Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

czy ktoś może ma doświadczenia z instalatorami alarmów + elementów inteligencji budynku?

Poszukuję kogoś kumatego w centralach Satel Integra, nie bojącego się kontraktonów wewnętrznych, kto oprócz samego alarmu dałby radę dołączyć sterowanie kilkoma operacjami w domu.

pozdrawiam

Adam

ja tylko mowie ile to kosztuje z moich informacji na rynku w-w a mam je niejako z pierwszej wlasnej reki;)

mozliwe ze mozna je kupic nawet za darmo. podaję srednia cene rynkowa.

na allegro nie znam nie wiem

Na szczęście mamy internet, aby komuś nie zapłacić 600zł za C.E. ;) :lol:

Witam!,. Potrzebuję "świadectwo energetyczne", ale w przyzwoitej cenie. Przeglądałam "allegro" oraz forum Muratora. Ceny powalające.

Na allegro od 200zł (np aukcja 859419016), jak znajdziesz taniej to także poproszę o namiar na PW.

Ja robiłem u Pani z aukcji 859520971 - przyjeżdża na miejsce, pożycza projekt do obliczeń, robi fotki i po paru dniach osobiście odbieramy we Wrocku płacąc przy odbiorze. To tylko świstek, więc polecam. Tę Panią polecał o ile kojarzę także Trociu tutaj na grupie wrocławskiej, więc ja tylko potwierdzam namiar.

Planujący robić certyfikat - jak chcecie mieć super wynik końcowy EP to musicie podać, że palicie pelletami - wtedy mnożnik energii x 0,3 - a np. przy węglu z tego co pamiętam 1,1, a przy prądzie 3,0

Po tym widać jak bzdurne są wyniki końcowe - kto wie kiedy Związek Socjalistycznych Republik ... tzn. UE z bandą ekoterrorystów wprowadzą nam podatek od emisji CO2 uzależniony od EP :evil:

Witam!,. Potrzebuję "świadectwo energetyczne", ale w przyzwoitej cenie. Przeglądałam "allegro" oraz forum Muratora. Ceny powalające.

Cześć Danusia,

nie wiem czy już znalazłaś szpeca od charakterystyki energewtycznej, ale jeśli nie to spróbuj pod tym numerem: 601922905 Gość jest z Oławy.

Niestety nie wiem jak się ceni. Ale możesz go sprawdzić :lol:

Jak już dowiesz się ile to daj znać ... może pomogę Ci jeszcze zbić cenę. Kiedyś graliśmy razem w piłkę 8)

Po tym widać jak bzdurne są wyniki końcowe - kto wie kiedy Związek Socjalistycznych Republik ... tzn. UE z bandą ekoterrorystów wprowadzą nam podatek od emisji CO2 uzależniony od EP :evil:

Wystarczy że wmawiają (i to skutecznie) że mamy ocieplenie klimatu :D :lol: :lol:

Ocieplenie może mamy, ale wmawiają, że spowodował je człowiek i musimy za to bulić jakimś cwaniakom - zresztą zobaczcie sami co o tym mówią fachowcy:

http://www.youtube.com/watch?v=kd0W5AfR2Lg

http://www.youtube.com/watch?v=Q9qe1_F5loE

Natomiast gdyby ktoś potrzebował kominiarza to mam za 250,-zł. /zapłaciłam przed świętami/ Pan Andrzej Urbanowicz, tel.601 311 607.

Chyba jesteśmy na tym samym etapie :) Dzisiaj miałem wizytę kominiarza, pooglądał piec, zetkę, posprawdzał drożność, wdrapał się na komin, oglądał nawet kolor sadzy, a był prawidłowy brunatny. Skasował 200zł i polecał się na przyszłość. Chętnym wysyłam namiar na PW. Jutro dzwonię o certyfikat i będzie komplecik do odbioru :D