AgaB3 14.09.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Majster rozbił cenę i wygląda to tak: "60zł robocizna z montażem rusztowań (to ktoś zewnętrzny robi podobno) +65zł materiał" i sami wszytsko robią na gotowo łaćznie z transportem materiału.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.09.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Przy powierzchni ścian 350-400 m2 x 125 zł to wychodzi 44-50 tys zł, a to już naprawdę dużo zwłaszcza, że robocizna trochę staniała (patrząc na wpis trabiego). Bardzo cienki ten styropian - tylko 5 cm - nie lepiej dać z 15 (różnica w kosztach niewielka, bo robocizna ta sama, a jest to optymalna grubość dla ścian z np. Porotherm 25 cm) ? Transport materiałów jest zwykle w cenie, bo przy tej ilości hurtownie dowożą same.Rusztowania to zawsze sprawa budowlańców, więc łaski nie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 14.09.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Możecie mnie poratować namiarami na kogoś od ocieplania domu styropianem z własnymi rusztowaniami ?? Północ Wrocławia Pliiiiisssssss !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 15.09.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Przy powierzchni ścian 350-400 m2 x 125 zł to wychodzi 44-50 tys zł, a to już naprawdę dużo zwłaszcza, że robocizna trochę staniała (patrząc na wpis trabiego). Bardzo cienki ten styropian - tylko 5 cm - nie lepiej dać z 15 (różnica w kosztach niewielka, bo robocizna ta sama, a jest to optymalna grubość dla ścian z np. Porotherm 25 cm) ? Transport materiałów jest zwykle w cenie, bo przy tej ilości hurtownie dowożą same. Rusztowania to zawsze sprawa budowlańców, więc łaski nie robią. To ocieplenie to tylko tak dla pewności mojego męża, bo ja to bym nie dawała wogóle, mamy ścianę z ytonga 40cm i uważam że spokojnie to wystarczy. Dlatego to jest tylko 5cm. Mieszkamy już od dwóch tygodni, ani razu jeszcze nie przepalaliśmy, nie ma tynku i pełno dziur, wiadomo jak to zwykle w życiu bywa przeprowadzka była na zapalenie płuc i teraz na bieżąco wykończenia różniste jeszcze przed nami;)... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 18.09.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Czy ktoś mógłby polecić dobry tartak w okolicy Wrocławia (potrzebuję więźbę, ok. 18 m3, najlepiej impregnowaną ciśnieniowo)? Czy naprawdę żaden tartak z okolic Wrocławia nie jest warty polecenia? Byłbym bardzo, bardzo wdzięczny za opinie o Waszych więźbach, przede wszystkim pod kątem jakości otrzymanego drewna oraz jego impregnacji. PROSZĘ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 18.09.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 My zamawialiśmy więźbę w firmie Dachy z Blachy z Marcinkowic. Wykonawcy już nie raz stawiali dach na tym drewnie i nie mieli żadnych zastrzeżeń co do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 27.09.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 vanka99 napissał: Moniaq napisał: Trawka napisał: Witam,czy ma ktoś może namiary na szambo? Potrzebuje ok 10 m3 i szukam najtańszego w okolicy. Będę wdzięczna za wszelkie namiary. Ja jestem w trakcie szukania szamba 10m3 . Szambo z Radomia kosztuje 2900zł w tym transport i podłączenie. Nie trzeba zbierać sie w pare osób ponieważ robią transporty łączone. Natomiast szambo z kompleksową obsługa znalazłam za 5500zl Czy mogę prosić o namiary na szambo to drugie za 5.500 i z czego ono jest zrobione?? Jak sie naczytałam na temat szamb betonowych, to chyba bedę szukać plastikowych. ika_71 pisała na temat szamba betonowego z z firmy z Radomia - koszmar. my kupilismu szambo w leśnicy 10m3 podwójne w bok za 3.400 zł plus 100 za transoport, z montażem biorą 5.300 zł, nie wiem czy to duzo, ale dalam sobie spokój z Radomiem, zaraz wkleję zdjęcie szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 27.09.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 http://foto2.m.onet.pl/_m/1215d2085c6c85b29d3578f98c76cbba,10,19,0.jpg tak to wygląda, u nas jest glina , więc nie możemy wkopywac sie głęboko, dlatego są dwa boczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 04.10.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witam, Z pewnością większość z Was jest już dawno po SSO, więc może polecicie nam kogoś, kto mógłby nas wspomóc budową w płd. części Wrocławia? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati28 04.10.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 witam,czy ktoś się orientuje gdzie we Wrocławiu kupię prostokątne kanały wentylacyjne z pcv (do doprowadzeni powietrza do kominka)oraz w dobrej cenie folię budowlana 0,3 oraz 0,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malawi 13.10.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witam, może ktoś z szanownych forumowiczów ma do odsprzedania paletopojemnik na wodę , pojemność około 1000 l.Zaczynam budowę a wodę doprowadzą mi na koniec listopada.Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 13.10.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witajcie, jestem stara forumowiczka, jesli ktos z Was poszukiwalby na miarow na solidnego instalatora to polecam swojego TZ , który zajmuje sie instalacjami grzewczymi (grzejniki, podłogówka ścienne, kotły c.o.), wodnymi i kanalizacja, a takze alarmami oraz instalacja monitoringu, choc nasza mysla przewodnia sa pompy ciepla, wlasnie podczas budowy domu postanowil zalozyc firme insole i produkowac pompy ciepla ( u nas mamy taka pompe) a takze robic rozne instalacje. Robert Rybak 667 99 26 26 Serdecznie polecam i to nie dlatego ze to moj TZ, ale na prawde jest solidny, uczciwy i rzetelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati28 20.10.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 może ktoś poratuje !!! namiary na wylewkarza wartego polecenia. budowa w okolicach Szewców ok 200m2 wylewek. czekam już ponad tydzień w tym 2 dni na telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 20.10.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam, Z pewnością większość z Was jest już dawno po SSO, więc może polecicie nam kogoś, kto mógłby nas wspomóc budową w płd. części Wrocławia? Z góry dzięki Czyżbys przeprowadzał się z Trójmiasta do Wrocka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 21.10.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witam, Z pewnością większość z Was jest już dawno po SSO, więc może polecicie nam kogoś, kto mógłby nas wspomóc budową w płd. części Wrocławia? Z góry dzięki Czyżbys przeprowadzał się z Trójmiasta do Wrocka? Dokładnie za tydzień będzie to 3 rok mojego zesłania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosi0112 21.10.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Odkupie stemple i deski szalunkowe Odsprzedam okolo 120szt bloczkow fundamentowych w dobrej cenie Zainteresowanych prosze o kontakt na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 21.10.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witam, Z pewnością większość z Was jest już dawno po SSO, więc może polecicie nam kogoś, kto mógłby nas wspomóc budową w płd. części Wrocławia? Z góry dzięki Czyżbys przeprowadzał się z Trójmiasta do Wrocka? Dokładnie za tydzień będzie to 3 rok mojego zesłania... Ha to możemy sobie podać ręce ja z Gdańska do Wrocławia przeprowadziłam się w lutym 2008 Do Gdańska pojechałam na rok, a zostalam 7 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 21.10.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 W moim przypadku mimo najtawrdszego kaszubskiego uporu i czarnego podniebienia, nie udało mi się zapanować nad sercem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 16.12.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Mam do sprzedania fajną nagrzewnice gazową 11kW może komuś się przyda na nadchodzące mroźne dni kontakt na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 17.12.2009 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 poszukuje ziemi /dobrej jakosci/ okolo 120 ton moze macie jakeis namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts