we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 22.10.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Dzięki , skontaktuję się z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.10.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 HejNie macie jakiś wolnych murarzy - sam nie zdążę wymurować swojego tarasu, a nie chcę zostawiać dziury w ziemi na zimę, bo spory kawałek fundamentów jest odsłonięty. Ile teraz trzeba dać za murowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.10.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Hej Nie macie jakiś wolnych murarzy "Wolnych" mówisz... miałem takich co przez 2,5 m-ca zrobili mi "aż" stan zero, mogę polecić... a poważnie - wysyłam namiar na PW, ale musisz sam sprawdzić czy maja moce przerobowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga00 26.10.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Jeśli ktoś będzie szukał solidnych i sympatycznych elektryków i "antenowców" to mogę polecić- właśnie u mnie skończyli pracę.Sebastian Gołda 600 655 632, 666 946 946Bliższe info na priva.pozdrawiamjaga00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.10.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Hej Nie macie jakiś wolnych murarzy "Wolnych" mówisz... miałem takich co przez 2,5 m-ca zrobili mi "aż" stan zero, mogę polecić... a poważnie - wysyłam namiar na PW, ale musisz sam sprawdzić czy maja moce przeroboweHej W sobotę w przypływie werwy wskoczyłem w swój wykop i wymurowałem jeden rządek. Jeszcze trzy i będzie gotowe. Ale namiar sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 26.10.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 nie no... 35 000 za robociznę to chyba mała przesada by była. To kwota za całość z materiałami:-D Ale co to znaczy 'calosc'? Bo chyba nie kompletne zero z chudziakiem, skoro nie robia Ci kanalizacji? Jesli to cena z materialami, to zupelnie przyzwoita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 26.10.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Witajcie! Mam pytanie do budowniczych z pd-wsch od Wroclawia: skad braliscie beton? Dziekuje za wszystkie porady! Zdecydowalismy sie na Sanbet ze Slezy. I jestesmy zadowoleni Teraz szukamy malej taniej koparki Slyszeliscie moze o jakiejs firmie z okolic Suchego Dworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts