Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeszcze jedno - powiedzcie mi czy na przedpokoju na którym mam kafle robi się cokoliki na ścianie z kafli czy też lepiej zamontować listwy drewniane ?
Weź pod uwagę, że jak przykleisz cokolik to będziesz miała te 1-1.5cm uskoku. A listwa ładnie Ci dojdzie do ściany.

Myśmy wstępnie myśleli o cokoliku z ciętych kafli ale finalnie skończy się na listwach.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W salonie tak zrobilam cokol, ale dalam specjalna plastikowa listwe, od gory, pomiedzy sciane, a cokol.

Jednak i tak mi sie nie podoba. Chce to zerwac, wygladzic sciane i dac listwe drewniana.

Zapomnialam, w lazience na gorze mam cokol z plytki, ale listwa jest aluminiowa, zakrywajaca calkowicie kafelek. I to jest extra.

:o :o :o Oj podpadł mi Pan Przybyłkiewcz- Okna wstępna wycena wyszła 13000 w czwartek przyjechał na budowę pomierzyć no i chcieliśmy podpisać umowę, a on stwierdził, że musi jeszcze raz przeliczyć...no i dzisiaj wyszło mu 19500 :o :o :o doszło jedynie okno 60x60białe i 2 silniczki do rolet( podobno jeden kosztuje 300zł tak mówił w czwartek) TEMU PANU JUŻ PODZIĘKUJEMY

Hmm głupia sprawa, bo go poleciłem :roll:

Jak tłumaczył tą podwyżkę - dał jakąś kalkulację ?

Ciekawe czy czyta nasze forum ? :-?

Absolutnie nie mam do ciebie żalu :lol: Facet wogóle się nie tłumaczył...na pytanie mężą skąd wynika ta różnica w cenie on odpowiadał, że do nas należy decyzja. Ja mam wrażenie, że on sobie z montażem rolet nie radzi bo miał problem z wybraniem odpowiedniego systemu. Ale nie ma problemu jutro mam dostać dwie wyceny więc napewno zamówię :wink:

Facet wogóle się nie tłumaczył...na pytanie mężą skąd wynika ta różnica w cenie on odpowiadał, że do nas należy decyzja.
No i to jest trochę dziwne. Przecież z jakiegoś względu ta różnica musi być. Nawet jeżeli coś źle podliczył na początku, to chyba powinien był się przyznać. ;)

Ja jestem wlasnie po poszukiwaniach okien i mogę powiedzieć, że niektórych przerastają zamówienia/wymagania i wtedy zaczyna się ściemnianie.

Także każdy musi podchodzić do okien indywidualnie. Dla niektórych okna od jednego będą super (bo np mają wymagania, które dana firma robi non stop), a dla innych to będzie nie do zrealizowania.

Ja np szukałem drzwi balkonowych podnoszono przesuwnych (HS) - rozwiązanie bardzo drogie i mało kto to robi - niektórzy ściemniali, że sie nie da, inni ostatecznie nie wyceniali. Ostatecznie takich nie wzięliśmy ze względu na cenę - wzieliśmy uchylno-przesuwne, ale się firmy przefiltrowały. Tak samo mieliśmy przy szybach - szukaliśmy P4 lub P2, w jednej firmie to gość przez pół godziny mi odradzał, w końcu zgodził się wycenić, ale ostatecznie wycenę dostałem na P1 - dziwnie.

Widzę, że niektórzy wykonawcy mają taką idiotyczną manierę, że gdy czegoś nie potrafią to zamiast powiedzieć to wprost jak człowiek człowiekowi to pieprzą głupoty albo na siłę wciskając to co mają / potrafią zrobić albo dając ceny zaporowe, żeby przypadkiem ktoś ich nie zaakceptował.

Kto ich tego nauczył ?

Czy kiedyś zmądrzeją ?

A może ci mądrzejsi to uznani fachowcy robiący swoje i nie biorący się za to czego nie potrafią :-?

gdyby ktoś nie zaglądał na starą wrocławską:

W Niedzielę moja żona Dorta (na forum Dosia) urodziła syna. Po porodzie wystąpiły poważne komplikacje po których została poddana 10 godzinnej operacji ratującej życie, podano jej 24 jednostki krwi. W tej chwili nieprzytomna w stanie ciężkim czeka na kolejną operację która ma odbyć się we wtorek. Lekarze proszą o zabezpieczenie jak największej ilości krwi. Wszystkie osoby które mają grupę krwi A+ lub dowolną każdą inną (jeśli jest inna podmieniana jest na właściwą z banku krwi) są proszone o oddanie krwi w punkcie krwiodawstwa We Wrocławiu przy ulicy Czerwonego Krzyża 5/9 , na pobranie należy zgłosić się z dowodem osobistym i po posiłku, w rejestracji proszę podać „ krew dla Doroty Pal ”. Telefon do punktu 071 371 58 10 / 071 371 58 12

W imieniu Doroty oraz naszym dziękuję wszystkim za pomoc Grzegorz (Secam)

Ważne aby w recepcji podać że krew jest dla Doroty Pal - zaświadczenie które dają po pobraniu krwi dla szpitala można zostawić w recepcji odbiorę je i zawiozę sam

Jeszcze raz dziekuję

• 2 weeks później...