AnetkaS 30.05.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Filozof, ale Ty chyba piszesz o cenie razem z materiałem, a Magnesik chodzi tylko o robociznę.Chociaż osobiście nie odważyłabym w naszym rejonie się zlecać budowę ekipie za 40 tyś. z dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnesik 30.05.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 prosta bryła kwadrat ,dach czterospadowy również prosty bez udziwnień.natomiast liczę sie z tym żaby nie brać najtańszej ekipy .zastanawiam sie czy te 40 wystarczy jak juz fundament będzie zrobiony,a oni wchodzą na juz wylane fundamenty hm.... Podaj wymiary domku (pow. całkowita, pow.dachu, parterowy, czy z poddaszem), to łatwiej będzie ci doradzić. Rozumiem, że fundamenty już wylane. Witaj .domek to parter z użytkowym poddaszem ,tak fundamenty już bedą..pozdrówka Powierzchnia domu (h>1,90 m) 182,1 m˛ Powierzchnia netto 266,7 m˛ Powierzchnia zabudowy 195,4 m˛ Kąt nachylenia dachu 35° Wysokość domu w kalenicy 8,71 m Wysokość pomieszczeń parteru 2,72 m Wysokość pomieszczeń poddasza 0,85-2,70 m Garaż/wiata (stanowiska) 2 Liczba pokoi (z salonem) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnesik 30.05.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Filozof, ale Ty chyba piszesz o cenie razem z materiałem, a Magnesik chodzi tylko o robociznę. Chociaż osobiście nie odważyłabym w naszym rejonie się zlecać budowę ekipie za 40 tyś. z dachem. Witaj tak chodzi o robociznę i każdy etap rozliczany osobno czyli system gospodarczy ,ale tak czy tak to coś mi sie zdaje ze kieszeń muszę naciągnąć hehe a już myślałam ze uda mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 30.05.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Za 200 m2 powierzni netto średnia cena to jakieś 65-70 tyś od funsamentu po dach. Za 266 m2 może być 85 tyś a nawet 90 tyś. Mówię o porządnych ekipach ze sprzętem i wiedzą. Ja wyceny zbierałam od lutego do teraz i nie chciało być taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnesik 30.05.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Za 200 m2 powierzni netto średnia cena to jakieś 65-70 tyś od funsamentu po dach. Za 266 m2 może być 85 tyś a nawet 90 tyś. Mówię o porządnych ekipach ze sprzętem i wiedzą. Ja wyceny zbierałam od lutego do teraz i nie chciało być taniej. to nie tak tragicznie przepraszam za banalne pytanie jak szukać ekip bo ja jestem dosć rozgarnięta ale to jest dla mnie problem nie wiem od czego zacząc...masz moze namiary na te ekipy to i ja do nich sie zgłoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 30.05.2008 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam! Mam na imie Goska-mamy zamiar budowac dom za Kielczowem. http://www.dobreprojekty.pl/lustrox.php?kod=w2112b ciut zmieniony Na razie bedziemy zalatwiac papierologie.Moze na jesien uda sie zaczac budowe.Wasze uwagi sa cenne, wiec bede tutaj zagladac Czy slyszeliscie, zeby ktos sprowadzal z Niemiec bloczki np.ytong? Witaj milo ze zajrzalea zapraszamy jak najczesciej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 30.05.2008 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam, no i stało się ! Mamy ekipę, ruszamy za tydzień, wszystko dzieje się na wariackich papierach, ja, taka poukładana, mam tydzien na zorganizowanie stali i betonu . Gdzie najlepiej kupić stal? Żeby nie zdarli z człowieka i dowieźli na miejsce. Budowa jest w zachodniej części Wrocławia. Ale jestem podekscytowana I strasznie się boję Anetko gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 30.05.2008 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 a u mnie jutro zasypywanie piachem pozniej chudziak w tym tygodniu maja skonczyc Oj, to widzę po wcześniejszych wątkach że materiały to chyba masz już wszystkie zgromadzone My obecnie jesteśmy na tym samym etapie - mamy zasypane już większość piachu, w tym tygodniu mamy nadzieję skończyć jak budowa sie posuwa? u nas stan zerowy skonczony ufff pogoda nam przeszkadzala teraz juz tylko lepiej sciany niedlugo beda sie piely do gory pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 30.05.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Za 200 m2 powierzni netto średnia cena to jakieś 65-70 tyś od funsamentu po dach. Za 266 m2 może być 85 tyś a nawet 90 tyś. Mówię o porządnych ekipach ze sprzętem i wiedzą. Ja wyceny zbierałam od lutego do teraz i nie chciało być taniej. to nie tak tragicznie przepraszam za banalne pytanie jak szukać ekip bo ja jestem dosć rozgarnięta ale to jest dla mnie problem nie wiem od czego zacząc...masz moze namiary na te ekipy to i ja do nich sie zgłoszę Ja swoją Ekipę znalazłam na tym forum Mogę Ci podesłać namiary jakie dostałam a z których już raczej nie skorzystam Przy okazji wielkie dzięki dla wszystkich, którzy mi pomagali. DZIĘKUJĘ Oczywiście jeszcze nie raz będę potrzebowała Waszej pomocy. Sama z chęcią się zrewanżuję, jak tylko będę mogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 30.05.2008 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Oby tak było A z urzędami i przepisami to różnie bywa, dziś jest tak jutro inaczej. Mam nadzieję, że uda Ci się z gazem. Anetko mogloby byc lepiej ale i tak jestesm szczesliwa bede miala gaz!!!!!!!! okolo roku musze czekac teraz bede powli sie budowala wykanczala bo i tak w tym roku nie zdaza mnie podlaczyc wiec w przysztym roku na spokojnie sie przeprowadze troche to zmienilo nasze plany ale chyba dobrze bedzie spokojniej teraz juz wiem jaki piec musze kupic i jakie bede miala inne rozwaizania a tak sie miotalam poniwaz zdecydowalam sie na gaz z butli a to droga zabawa to dodatkowo chcialam zamontowac kominek z plaszczem wodnym zeby troche odciaZYC BUDZET a tak bedzie ogrzewanie gazowe i kominek uzywany okazjonalnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 30.05.2008 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Projekt kupiony Jak nieco ochlone, zakladam dziennik gratulacje pierwsze koty za ploty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 30.05.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 jak budowa sie posuwa? u nas stan zerowy skonczony ufff pogoda nam przeszkadzala teraz juz tylko lepiej sciany niedlugo beda sie piely do gory pozdrawiam U nas idzie pełną parą - zapraszamy do dziennika. A i u Was ruszy, teraz jest piękna pogoda! Trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 30.05.2008 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Moi drodzy, Wrocław to widzę jednak prężny jest i super działa. My również zaczynamy budowę pod koniec sierpnia. Właśnie finalizujemy kupno działki w gajkowie na szczęście pozwolenie na budowę trzeba tylko przepisać na nas i zmienić projekt więc ruszymy szybko. Kredyt załatwiają nam znajomi więc też przyśpieszą temat. Powiedzcie mi czy macie może namiary na jakieś swoje sprawdzone ekipy które moglibyśmy wykorzystać??? Czy myśleliście o zbiorowych zakupach materiałów żeby wyhandlować wększe upusty??? Pozdrawiam i proszę o wsparcie, uwagi [email protected] witamy i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 30.05.2008 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 jak budowa sie posuwa? u nas stan zerowy skonczony ufff pogoda nam przeszkadzala teraz juz tylko lepiej sciany niedlugo beda sie piely do gory pozdrawiam U nas idzie pełną parą - zapraszamy do dziennika. A i u Was ruszy, teraz jest piękna pogoda! Trzymamy kciuki pozdrawiam zaraz zajrze do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnesik 30.05.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Bardzo chętnie jesli nie sprawi Ci to kłopotu to możesz mi przesłać może być na pocztę [email protected] wielkie dzięki powodzenia w budowie pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnesik 30.05.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Za 200 m2 powierzni netto średnia cena to jakieś 65-70 tyś od funsamentu po dach. Za 266 m2 może być 85 tyś a nawet 90 tyś. Mówię o porządnych ekipach ze sprzętem i wiedzą. Ja wyceny zbierałam od lutego do teraz i nie chciało być taniej. to nie tak tragicznie przepraszam za banalne pytanie jak szukać ekip bo ja jestem dosć rozgarnięta ale to jest dla mnie problem nie wiem od czego zacząc...masz moze namiary na te ekipy to i ja do nich sie zgłoszę Ja swoją Ekipę znalazłam na tym forum Mogę Ci podesłać namiary jakie dostałam a z których już raczej nie skorzystam Przy okazji wielkie dzięki dla wszystkich, którzy mi pomagali. DZIĘKUJĘ Oczywiście jeszcze nie raz będę potrzebowała Waszej pomocy. Sama z chęcią się zrewanżuję, jak tylko będę mogła. Bardzo chętnie jesli nie sprawi Ci to kłopotu to możesz mi przesłać może być na pocztę [email protected] wielkie dzięki powodzenia w budowie pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 30.05.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Oczywiście żaden problem, już piszę maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnesik 30.05.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Oczywiście żaden problem, już piszę maila serdeczne dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filozof 30.05.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Filozof, ale Ty chyba piszesz o cenie razem z materiałem, a Magnesik chodzi tylko o robociznę. Chociaż osobiście nie odważyłabym w naszym rejonie się zlecać budowę ekipie za 40 tyś. z dachem. Oczywiście ceny z materiałami ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi26 30.05.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Moi drodzy, Czy myśleliście o zbiorowych zakupach materiałów żeby wyhandlować wększe upusty??? Jeżeli chodzi o zbieranie się w większe grupy to tylko ściema sprzedawców. Jak dobrze pogadasz dostaniesz taką samą cene jak w ilości 10 razy wiekszej. To tylko takie suche gadanie jest, żeby więcej sprzedać, że gdyby było wiecej to byłby wiekszy rabat. (większość sprzedawców w hurtowniach mają ustalone rabaty i ilością tego nie przeskoczysz, zapewniam. Na uzyskanie lepszej ceny to zakupy tylko i wyłącznie przez firmę ktora współpracuje z hurtownią, bo wtedy wiedzą, że jak mu dadzą lepszą cene to wróci. A jak jest jednorazowy zakup - osoba fizyczna - to i tak wiedzą że kupisz w tej cenie jaką Ci zaproponują. Jak nie powalczysz dostaniesz towar na 10 oczkach jak będziesz upierdliwy wyrwiesz 25 oczek. Wszystko zależy od tego ile może Ci dać sprzedawca znaczy na jakim procencie oni kupili od producenta i tu jest cała filozofia. ) Na grupowe zakupy masz proste rozwiązanie wysyłasz zapytanie na duże ilości potem bierzesz małe, zawsze się można rozmyślić jeżeli chodzi o ilość. Daję sobie rękę uciąć że ceny nie podniosą ze względu na mniejszą ilość. Jak nie wierzycie to niech jedna osoba wysle zapytanie z 2 różnych emaili o ten sam materiał ( oczywiście nie w jednym dniu) , w jednym emailu 10 sztuk w drugim 100sztuk . Daję 80% że ceny będą jednakowe. A może się mylę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts