Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie!

U nas kolejny maly kroczek do przodu - spotkanie z p. architekt, ktora bedzie tez prowadzic budowe. Okazalo sie, ze musimy na gwalt robic projekt wentylacji mechanicznej (a i tak musza pozostac jakies elementy grawitacyjnej, bo normy to nakazuja w przypadku awarii pradu...), projekt inst. pompy ciepla. I najgorsze - moze byc problem z tarasem nad garazem, bo w WZ mamy zapisane, ze dach dwuspadowy 42st... No nic. Ponoc realne jest rozpoczecie budowy pod koniec wrzesnia :)

Jeszcze troche cennika: adaptacja projektu - 3500+VAT, kierownikowanie - do uzyskania odbioru: 4500+vat. Pani mowi, ze bedzie odwiedzac budowe co 2-3 dni ;) Pewnie napiszecie, ze drogo, ale na tym wlasnie nie chce oszczedzac. Za duzo sie naczytalam forum ;)

Milego dnia wszystkim budujacym!!!

Jeszcze troche cennika: adaptacja projektu - 3500+VAT, kierownikowanie - do uzyskania odbioru: 4500+vat. Pani mowi, ze bedzie odwiedzac budowe co 2-3 dni ;) Pewnie napiszecie, ze drogo, ale na tym wlasnie nie chce oszczedzac. Za duzo sie naczytalam forum ;)

Drogo :p A ja kiedyś naczytałem się też o takich kierownikach co biorą tak drogo i wcale nie są lepsi... Dziś pewnie trudno o kierbuda z prawdziwego zdarzenia, ale właśnie takiego Wam życzę !! I oby ta Pani taka była i rzeczywiście oby była co te 2-3 dni :-)

Dziś pewnie trudno o kierbuda z prawdziwego zdarzenia, ale właśnie takiego Wam życzę !! I oby ta Pani taka była i rzeczywiście oby była co te 2-3 dni :-)

:) Ano zobaczymy! Pani byla wielokrotnie polecana na forum, prowadzi i prowadzila budowy naszych znajomych - nie znalazlam narzekajacych na nia, wiec moze bedzie dobrze? I ma troche budow w okolicy, to pewnie wszystkie 'zalicza' na raz ;)

Teraz jeszcze martwi mnie ten material na sciany - w projekcie jest Ytong, ale nie wiem, co o nim myslec. Buduja ktos z Was sciane jednowarstwowa?

A ja się naprawdę dziwie temu.... Też czytam wiele wątków forum...

Za projekt zagospodarowania działki, adaptację projektu (fakt, że bez zmian, bo projekt indywidualny) z dostosowaniem go do warunków naszej działki, komplet projektów branżowych (woda, kanaliza, prąd, c.o.) wewnątrz budynku, załatwienie wjazdu z drogi gminnej, słowem wszystko do PnB wraz z przyspieszeniem :wink: i dostarczeniem PnB......... 2 kpln +(ewentualnie) Vat

Obdzwoniłam 4 kierbudów i żaden nie chciał więcej niż 1500 :roll:

czy oni wszyscy sobie kpią?????

Kurcze, poszukajcie jeszcze kogoś, bo aż MI szkoda Waszej kasy... A co dopiero Wam :wink:

Pozdrawiam cieplutko

A ja się naprawdę dziwie temu.... Też czytam wiele wątków forum...

Za projekt zagospodarowania działki, adaptację projektu (fakt, że bez zmian, bo projekt indywidualny) z dostosowaniem go do warunków naszej działki, komplet projektów branżowych (woda, kanaliza, prąd, c.o.) wewnątrz budynku, załatwienie wjazdu z drogi gminnej, słowem wszystko do PnB wraz z przyspieszeniem :wink: i dostarczeniem PnB......... 2 kpln +(ewentualnie) Vat

Obdzwoniłam 4 kierbudów i żaden nie chciał więcej niż 1500 :roll:

czy oni wszyscy sobie kpią?????

Kurcze, poszukajcie jeszcze kogoś, bo aż MI szkoda Waszej kasy... A co dopiero Wam :wink:

Pozdrawiam cieplutko

z moim kierbudem jestesmy umowieni na kwote 3000 i nie chcial taniej ani zlotowki

A jak z odpowiedzialnascia Waszych kierbudow za ew. wypadki, bledy powstale w trakcie budowy? Naprawde dogladaja budowy? Zalatwiaja kazdy papierek z odbiorem domu wlacznie?

Sama nie wiem teraz, co o tym myslec...

Tego - zdaje sie - nie reguluje kierbud swoja wola lub brakiem woli ponoszenia konsekwencji... ;-)

A jak z odpowiedzialnascia Waszych kierbudow za ew. wypadki, bledy powstale w trakcie budowy? Naprawde dogladaja budowy?

Tak. Dojeżdżają, doglądają - to właśnie ich zadanie :)

Zalatwiaja kazdy papierek z odbiorem domu wlacznie?

Tak. A nawet jeden na zachętę oferował zgłoszenie dziennika budowy w starostwie oraz zgłoszenie robót w PINB po gratisie heheh

Pozdrawiam

Ekipa niestety kombinuje :( Przez 11 dni zdążyli wykopać 3 ławy i kontakt urwał się, najpierw różne tłumaczenia że coś tam muszą jeszcze skończyć, telefon wyłączony, albo nie odbierają lub rozłączają :evil:

Pogoń dziadów w cholerę.

Mam z takim cwaniakiem złe doświadczenia - tyle, że z dachowcem.

Też wahałem się czy go wywalić, bo wtedy na ekipę czekało się 3-6 miesięcy i efekt był taki, że dziad przeciągał kolejne etapy robienia dachu przez 5 miesięcy aż go wywaliłem i i tak skończył ktoś inny.

Od tamtej pory jeśli ktoś 2 razy nie przychodzi w umówionym terminie znajduję innego (zrobiłem tak z wylewkami i jestem zadowolony, a teraz jest kolejny fachowiec w kolejce do wywalenia - właśnie dostał ostatnią szansę).

Szkoda nerwów, czasu i pieniędzy na proszenie się - teraz ekipy zaczynają szukać pracy, bo budów jest mniej.

okna velux mają w tym kompleksie firm jak się jedzie Krakowską od miasta przed wiaduktem na Armii Krajowej w prawo. są tam dwie firmy z oknami - jedna z nich sprzedaje Veluxa

Ja dokładnie tam kupowałem Veluksy - cena była najlepsza, termin dostawy i obsługa na wysokim poziomie.

Jedyny problem to pierwszy raz tam trafić - trzeba wjechać przez bramę przed samym wiaduktem po prawej, potem w lewo, na końcu w prawo i do końca - po prawej jest ta firma (widać reklamę Velux).