Trociu 09.06.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Jeszcze jedno - powiedzcie mi czy na przedpokoju na którym mam kafle robi się cokoliki na ścianie z kafli czy też lepiej zamontować listwy drewniane ?Weź pod uwagę, że jak przykleisz cokolik to będziesz miała te 1-1.5cm uskoku. A listwa ładnie Ci dojdzie do ściany. Myśmy wstępnie myśleli o cokoliku z ciętych kafli ale finalnie skończy się na listwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 09.06.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 no wlasnie ja w sprawie cokoliku, zrobilam cokolik z cietych kafli z grubego gresu i od gory wyglada to fatalnie, co z tym zrobic? jakis akryl albo moze pomalowac to na kolor scian? chodzi mi o ten centymetr grubosci plytki jak to robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 09.06.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 W salonie tak zrobilam cokol, ale dalam specjalna plastikowa listwe, od gory, pomiedzy sciane, a cokol. Jednak i tak mi sie nie podoba. Chce to zerwac, wygladzic sciane i dac listwe drewniana.Zapomnialam, w lazience na gorze mam cokol z plytki, ale listwa jest aluminiowa, zakrywajaca calkowicie kafelek. I to jest extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 09.06.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Ja planuję zamontowanie w całym domu niezależnie czy będzie kafelka czy parkiet listwy z mdf białe wys. 15cm (planuje wpasować w nie kontakty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.06.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Oj podpadł mi Pan Przybyłkiewcz- Okna wstępna wycena wyszła 13000 w czwartek przyjechał na budowę pomierzyć no i chcieliśmy podpisać umowę, a on stwierdził, że musi jeszcze raz przeliczyć...no i dzisiaj wyszło mu 19500 doszło jedynie okno 60x60białe i 2 silniczki do rolet( podobno jeden kosztuje 300zł tak mówił w czwartek) TEMU PANU JUŻ PODZIĘKUJEMY Hmm głupia sprawa, bo go poleciłem Jak tłumaczył tą podwyżkę - dał jakąś kalkulację ? Ciekawe czy czyta nasze forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 09.06.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Absolutnie nie mam do ciebie żalu Facet wogóle się nie tłumaczył...na pytanie mężą skąd wynika ta różnica w cenie on odpowiadał, że do nas należy decyzja. Ja mam wrażenie, że on sobie z montażem rolet nie radzi bo miał problem z wybraniem odpowiedniego systemu. Ale nie ma problemu jutro mam dostać dwie wyceny więc napewno zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.06.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Facet wogóle się nie tłumaczył...na pytanie mężą skąd wynika ta różnica w cenie on odpowiadał, że do nas należy decyzja.No i to jest trochę dziwne. Przecież z jakiegoś względu ta różnica musi być. Nawet jeżeli coś źle podliczył na początku, to chyba powinien był się przyznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 10.06.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Inczej wyglądałoby bdyby powiedział sorry czegoś nie doliczyłem ale on jak katarynka powtarzał tylko że wybór należy do nas...może dla odwagi przed rozmową nawciągał się czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 10.06.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ja jestem wlasnie po poszukiwaniach okien i mogę powiedzieć, że niektórych przerastają zamówienia/wymagania i wtedy zaczyna się ściemnianie.Także każdy musi podchodzić do okien indywidualnie. Dla niektórych okna od jednego będą super (bo np mają wymagania, które dana firma robi non stop), a dla innych to będzie nie do zrealizowania.Ja np szukałem drzwi balkonowych podnoszono przesuwnych (HS) - rozwiązanie bardzo drogie i mało kto to robi - niektórzy ściemniali, że sie nie da, inni ostatecznie nie wyceniali. Ostatecznie takich nie wzięliśmy ze względu na cenę - wzieliśmy uchylno-przesuwne, ale się firmy przefiltrowały. Tak samo mieliśmy przy szybach - szukaliśmy P4 lub P2, w jednej firmie to gość przez pół godziny mi odradzał, w końcu zgodził się wycenić, ale ostatecznie wycenę dostałem na P1 - dziwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.06.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Widzę, że niektórzy wykonawcy mają taką idiotyczną manierę, że gdy czegoś nie potrafią to zamiast powiedzieć to wprost jak człowiek człowiekowi to pieprzą głupoty albo na siłę wciskając to co mają / potrafią zrobić albo dając ceny zaporowe, żeby przypadkiem ktoś ich nie zaakceptował. Kto ich tego nauczył ? Czy kiedyś zmądrzeją ? A może ci mądrzejsi to uznani fachowcy robiący swoje i nie biorący się za to czego nie potrafią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 11.06.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Myślę dokładnie tak samo On nie mógł sobie poradzić z dopasowaniem odpowiednich rolet. Może to go przerosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artin123 12.06.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Witam Ponieważ zaczynam budowę w Oławie w tym roku, dokładnie tylko stan "0" szukam sprawdzonej ekipy która zrobi mi fundamenty oraz drenaż. Czy możecie mi polecić kogoś z tej okolicy ? Dziękuje za informacje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 15.06.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 gdyby ktoś nie zaglądał na starą wrocławską: W Niedzielę moja żona Dorta (na forum Dosia) urodziła syna. Po porodzie wystąpiły poważne komplikacje po których została poddana 10 godzinnej operacji ratującej życie, podano jej 24 jednostki krwi. W tej chwili nieprzytomna w stanie ciężkim czeka na kolejną operację która ma odbyć się we wtorek. Lekarze proszą o zabezpieczenie jak największej ilości krwi. Wszystkie osoby które mają grupę krwi A+ lub dowolną każdą inną (jeśli jest inna podmieniana jest na właściwą z banku krwi) są proszone o oddanie krwi w punkcie krwiodawstwa We Wrocławiu przy ulicy Czerwonego Krzyża 5/9 , na pobranie należy zgłosić się z dowodem osobistym i po posiłku, w rejestracji proszę podać „ krew dla Doroty Pal ”. Telefon do punktu 071 371 58 10 / 071 371 58 12 W imieniu Doroty oraz naszym dziękuję wszystkim za pomoc Grzegorz (Secam) Ważne aby w recepcji podać że krew jest dla Doroty Pal - zaświadczenie które dają po pobraniu krwi dla szpitala można zostawić w recepcji odbiorę je i zawiozę sam Jeszcze raz dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 24.06.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Witam Ponieważ zaczynam budowę w Oławie w tym roku, dokładnie tylko stan "0" szukam sprawdzonej ekipy która zrobi mi fundamenty oraz drenaż. Czy możecie mi polecić kogoś z tej okolicy ? Dziękuje za informacje i pozdrawiam Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 25.06.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Witajcie, powiedzcie proszę czy musieliście zgłaszać montaż rozdzielnicy na szafce pomiarowej? Czy może zgłasza sie dopiero jej zamontowanie, wraz z prośbą o odbiór i montaż licznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 26.06.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 OIDP bylo to tak:elektryk prowadził WLZ do rozdzielnicy, potem złożył wniosek o sprawdzenie instalacji, potem ja z protokołem ze sprawdzenia pojechałem podpisac umowę, potem założyli licznik i popłynął prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 26.06.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dzięki hojnorek, miałem nadzieję, że właśnie tak się to odbywa:-) To teraz jeszcze pytanko czy znacie jakiegoś gramotnego elektryka z okolic gm. Czernica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 26.06.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 może "mój" podjedzie?Pan Piotr Juźwiak (możesz powołać sie na Piotra z Św Katarzyny) tel. 5o5 o23 76obardzo dokładny gość. ja jestem zadowolony z jego usług (bednarka, WLZ, rozdzielnica). btw - może warto za jednym zamachem zakopać bednarkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 26.06.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dzięki za kontakt - zadzwonię.Co do bednarki, to na razie nie ma gdzie jej wkopywać, ale ma to w umowie ekipa budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 26.06.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 to jak sie z nim dogadasz co do rozdzielni to popytaj go o bednarkę i ogólnie "na co zwrócić uwagę przy budowie pod kątem elektryki". Gość dzieli się wiedzą i daje cenne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts