j 19.02.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Witam wszystkich w grupie wrocławskiej. mam działkę w Wilkszynie miałem zamiar wylać fundamenty pod koniec zeszłego roku ale pogoda nie dopisała poza tym grunt jest podmokły i musiałem wykonać na działce drenaż, właśnie dzisiaj dostałem wstępną wycenę od ewentualnego wykonawcy-stan surowy otwarty ok 200 000 (materiały plus robocizna 78 tys, cena na daną chwilę) buduję dom 141 m2 (AD54) i dodatkowy garaż obok domu.Teraz muszę załatwić jakiś sensowny kredyt. Pozdrawiam. 200 tys. A co tak dużo? No i mnie dobiłeś do reszty... mnie koles powiedział, że od 350 do 380 000 stan surowy otwarty:-( Aha... dodał, że "z lekką górką". Aktualnie mam depresję No ty chyba inaczej rozumiemy pojęcie stanu surowego otwartego, albo ten Twój dom jest mega skomplikowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 19.02.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Czy ktoś z was buduje z pustaków typu POTOTHERM?? Sprawdzałam na allegro ceny pustaków ceramicznych. Nie znam sie na firmach i te nazwy nic mi nie mowia, tylko cena przemawia jakoś zrozumiale Napiszcie co o tym myślicie (o ile uda mi sie wstalić link): http://www.allegro.pl/item311436197_thermopor_eder_pustak_poroton_24_cena_brutto_.html albo o tym drugim http://www.allegro.pl/item313149160_pustak_ceramiczny_porotherm_import_austria_4_30zl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 19.02.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 My podpisywaliśmy umowe w zeszłym roku na stan surowy otwatry z robocizną i materiałami na 230 tys. http://www.dobredomy.pl/?id_project=70Domek średni wielkością . Popalic daje dach , nie należy do najtańszych. Czy to dużo nie wiem. Dla mnie tak , ale jak usłyszałam ile wydał jeden ze znajomych a nie miał jeszcze dachówki kupionej i położonej to chyba nie jest tak źle.Wydał juz wtedy 350 tys.- projekt w orchideach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 19.02.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Czy orientujecie się, czy cena 96zł/1m2 Silki 24e to dobra cena aktualnie? jutro chcę zamówić ją już i mieć to z głowy . Waham się jeszcze co do bloczków - Betarda mogę mieć za 4,6 a Tarmat za 4,3. Różnica w sumie nie duża, bo przy 2000tys. sztuk to 600zł, więc skłaniam się raczej ku Betardowi. W jakiej formie Wasze ekpiy chcą stal/zbrojenie? Pręty i same na budowie łączą, czy już kompletne? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 19.02.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 No i mnie dobiłeś do reszty... mnie koles powiedział, że od 350 do 380 000 stan surowy otwarty:-( Aha... dodał, że "z lekką górką". Aktualnie mam depresję Stan surowy otwarty czyli rozumiem już z dachem/rynnami/etc? Czy w cenie są już jakieś instalacje? Jaka powierzchnia zabudowy domku i jak duży dach? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekra 19.02.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Waham się jeszcze co do bloczków - Betarda mogę mieć za 4,6 a Tarmat za 4,3. Różnica w sumie nie duża, bo przy 2000tys. sztuk to 600zł, więc skłaniam się raczej ku Betardowi. W jakiej formie Wasze ekpiy chcą stal/zbrojenie? Pręty i same na budowie łączą, czy już kompletne? Pzdr, TS Ja kupowałam w styczniu bloczki za 4,45. Moja ekipa chce stal w prętach i sami łączą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 19.02.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 TS147 & j Domek to:http://www.projekty.ign.com.pl/?id=254&p=detail z małymi zmianami w środku, nie będzie również lukarny z balkonem. Wiem, że dach nie należy do prostych ale 85 000 za robociznę wystarczyło. Nie bardzo rozumiem czemu z materiałami ma być aż 380 000! Co do zakresu prac, to wchodzi w to orynnowanie i montaż okien dachowych. Acha materiał to Ytong, a strop terriva czyli inaczej niż w podstawowym projekcie. Na razie czekam na info od innej ekipy, która robociznę wyceniła o 10-15 tysięcy mniej. W każdym razie ja nie zdecyduję się na budowę, jeśli stan surowy nie zamknie się kwotą max 280 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 19.02.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 TS147 & j Domek to: http://www.projekty.ign.com.pl/?id=254&p=detail z małymi zmianami w środku, nie będzie również lukarny z balkonem. Wiem, że dach nie należy do prostych ale 85 000 za robociznę wystarczyło. Nie bardzo rozumiem czemu z materiałami ma być aż 380 000! Co do zakresu prac, to wchodzi w to orynnowanie i montaż okien dachowych. Acha materiał to Ytong, a strop terriva czyli inaczej niż w podstawowym projekcie. Na razie czekam na info od innej ekipy, która robociznę wyceniła o 10-15 tysięcy mniej. W każdym razie ja nie zdecyduję się na budowę, jeśli stan surowy nie zamknie się kwotą max 280 000. Jeśli ten projekt wycenili na 380tys. to rzeczywiście SZOK. Dach nie jest chyba aż tak ciężki - poza tym nawet jeśli to niech więźba kosztuje 15tys, robocizna za dach 25tys, dachowka (ceramiczna dobrej firmy) 30tys + reszta 10tys - razem jest to 80tys. Czyli zostaje na stan surowy BEZ dachu 300tys. Moim zdaniem 80-100tys za dużo. Przekonam się zresztą niedługo na własnej skórze jak mi idzie prognozowanie kosztów budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 19.02.2008 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Czy orientujecie się, czy cena 96zł/1m2 Silki 24e to dobra cena aktualnie? jutro chcę zamówić ją już i mieć to z głowy . Waham się jeszcze co do bloczków - Betarda mogę mieć za 4,6 a Tarmat za 4,3. Różnica w sumie nie duża, bo przy 2000tys. sztuk to 600zł, więc skłaniam się raczej ku Betardowi. W jakiej formie Wasze ekpiy chcą stal/zbrojenie? Pręty i same na budowie łączą, czy już kompletne? Pzdr, TS jezeli chodzi o bloczki betarda ja kupowalam po 4,70 w styczniu mysle ze w dobrej cenie proponuja mowili mi ze sa lepsze dlatego kupilam prety i material na sciane tez zamowilam dachiwke elementy dachu kupowalam to w jednej hurtownia niektore artykuly mysle ze taniej inne drozej w ogolnym bilansie mysle ze nie bedzie zle nie chce jezdzic szukac pozniej zwozic na budowe z roznych punktow a tak sie dogadalamze budowlaniec dzwoni zamawia i przywoza kiedy on potrzebuje papierologia u mnie tez poszla bez bolu bo wszytko mialam przygotowane zlozone przez osobe adaptujaca projekt poszlo bez bolu spokojnie a moze mialam szczescie nie wiem najwazniejsze ze narazie wszytko ok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olciu6 19.02.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Witam wszystkich w grupie wrocławskiej. mam działkę w Wilkszynie miałem zamiar wylać fundamenty pod koniec zeszłego roku ale pogoda nie dopisała poza tym grunt jest podmokły i musiałem wykonać na działce drenaż, właśnie dzisiaj dostałem wstępną wycenę od ewentualnego wykonawcy-stan surowy otwarty ok 200 000 (materiały plus robocizna 78 tys, cena na daną chwilę) buduję dom 141 m2 (AD54) i dodatkowy garaż obok domu.Teraz muszę załatwić jakiś sensowny kredyt. Pozdrawiam. 200 tys. A co tak dużo? No i mnie dobiłeś do reszty... mnie koles powiedział, że od 350 do 380 000 stan surowy otwarty:-( Aha... dodał, że "z lekką górką". Aktualnie mam depresję No ty chyba inaczej rozumiemy pojęcie stanu surowego otwartego, albo ten Twój dom jest mega skomplikowany. Dom raczej nie jest mega http://www.studioarcis.pl/opis.php?id=134 bardzo prosta konstrukcja, cena 200 000 obejmuje: pracę na działce przez ekipę od ściągnięcia humusu, stan zerowy, ściany (bez działowych, dach (dachówka cementowa), montaż okien połaciowych, oraz budowa dodatkowego garażu wolno stojącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 19.02.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Czy ktoś z was buduje z pustaków typu POTOTHERM?? Sprawdzałam na allegro ceny pustaków ceramicznych. Nie znam sie na firmach i te nazwy nic mi nie mowia, tylko cena przemawia jakoś zrozumiale Napiszcie co o tym myślicie (o ile uda mi sie wstalić link): http://www.allegro.pl/item311436197_thermopor_eder_pustak_poroton_24_cena_brutto_.html albo o tym drugim http://www.allegro.pl/item313149160_pustak_ceramiczny_porotherm_import_austria_4_30zl.html Na temat pierwszego nic nie wiem, co do drugiego linku to miałem okazję rozmawiać z człowiekie. Wtedy był problem z wyładowaniem tych pustaków, tzn. dowozili całym TIRem i samemu trzeba było zorganizować rozładunek. Nietety o tym dowiedziałem się już po 2 czy 3 rozmowie, wcześniej wszystko było super, mieli widlaka z jakiejś firmy za jakieś 200 zł więc całkiem nieźle. Przykonkretnym dogadywaniu się zaczynał wychodzić problem rozładunku i jego cena więc w rezultacie bloczki kupiłłem porotherm - mieli właśnie promocję i wyszło porównywalnie. Morał z tego taki upewniać się aż do bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 19.02.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 My podpisywaliśmy umowe w zeszłym roku na stan surowy otwatry z robocizną i materiałami na 230 tys. http://www.dobredomy.pl/?id_project=70 Domek średni wielkością . Popalic daje dach , nie należy do najtańszych. Czy to dużo nie wiem. Dla mnie tak , ale jak usłyszałam ile wydał jeden ze znajomych a nie miał jeszcze dachówki kupionej i położonej to chyba nie jest tak źle. Wydał juz wtedy 350 tys.- projekt w orchideach. Pi razy drzwi cena wydaje się całkiem niezła. dach faktycznie może trochę podłamać, sporo pracy przy obróbkach. Projekt za to bardzo fajny, jak to z dobrych domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 20.02.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Voco oKna i rolety zamówione zostały w firmie extherm-2 z ul Tęczowej-VEKA Ale cena jak pewnie wiesz uzależniona jest przede wszystkim od tego czy okna są standardowe czy nie , my na etapie projektowania już to zaplanowaliśmy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.02.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 http://www.allegro.pl/item311436197_thermopor_eder_pustak_poroton_24_cena_brutto_.html Mój domek jest z nich zbudowany. Stoi od sierpnia i nic się złego nie dzieje. Jeżeli chcesz się przyjrzeć z bliska, możemy się spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 20.02.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Mój domek jest z nich zbudowany. Stoi od sierpnia i nic się złego nie dzieje. Jeżeli chcesz się przyjrzeć z bliska, możemy się spotkać. A jaka jest przenikalność cieplna tego produktu? Masz ocieplony dom, a jeśli tak, to czym? Czy ja też mogę wpaść na kawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 20.02.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Czy ktoś z was buduje z pustaków typu POTOTHERM?? Nie ograniczaj się do cen. Sprawdź rozmiary pustaków - im większe tym mniej ich będzie potrzeba, no i oczywiście pytanie czy ma być to sciana jedno czy dwuwarstwowa? Wtedy patrz na przenikalność cieplną. I wtedy uważaj, bo podaja ją w dwóch różnych wartościach:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.02.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Mój domek jest z nich zbudowany. Stoi od sierpnia i nic się złego nie dzieje. Jeżeli chcesz się przyjrzeć z bliska, możemy się spotkać. A jaka jest przenikalność cieplna tego produktu? Masz ocieplony dom, a jeśli tak, to czym? Czy ja też mogę wpaść na kawę? A wiesz, że tych współczynników nie znam Nie zastanawiałem się nad tym. Dom na razie stoi nieocieplony. Będzie okładany styro, ale to pewnie dopiero koło jesieni. Forumowicze na kawę tudzież herbatę (bo tą mam na budowie) zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 20.02.2008 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 kochani podpowiedzcie gdzie mozna kupic wypozyczyc jakis barak na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 20.02.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ja też intensywnie poszukuję baraku budowlanego, najlepiej używanego, bo nowe są bardzo drogie i właśnie zaczęłam się zastanawiać nad wypożyczeniem, znalazłam jakąś firmę "Ima" na ul. Obornickiej we Wrocławiu (http://www.ima.wroc.pl), czy może Ktoś korzystał z ich usług i wie jak kształtują się ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 20.02.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 bemark, cherry - anjamen ma 2 szt do sprzedania - napiszcie do niej. fasola ma też garaż blaszany. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts