Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze jedno pytanie : czy na wiercenie studni potrzebne są jakieś pozwolenia? Jak znam życie to pewnie tak :roll:

Zadzwoń do wodociągów i sprawdź. Z tego co kiedyś rozmawiałem, to pozwolenie (zgłoszenie?) potrzebne jest na głębinówkę, do płytkiej studni do iluś metrów nie.

ps. Jeśli pytasz o same uprawnienia do kopania, to jak widziałem błędny wzrok studniarzy, nie sądzę ;)

Kolejna zabawa, tym razem z hydraulikiem. Był wstępnie zaklepany i tekst "jakoś się dogadamy", uwielbiam takie i od razu przycisnąłem o podanie zakresu jakoś. Wyśpiewał 1500zł za rozłożenie rur kanalizy w zerze :o Może jestem sknera, ale 1500 za dzień pracy bez materiału to moim zdaniem przegięcie (coś obiło mi się o 400-500zł). Ile płaciliście za rozłożenie rur i czy macie jakiegoś magika do polecenia? Teoretycznie na środę-czwartek po tym weekendzie.

ja właśnie czekam na wycene od hydraulika, zastanawiam się czy iść w miedź czy plastik kazde rozwiązanie ma tylu zwolenników co przeciwników, a wy na co się decydowaliście? zobaczę wyceny i pewnie jakąś decyzję podejmę, elektryk powinien w tym tygodni tez rozpoczac prace i na sierpien planuję wielkie tynkowanie, ekipe już mam

ja właśnie czekam na wycene od hydraulika, zastanawiam się czy iść w miedź czy plastik kazde rozwiązanie ma tylu zwolenników co przeciwników, a wy na co się decydowaliście?

Ja mam mix'a. Ogrzewanie na dole jest w plastiku. Na góre poszła miedź, ze względu na to, że w przypadku plastiku musiała by być rozdzielnia i więcej rur do położenia.

Woda też w plastiku.

Witam wszystkich budujących z okolic Wrocławia!

Robię z żoną przymiarkę do budowy domu w Wojnowicach.

Działka jest nieuzbrojona w prąd.

Prąd idzie w ziemi wzdłuż mojej działki aż do sąsiada, który ma budowę 2 domy dalej po tej samej stronie drogi polnej.

W Oleśnicy każą czekać 19 miesięcy na podłączenie prądu do mojej działki.

Proszę, polećcie dobrego i rozsądnego cenowo projektanta przyłącza elektrycznego do działki w okolicy Wrocławia. Chcę przyspieszyć procedurę podłączenia prądu.

Z góry dziękuję za pomoc!

Ktos pytal o veluxy, oto namiar na kolesia, ktory naprawde dal mi dobry opust - 27% - fakt, ze przy 12 okinach + 2 swietliki

Potwierdzam solidny namiar na okna dachowe Velux (telefon kontaktowy do pana Artura 509690793). Szybko, sprawnie i ceny lepsze niż przy Krakowskiej:)

jezeli mozna to tez bym skorzystala z tego telefonu

jestesm na etapie kupowania okien dachowych

a jak u was posuwaja sie prace

u mnie w przyszlym tygodniu klada strop

pozniej tylko dach i bedzie pieknie :D

uffff wierze ze tak szybko sprawnie pojdzie jak w moich marzeniach

czego i was z calego serca zycze

pozdrawiam

u nas kończą ściankę kolankową :-) ale dachowcy wejdą dopiero na początku sierpnia...

Ktos pytal o veluxy, oto namiar na kolesia, ktory naprawde dal mi dobry opust - 27% - fakt, ze przy 12 okinach + 2 swietliki

Potwierdzam solidny namiar na okna dachowe Velux (telefon kontaktowy do pana Artura 509690793). Szybko, sprawnie i ceny lepsze niż przy Krakowskiej:)

Pamietajcie liczy sie cena a nie ile % upustu dal. Ja jak sprzedaje to tlumacze wszystkim ze to tylko chwyt marketingowy ;)

a jak u was posuwaja sie prace

u mnie w przyszlym tygodniu klada strop

pozniej tylko dach i bedzie pieknie :D

uffff wierze ze tak szybko sprawnie pojdzie jak w moich marzeniach

czego i was z calego serca zycze

pozdrawiam

U nas końcówka z dachem, czekamy na okna...

matadorRS pewnie przy drugiej budowie unikniemy kilka więcej błędów, ale wierz mi zawsze patrzę na cenę ostateczną a nie przyznany rabat :)

XX - ceny na Velux`y osiągnęłam nawet jeszcze lepsze niż podał trabi (namiary umieściłam parę postów wyżej :wink: )