MichAsiek 03.01.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Natomiast gdyby ktoś potrzebował kominiarza to mam za 250,-zł. /zapłaciłam przed świętami/ Pan Andrzej Urbanowicz, tel.601 311 607. Chyba jesteśmy na tym samym etapie Dzisiaj miałem wizytę kominiarza, pooglądał piec, zetkę, posprawdzał drożność, wdrapał się na komin, oglądał nawet kolor sadzy, a był prawidłowy brunatny. Skasował 200zł i polecał się na przyszłość. Chętnym wysyłam namiar na PW. Jutro dzwonię o certyfikat i będzie komplecik do odbioru To ja bardzo poprosze o namiar na tego kominarza!!! Mam nadzieje,ze jezdzi w rozne czesci masta i okolice tez PS. my tez jestesmy na podobnym etapie,zdaje sie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 03.01.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 To ja bardzo poprosze o namiar na tego kominarza!!! Mam nadzieje,ze jezdzi w rozne czesci masta i okolice tez PS. my tez jestesmy na podobnym etapie,zdaje sie Pozdrawiam wysłałem na PW Przy odbiorach? To na 100% podobny etap Muszę szybko skończyć kompletować papiery i zrobić odbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 03.01.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 To ja bardzo poprosze o namiar na tego kominarza!!! Mam nadzieje,ze jezdzi w rozne czesci masta i okolice tez PS. my tez jestesmy na podobnym etapie,zdaje sie Pozdrawiam wysłałem na PW Przy odbiorach? To na 100% podobny etap Muszę szybko skończyć kompletować papiery i zrobić odbiór, dopłacanie energetyce 70zł/m-c za nic powoli zaczyna wkurzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 04.01.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Wielkie dzieki za namiar Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.01.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 kurcze ale Wam fajnie, że do odbiorów podchodzicie. Ja od roku czekam, aż łaskawe ZGK odbierze wodociąg, ale jakoś im się chyba nie śpieszy. To mnie blokuje z zakończeniem budowy i zapomnieniu o tym temacie. Cała reszta papierów juz jest i się kurzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 10.01.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Natomiast gdyby ktoś potrzebował kominiarza to mam za 250,-zł. /zapłaciłam przed świętami/ Pan Andrzej Urbanowicz, tel.601 311 607. Chyba jesteśmy na tym samym etapie Dzisiaj miałem wizytę kominiarza, pooglądał piec, zetkę, posprawdzał drożność, wdrapał się na komin, oglądał nawet kolor sadzy, a był prawidłowy brunatny. Skasował 200zł i polecał się na przyszłość. Chętnym wysyłam namiar na PW. Jutro dzwonię o certyfikat i będzie komplecik do odbioru To ja bardzo poprosze o namiar na tego kominarza!!! Mam nadzieje,ze jezdzi w rozne czesci masta i okolice tez PS. my tez jestesmy na podobnym etapie,zdaje sie Pozdrawiam TMK/MichAsiek Mogę też prosić o taki namiar na kominiarza? Ja co prawda dopiero zaczynam wykończeniówkę, ale namiary zbieram - żeby potem do tego samego tematu nie wracać. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.01.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 TMK/MichAsiek Mogę też prosić o taki namiar na kominiarza? Wysłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 10.01.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 TMK/MichAsiek Mogę też prosić o taki namiar na kominiarza? Wysłałem Dostałem wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 12.01.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Szukam użytkowników gazu z butli Bałtyk Gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry1982 24.01.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam wszystkich, Planujemy budowę domu, projekt to Szecherezada 2G z pracowni dominanta: http://www.dominanta.pl/oferta/Szeherezada_2G.html w domu oczywiście znajdzie się kilka przeróbek. Salon, Kuchnia i wejście będzie usytuowane od strony południowej. Z powodu problemów z wjazdem od tej strony (droga powiatowa) garaż zostanie obrócony o 90 stopni i wjazd do niego będzie od strony wschodniej. Pomieszczenia obok garażu zostaną powiększone, tak żeby w kotłowni nie było problemu z poruszaniem się a w drugim pomieszczeniu zmieściło się jak najwięcej gratów. Budować będziemy z Ytonga 36 + 10 styropianu, choć po ostatnich artykułach z muratora i rozmowie ze znajomym zastanawiam się nad min. 15 cm styropianu. budować będziemy w miejscowości Kilianów wizawi Kątów Wrocławskich przez autostradę. Ponieważ nie ma tam gazociągu planowane ogrzewanie to Gaz z Butli (liczy się dla nas komfort) - do tego kaloryfery i podłogówka w łazienkach, kuchni, i korytarzu. Instalacja nad którą się mocno zastanawiam to rekuperator. Nie wiem czy odrazu kłaść GWC czy tylko zostawić rurę do późniejszego montażu (wiadomo koszty). Proszę o jakieś porady, z usługi jakich firm korzystaliście, jak się Wam to sprawdza jakie koszty energii itp. Napewno będziemy mieli kominek. Tu też powstaje pytanie czy tylko sam kominek, czy pchać się w kominek z płaszczem wodnym czy DGP. Będę wdzięczny za każdą cenną uwagę i poradę. Jeśli byłoby to możliwe to odwiedziłbym osobę, która posiada te instalacje u siebie i korzysta z nich już jakiś okres czasu i potrafi powiedzieć konkretne rzeczy na temat tych instalacji. Nie szukam ludzi, którzy mają to u siebie i mimo wad tych instalacji będą je zachwalać, bo zamontowali je u siebie. Z góry dziękuję za jakiekolwiek sugestie i porady z waszej strony. PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.01.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Budować będziemy z Ytonga 36 + 10 styropianu, choć po ostatnich artykułach z muratora i rozmowie ze znajomym zastanawiam się nad min. 15 cm styropianu. budować będziemy w miejscowości Kilianów wizawi Kątów Wrocławskich przez autostradę. Ponieważ nie ma tam gazociągu planowane ogrzewanie to Gaz z Butli (liczy się dla nas komfort) - do tego kaloryfery i podłogówka w łazienkach, kuchni, i korytarzu. Instalacja nad którą się mocno zastanawiam to rekuperator. Nie wiem czy odrazu kłaść GWC czy tylko zostawić rurę do późniejszego montażu (wiadomo koszty). Proszę o jakieś porady, z usługi jakich firm korzystaliście, jak się Wam to sprawdza jakie koszty energii itp. Napewno będziemy mieli kominek. Tu też powstaje pytanie czy tylko sam kominek, czy pchać się w kominek z płaszczem wodnym czy DGP. Łukasz Ja mam 15 cm styro na Poromurze 25 cm i jest ok - przed wyborem czytałem w internecie jak opór stawia taka ściana przy wzroście grubości ocieplenia i powyżej 15 cm wzrastał nieznacznie, a okna były coraz głębiej i parapety coraz większe. Grzanie gazem z butli jest w eksploatacji droższe niż prądem w taryfie nocnej - np. wytworzenie 20 tys kWh przy Propan – Gaspol 48MJ/kg kosztuje 6158 zł, olej opałowy 5287 zł, w G12 5230 zł, a np. przy ekogroszku 2505 zł - no ale Twój wybór. Mam centralę wentylacyjną Nikol (po przejrzeniu praktycznie wszystkich dostępnych świadomie ją wybrałem i po 1,5 roku używania podtrzymuję swoją decyzję), podobną (większą) ma Daro_k - montowała niedawno wszystko u niego ta sama firma co u mnie, więc jego spytaj czy nadal można ich polecić. Oczywiście można kupić tańszą , ale nie będzie miała odpowiednich parametrów, a droższe poza wybajerzonymi obudowami nie są w niczym lepsze (taniej można nawet zrobić samemu, ale z tego co widzę w odpowiednim wątku sporo z tym pracy i zachodu, a i efekt niepewny). GWC najlepiej od razu (inaczej potem są spore wykopy na działce gdy już się chce mieć porządek) - naprawdę może być tani i sprawny - np. mnie kosztował 3,5 tys zł (wykonany przez firmę went-bud z Wrocławia). Sprawdza się tak, że w domu jest ciepło i zawsze przewietrzone Bilansu kosztów nie robiłem, więc nie wiem czy się zwraca (koszt odzyskanej energii - koszt prądu, filtrów oraz inwestycji), ale działa jak obiecywali i sprawność ma jak w opisie (mierzyłem temp. na we i wy). Ja kominka celowo nie robiłem, bo nie chciałoby mi się brudzić, rozpalać, rąbać drewna, sprzątać itp. - jeśli planujesz tak drogi opał jak gaz płynny to oznacza, że stać Cię na droższe ogrzewanie, więc pewnie nie będzie Ci się chciało napracować codziennie przy kominku i będziesz go używał "rekreacyjnie", więc wg mnie szkoda pieniędzy na DGP czy płaszcz wodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_R 03.02.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 TMK/MichAsiek Mogę też prosić o taki namiar na kominiarza? Wysłałem Czy ja też mogę prosić o namiarek na kominiarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 03.02.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 TMK/MichAsiek Mogę też prosić o taki namiar na kominiarza? Wysłałem Czy ja też mogę prosić o namiarek na kominiarza Mirosław Guździał 503-639-516 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 09.02.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam, czy mogę prosić o kontakty do sprawdzonych wykonawców: 1. dachów (więźba + pokrycie dachówką ceramiczną, fajnie by było, gdyby nie bali się wykończenia komina styropianem i żywicą) 2. instalacji wod-kan-co Firmy z dobrymi cenami mile widziane Będę bardzo wdzęczny za wszelkie sugestie pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikasz1982 09.02.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 ma ktoś namiar na firmę z Psar przy drodze Wrocław - Trzebnica, zajmującą się handlem kostki brukowej?? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 09.02.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 ma ktoś namiar na firmę z Psar przy drodze Wrocław - Trzebnica, zajmującą się handlem kostki brukowej?? np tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 09.02.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Łukaszu naraże się chyba jak to powiem, ale - jak budujesz z BK plus ocieplenie to moze lepiej wez przecietne BK 24 +15-20cm styro taniej a cieplej (of course o ile konstrukcja pozwala)- rekuperator - mam, ale tylko dlatego, że dostałam go za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikasz1982 10.02.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Dziękuję za pomoc GosiaIAdam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 10.02.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Mam centralę wentylacyjną Nikol (po przejrzeniu praktycznie wszystkich dostępnych świadomie ją wybrałem i po 1,5 roku używania podtrzymuję swoją decyzję), podobną (większą) ma Daro_k - montowała niedawno wszystko u niego ta sama firma co u mnie, więc jego spytaj czy nadal można ich polecić. Oczywiście można kupić tańszą , ale nie będzie miała odpowiednich parametrów, a droższe poza wybajerzonymi obudowami nie są w niczym lepsze (taniej można nawet zrobić samemu, ale z tego co widzę w odpowiednim wątku sporo z tym pracy i zachodu, a i efekt niepewny). GWC najlepiej od razu (inaczej potem są spore wykopy na działce gdy już się chce mieć porządek) - naprawdę może być tani i sprawny - np. mnie kosztował 3,5 tys zł (wykonany przez firmę went-bud z Wrocławia). A czy mógłbym prosić namiary na tą ekipę od rekuperatora? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosi0112 11.02.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam, dawno mnie tu nie bylo, ale powoli zaczynam poszukiwania ekipy do dachu, dlatego chcialam zapytac Was czy macie jakas zaufana i sprawdzona ekipe ?? Dostalam od jednego fachowca wycene 75zl za metr + 200zl za okno dachowe, troszeczke sie przerazilam, ale napiszcie co sądzicie o tej cenie? Buduje Dandysa ( dach czterospadowy- podobno trudny o pow. 260m2) Podajcie jeszcze namiary na tartaki, w ktorych mozna kupic niedrogo więźbę Bede bardzo wdzieczna za pomoc i chetnie tez udziele jakis podpowiedzi Proszę o kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts