Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dostalem taka oferte na beton komorkowy, napiszcie prosze czy jest ok:

beton komorkowy Greisel

62,4*24*24,9 cm PW - 86 zl m2 brutto 265m2 - 22790

62,4*11,5*24,9 cm - 44 zł/m2 brutto 145 m2- 6380

* ten beton komorkowy jest na pioro wpust

* w cenie juz jest klej

* palety bezwrotne niekaucjowane

H+H

24*24*59 cm gladki - 77 zł/m2/brutto -20405

12*24*59 cm - 38,57 zł/m2/brutto - 5592,65

* paleta fakturowana 30 zl netto

* nie posiada kleju

Gdy do tych H+H doliczyć klej i palety, to właściwie wychodzi podobna cena jak bloczków Greisela. Pytanie teraz, które bloczki są lepsze jakościowo?

Również przyłączam się do pytania o sprawdzonych i dobrych studniarzy studni wierconych.

pozdrawiam

Gdy do tych H+H doliczyć klej i palety, to właściwie wychodzi podobna cena jak bloczków Greisela. Pytanie teraz, które bloczki są lepsze jakościowo?

A czy tych palet nie można później oddać? Przecież jeżeli jest pobierana opłata za te palety, to pewnie można im je zwrócić i odzyskać wpłatę. Tak było u mnie jak zamawiałem Solbet'a 12. Że paletę oddałem tego samego dnia (przerzuciłem wszystko z palety do wewnątrz), to od razu dostałem fakturę korygującą.

A czy tych palet nie można później oddać? Przecież jeżeli jest pobierana opłata za te palety, to pewnie można im je zwrócić i odzyskać wpłatę. Tak było u mnie jak zamawiałem Solbet'a 12. Że paletę oddałem tego samego dnia (przerzuciłem wszystko z palety do wewnątrz), to od razu dostałem fakturę korygującą.

Trociu ma rację, palety można oddać. Wtedy za same bloczki grub.24cm wychodzi około 50 palet czyli 1500zł. I tu mam pytanie, czy ktoś z was ma doświadczenie ze zwrotem palet? Czy transport na własny koszt, czy dostawca bloczków sam je odbiera?

pozdrawiam

Ja z innym problemem - chcę zamówić stal na zbrojenie .Mam ceny z Centrostalu i z returnu ALE ...

Return nie ma transportu i chociaż jest tańszy to cała oszczędność może się przejeść wysokim kosztem transportu. Macie może namiar na formy transportowe na zbrojenie o długości 12 m (wszystkiego razem ledwie tona).

Pozdrav

No to przynajmniej jesli probuje mnie nabic w butelke to nie jestem sam :p

W sumie marna pociecha.

Jak chcesz to mam numer od Secama do tartaku w Wilczycach, podobno byli dosc tani.

Ja bede u nich weryfikowal ta cene.

pozrowka!

Ja akurat celowo wybrałem ten a nie inny tartak, bo ma dobrą opinię i mam w miarę pewność dobrej impregnacji. Zdawałem sobie sprawę z wyższej ceny - tak naprawdę więźba jest dla mnie zbyt ważna i ewentualne problemy zbyt kosztowne, żeby zdać się na przypadek :wink: .

Pzdr

Hej!

Witamy wszystkich gorąco (jak na tą zimę:D) - zupełnie przypadkiem dziś odkryliśmy tę grupę, wcześniej przeglądaliśmy tylko Grupę Wrocławską.

Budujemy się za Trzebnicą, ale sercem związani jesteśmy z Wrocławiem :) Zaczynamy lada dzień (na razie mamy tylko humus), a szczegóły - w naszym dzienniku :)

Pozdrawiamy wszystkich budujących :-)

Hej!

Witamy wszystkich gorąco (jak na tą zimę:D) - zupełnie przypadkiem dziś odkryliśmy tę grupę, wcześniej przeglądaliśmy tylko Grupę Wrocławską.

Budujemy się za Trzebnicą, ale sercem związani jesteśmy z Wrocławiem :) Zaczynamy lada dzień (na razie mamy tylko humus), a szczegóły - w naszym dzienniku :)

Pozdrawiamy wszystkich budujących :-)

Również witam

Poszukaj jeszcze grupy budujących w okolicy Trzebnicy. Jest taka. Nazwy dokładnie nie pamiętam. Ale się przewija od czasu do czasu w nowych postach.