NASZBLUSZCZ 13.05.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 witam serdecznie mam na imie Marta rozpoczynamy budowe w dzierzoniowie! wlasnie znalazlam to forum i zamierzam tu byc stalym bywalcem a to nasz projekt : http://img228.imageshack.us/img228/6831/domekoi3.jpg jestesmy na etapie fundamentow! czy ktos moze mi powiedziec gdzie moge znalesc jakies informacje np na temat sztuki budowlanej ( w sensie jak sprawdzac fachowcow czy nie robia fuszerki)?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 13.05.2008 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 witam serdecznie mam na imie Marta rozpoczynamy budowe w dzierzoniowie! wlasnie znalazlam to forum i zamierzam tu byc stalym bywalcem a to nasz projekt : http://img228.imageshack.us/img228/6831/domekoi3.jpg jestesmy na etapie fundamentow! czy ktos moze mi powiedziec gdzie moge znalesc jakies informacje np na temat sztuki budowlanej ( w sensie jak sprawdzac fachowcow czy nie robia fuszerki)?? pozdrawiam witamy i zapraszamy zagladaj jak naczesciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 14.05.2008 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 a u mnie jutro zasypywanie piachem pozniej chudziak w tym tygodniu maja skonczyc Oj, to widzę po wcześniejszych wątkach że materiały to chyba masz już wszystkie zgromadzone My obecnie jesteśmy na tym samym etapie - mamy zasypane już większość piachu, w tym tygodniu mamy nadzieję skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 14.05.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam Zaczynamy przygodę z budowaniem. Mamy działkę w Kiełczowie, najprawdopodobniej będziemy budować Agnieszkę II z MG Projekt. Mam pytanie - może ktoś z Was też realizuje ten projekt? Nie ukrywam, że bardzo zależałoby nam na zobaczeniu Agnieszki ,,na żywo". to bedziemy sąsiadkami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 14.05.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Hej! Poczekajcie na mnie, ja też jestem zainteresowany takim szambem. myślę,że data jest tu najmniej ważna byle zebrac grupę osób,a wtedy to już można ponegocjować. Mój sąsiad wstępnie rozmawiał z gościem, ale ja chcę do niego zadzonic tylko muszę mieć konkrety( tzn zdeklarowana ilośc osób) Dla mnie data jest ważna, bo dopiero zaczynam się budować, więc szambo przydałoby się dopiero za parę miesięcy. Może zapytajmy jeszcze Trocia o namiary na tą firmę z Radomia. Zawsze to jakaś konkurencja i ceny mogą się różnić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 14.05.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Hej! Poczekajcie na mnie, ja też jestem zainteresowany takim szambem. myślę,że data jest tu najmniej ważna byle zebrac grupę osób,a wtedy to już można ponegocjować. Mój sąsiad wstępnie rozmawiał z gościem, ale ja chcę do niego zadzonic tylko muszę mieć konkrety( tzn zdeklarowana ilośc osób) Dla mnie data jest ważna, bo dopiero zaczynam się budować, więc szambo przydałoby się dopiero za parę miesięcy. Może zapytajmy jeszcze Trocia o namiary na tą firmę z Radomia. Zawsze to jakaś konkurencja i ceny mogą się różnić. pozdrawiam dziś dzwoniłam tam do nich czyli do probudu szambo 2500 dowóz do wrocka 950 kominki za 1 , 45 zł( trzeba około 2)= 90 + fat 22% razem 3540 + vat 780= 4320 brutto ,więc nie wiem czy to tak tanio? i tylko przywóz i włożenie do wykopu, reszta martw się sam wymurowanie kominków nałożenie płyty , zależy czy masz wyprowadzoną rure kanalizacyjną z budynku + podłączeie szamba, nie wspomnę o wykopaniu i zasypaniu szamba-WSZYSTKO ROBIMY SAMI Rozmawiałam dzis wstępnie z firmą ekobud z wrocławia. info wysłałam na priva, może lepiej zrobic Ci te szambo teraz i tak musisz je zrobić, zawsze możesz umówic się na np za 2 m-ce, ale cene juz masz zaklepana z grupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wianek 14.05.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam Poszukuję kierownika budowy, który doglądnie budowy w Jordanowie Śląskim - najlepiej z bliskich okolic, albo ogólnie z południa. Z góry dziękuję za namiary. Aha - ile płacicie swoim kierownikom? No i przyłączam się do pytania o szambo - budowa w Jordanowie Śląskim, start za miesiąc, czyli szambo za kilka(?) miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 14.05.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 witamy i zapraszamy zagladaj jak naczesciej dziekuje bardzo u nas juz wylany chudziak a no i niespodzianka! panowie "zapomnieli" pociagnac rury od kanalizacji do kuchni teraz beda pruc!! do tego troche poniszczyli (przypalili) dookola steropian z izolcji pionowej ale to juz poprawili!! ukladaja teraz narozniki (budujemy z porothermu 30) i tu pytanie : na co najbardziej powinno sie zwrocic uwage na tym etapie? jestesmy z mezem praktycznie zieleni w tej kwestiia po ekscesach przy fundamentach chcielibysmy jak najwiecej sie dowiedziec! zastanawiam sie czy te dwie rzeczy kwalifikuja sie do zmiany ekipy? czy sa to powazne bledy? mam inna ekipe na oku ale tez nie mam pewnosci czy nie bedzie problemow pozdrawiam ps: kierownikowi budowy placimy 2500zl za calosc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motoazja 14.05.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam Mam do was pytanko odnośnie ogrzewania, jakie wybraliscie? Wacham się pomiedzy piecem na pellets, ekogroszek albo pompą ciepła?Chociaż wiem,że te pompy to tanie nie są ale za to wygodne.Nie wiem jak to z tymi pompami jest do końca bo to nowośc u nas i nie wiadomo jak sie sprawuja po np10 latach.Czy dostatecznie nagrzeja mi wode? DziekiKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 14.05.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam Mam do was pytanko odnośnie ogrzewania, jakie wybraliscie? Wacham się pomiedzy piecem na pellets, ekogroszek albo pompą ciepła? Chociaż wiem,że te pompy to tanie nie są ale za to wygodne.Nie wiem jak to z tymi pompami jest do końca bo to nowośc u nas i nie wiadomo jak sie sprawuja po np10 latach.Czy dostatecznie nagrzeja mi wode? Dzieki Kasia Napiszę tak Moja ciocia ma pompę ciepła od lat 17 lub 18 i nie narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 14.05.2008 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 a u mnie jutro zasypywanie piachem pozniej chudziak w tym tygodniu maja skonczyc Oj, to widzę po wcześniejszych wątkach że materiały to chyba masz już wszystkie zgromadzone My obecnie jesteśmy na tym samym etapie - mamy zasypane już większość piachu, w tym tygodniu mamy nadzieję skończyć uffff na goraco napisze dzisiaj zasypywalismy poszlo 300 ton piachu zawibrowali w piatek chudzial beda lalli anetko mam zamowione materialy na sciany dach strop teriva wolalam zaplacic i niech czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 14.05.2008 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 witamy i zapraszamy zagladaj jak naczesciej dziekuje bardzo u nas juz wylany chudziak a no i niespodzianka! panowie "zapomnieli" pociagnac rury od kanalizacji do kuchni teraz beda pruc!! do tego troche poniszczyli (przypalili) dookola steropian z izolcji pionowej ale to juz poprawili!! ukladaja teraz narozniki (budujemy z porothermu 30) i tu pytanie : na co najbardziej powinno sie zwrocic uwage na tym etapie? jestesmy z mezem praktycznie zieleni w tej kwestiia po ekscesach przy fundamentach chcielibysmy jak najwiecej sie dowiedziec! zastanawiam sie czy te dwie rzeczy kwalifikuja sie do zmiany ekipy? czy sa to powazne bledy? mam inna ekipe na oku ale tez nie mam pewnosci czy nie bedzie problemow pozdrawiam ps: kierownikowi budowy placimy 2500zl za calosc! nie pomoge wam jestesm laikiem w tej branzy sama czytam szukam pytam sie ale napewno ktos wam pomoze na forum ja wychodze z zalozenia ze trzeba zerkac na rece i pytac sie pytac mam nadzieje ze to pomoze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 14.05.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 ja kupiłam dzisiaj gazetkie:) "Budowa domu " się nazywa, tam jest m.in. artykuł pt."Prawdy i mity o izolcji fundamentów" . Oprócz tego jest o ścianach zewnętrznych i działowych, ociepleniach i takie tam, szczerze mówiąc bardzo często kupuję "muratora" i podobne czasopisma dot. poczatkowych etapów budowy. Teoria i praktyka ,to dwie różne sprawy , ale cośkolwiek trzeba sie dowiedzieć a skoro jestem lajkonikiem, to te gazetki rozjasniaja co nieco w mojej głowie:) Polecam , swoich nie oddam, bo musze mieć jakieś materiały do nauczania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loren21 15.05.2008 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam wszystkich po długiej przerwie, oczywiscie śledziełem grupe:) ale jakoś nic sie u mnie nie działo... aż nagle... wykopałem fundamenty ( reczna robota i dużo kamieni - uff troch pracy było a opalony jestem jak chyba nigdy:)) Teraz krece zbrojenie i mam nadzieje ze w przyszłym tygodniu uda mi sie zalać ławy i tu od razu pytanko macie rozeznanie moze gdzie najtaniej/lepiej beton do Sobótki sprowadzic?? a tak pozatym to udało mi sie ekipe znaleźć i moze nawet ta sama ekipa i dach zrobi wiec jestem zadowolony. Cóż to tyle odezwe sie jak bede ju pewny wylewania ław- oby tylko pogoda dopisywała!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 15.05.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 uffff na goraco napisze dzisiaj zasypywalismy poszlo 300 ton piachu zawibrowali w piatek chudzial beda lalli anetko mam zamowione materialy na sciany dach strop teriva wolalam zaplacic i niech czeka Mozesz przypomnieć powierzchnię fundamentów oraz grubość wartwy piachu? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 15.05.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 witamy i zapraszamy zagladaj jak naczesciej dziekuje bardzo u nas juz wylany chudziak a no i niespodzianka! panowie "zapomnieli" pociagnac rury od kanalizacji do kuchni teraz beda pruc!! do tego troche poniszczyli (przypalili) dookola steropian z izolcji pionowej ale to juz poprawili!! ukladaja teraz narozniki (budujemy z porothermu 30) i tu pytanie : na co najbardziej powinno sie zwrocic uwage na tym etapie? jestesmy z mezem praktycznie zieleni w tej kwestiia po ekscesach przy fundamentach chcielibysmy jak najwiecej sie dowiedziec! zastanawiam sie czy te dwie rzeczy kwalifikuja sie do zmiany ekipy? czy sa to powazne bledy? mam inna ekipe na oku ale tez nie mam pewnosci czy nie bedzie problemow pozdrawiam ps: kierownikowi budowy placimy 2500zl za calosc! Ja tam bym patrzyła już takiej ekipie na ręce podwójnie, bo to niby przeoczenie, ale żeby się inwestora nie zapytać chociaż co z kanalizacją czy wodą, jeśli dodatkowo nie policzą i przyznali się do błędu to też nie można od razu na ludzi naskakiwać, ale pilnowac trzeba niestety i to bardzo... A ja kierownikowi płacę za przyjazd 150 zł. a resztę na telefon i jak trzeba to on dzwoni do ekipy, jak sie nie moga zgodzić to mimo wszytsko jedzie na budowę i nie jest źle na razie, oby tak dalej. Ale mam jeszcze dodatkowy nadzór na budowie w osobie mojego ojca, który co drugi dzień co rano patrzy budowlańcom na ręce;)... mam już kominy wybudowane do stropu i teraz bedą strop układać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.05.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 szambo 2500 dowóz do wrocka 950 kominki za 1 , 45 zł( trzeba około 2)= 90 + fat 22% razem 3540 + vat 780= 4320 brutto ,więc nie wiem czy to tak tanio? Zawsze można wziąć bez faktury. U nas tak było. Dowóz chyba z 800 nas wyniósł. U mnie postawili jeden mały kominek. Do tego właz za 150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 15.05.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 szambo 2500 dowóz do wrocka 950 kominki za 1 , 45 zł( trzeba około 2)= 90 + fat 22% razem 3540 + vat 780= 4320 brutto ,więc nie wiem czy to tak tanio? Zawsze można wziąć bez faktury. U nas tak było. Dowóz chyba z 800 nas wyniósł. U mnie postawili jeden mały kominek. Do tego właz za 150. Torciu pewnie ,że mozna, tylko czy sie to opłaca?? a jak będzie cos nie tak to szukaj wiatru w polu, a ty sie człowieku mart i odkopuj szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 15.05.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Ja tam bym patrzyła już takiej ekipie na ręce podwójnie, bo to niby przeoczenie, ale żeby się inwestora nie zapytać chociaż co z kanalizacją czy wodą, jeśli dodatkowo nie policzą i przyznali się do błędu to też nie można od razu na ludzi naskakiwać, ale pilnowac trzeba niestety i to bardzo... A ja kierownikowi płacę za przyjazd 150 zł. a resztę na telefon i jak trzeba to on dzwoni do ekipy, jak sie nie moga zgodzić to mimo wszytsko jedzie na budowę i nie jest źle na razie, oby tak dalej. Ale mam jeszcze dodatkowy nadzór na budowie w osobie mojego ojca, który co drugi dzień co rano patrzy budowlańcom na ręce;)... mam już kominy wybudowane do stropu i teraz bedą strop układać Pozdrawiam Przyznali sie do bledu, przeprosili i poprawia na swoj koszt! no zobaczymy! chyba dam im jeszcze szanse! Fajnie miec kogos kto pilnuje - u nas wszyscy laicy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 15.05.2008 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 uffff na goraco napisze dzisiaj zasypywalismy poszlo 300 ton piachu zawibrowali w piatek chudzial beda lalli anetko mam zamowione materialy na sciany dach strop teriva wolalam zaplacic i niech czeka Mozesz przypomnieć powierzchnię fundamentów oraz grubość wartwy piachu? Pzdr obrys budynku 14 na 14 9 bloczkow /wysokosc/ glebokie mielismy piaskownice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts