Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

prosze o namiary na osobę zajmującą się wykończeniem wnętrz - konkretnie chodzi o dokończenie łazienki: podwieszenie sufitu, zbudowanie 1 ścianki z pustaków szklanych i biały montaż. (całość raczej nie przekroczy 3-4 dni)

Niestety mój wykonawca (mimo że bardzo dobry) nie odzywa się od 2 tygodni i zostałem na lodzie.

z góry dziękuję i pozdrawiam,

Geretz

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ponownie mam zagwozdkę z ekipą. Drugi tydzień pojawili się w poniedziałek i wtorek na 5-6godzin i znikają. Najpierw nie odbierają telefonów w środę, w czwartek po południu sms albo tel. że będą w poniedziałek :evil: Ciągle są czymś zestresowani, albo że trzeba kopać ławy, albo hds nie wstawił palety pod mordkę i trzeba byłoby nosić pustaki 3 metry, albo dostawa przyjechała o 9:30 a nie o 8:00 i "już nie ma sensu dziś robić" itd. Projekt mam prosty do granic możliwości, zaczęli teoretycznie pracę 30maja i do dziś zrobione jest zero i ciut murowania (fotki w dzienniku). Na 99% zaraz będzie stres przy wylewaniu wieńca, słupach itd.- stres czyli znikamy na 2 tygodnie... :evil:

Męczyć się z nimi, czy pogonić? Teraz będzie duży problem ze znalezieniem innej ekipy i w sumie nie wiadomo czy nie będzie z deszczu pod rynnę... Chyba że u Was ktoś solidny kończy i może wziąć nową pracę za umiarkowane pieniądze ;) Co radzicie?

jak wiecie (poprzednie posty) ponwnie szukam ekipy murarzy (i w tym miejscu dziękuję wszyskim z forum za pomoc) w tym tyg. otrzymam 6 wycen i dal zaintereswoanych wklepię je na forum, oczywiście będzie kilka kwiatków (np. Pan Szymański z "listy misiów" , któy misiem polecanym nie powinien być zdecydowanie)

pozdrawiam

ewuniamiii napisał:

.wciaz czekam na meble do kuchni wrrr...

Hej

A można wiedzieć gdzie masz zamówioną kuchnię. My się właśnie rozglądamy za jakimś fajnym i oczywiście niezbyt drogim punktem, gdzie by nam zrobili ładną kuchnię.

JUZ ODPOWIADAM......zamówilismy w black red white na bielanach wrocławskich....bedzie ogromna wyspa ...meble w kolorku tofii z jasniutkim waniliowym blatem....ani jednej szafi wiszacej..tak wyszło :)...koszt 10 000 ...czy jestem zadowolona powiem jak dotra :)

ewuniamiii powiedz mi jaka dużą masz kuchnie i czy ta cena to ze sprzętem czy tylko same mebelki(zapewne same bmeble ale wole się upewnić) :D

Hej

A można wiedzieć gdzie masz zamówioną kuchnię. My się właśnie rozglądamy za jakimś fajnym i oczywiście niezbyt drogim punktem, gdzie by nam zrobili ładną kuchnię.

Trociu my obeszliśmy kilka punktów z meblami i prosiliśmy o wycene(mówie tu o punktach we wrocku)i maja ceny z kosmosu

dostaliśmy namiar od znajomych na fajną firme z Sycowa która robi fajne meble na wymiar,znajomi objeździli wrocek i ich kuchnie wyceniali na 11-12 tysiaków bez sprzętu a tam zrobili im kuchnie za 6 tysięcy(też bez sprzetu bo to zależy co się chce)i dodatkowo wynaleźli im sprzety agd w fajnych promocjach

I tak jak pisałąm wczesniej też zrobiliśmy taki numer że najpierw obeszliśmy wrocek i naszą kuchnie(bez sprzetu,13 m2 w tym trzy sciany do zabudowy)wyceniali na około 30 tysięcy a w tej firmie z Sycowa wycenili nam na około 18 tysięcy i w tej wycenie są meble do kuchni + jadalni

i to są meble drewniane a nie z jakiejś tam płyty i póki co nie znaleźliśmy nic taniej

Tadam! Mamy więźbę :D Domek w końcu nabrał kształtu :)

http://lh4.ggpht.com/GosiaIAdam/SI3tqyEP5vI/AAAAAAAAB1Y/YhL0sZRJ3uU/s288/IMG_2010.JPG http://lh6.ggpht.com/GosiaIAdam/SI4oxO2Ln-I/AAAAAAAAB2I/IoRXtZoTz9k/s288/IMG_2012.JPG

gratuluje

u mnie za 2 tygodnie sie zacznie

tydzien temu zalalismy strop teraz podlewamy do

podeschnie i ruszamy

pozdrawiam

Hej

Trociu my obeszliśmy kilka punktów z meblami i prosiliśmy o wycene(mówie tu o punktach we wrocku)i maja ceny z kosmosu

dostaliśmy namiar od znajomych na fajną firme z Sycowa która robi fajne meble na wymiar,znajomi objeździli wrocek i ich kuchnie wyceniali na 11-12 tysiaków bez sprzętu a tam zrobili im kuchnie za 6 tysięcy(też bez sprzetu bo to zależy co się chce)i dodatkowo wynaleźli im sprzety agd w fajnych promocjach

I tak jak pisałąm wczesniej też zrobiliśmy taki numer że najpierw obeszliśmy wrocek i naszą kuchnie(bez sprzetu,13 m2 w tym trzy sciany do zabudowy)wyceniali na około 30 tysięcy a w tej firmie z Sycowa wycenili nam na około 18 tysięcy i w tej wycenie są meble do kuchni + jadalni

i to są meble drewniane a nie z jakiejś tam płyty i póki co nie znaleźliśmy nic taniej

ja rowniez obeszlam pare punktow

miedzy innymi na bielanach bylam i pan na dizen dobry powiedzial ze bez 30.000 to nawet nie mam co przychodzic :evil:

podziekowalam pieknie

i pomyslam poszukam gdzie indziej

pozdrawiam

Bemark

firmy we Wrocku strasznie się cenią wiec doszłam do wniosku że poszukam coś dalej spoza wrocka i stąd ten Syców bo tam robili sobie meble znajomi i są bardzo zadowoleni bo ludzie potrafią doradzić i myśle że nie zdzierają bo sa dużo tańsi niż we wrockua mebelki maja naprawde bardzo fajne

U nich w firmie możan sobie obejżeć mebeli bo mają zwobione wystawy różnych mebli-stylów,co prawda nie duży to sklep ale oni mają swoją fabryke i więc robia na wymiar,przyjeżdzają,mierzą i wyceniają za fiko(przynajmniej tak u nas było i do tego zrobili nawet projekt)

ja rowniez obeszlam pare punktow

miedzy innymi na bielanach bylam i pan na dizen dobry powiedzial ze bez 30.000 to nawet nie mam co przychodzic :evil:

podziekowalam pieknie

i pomyslam poszukam gdzie indziej

pozdrawiam

U mnie kuchnia ma 10 m2 i będę miał meble zamawiane u okolicznego fachowca.

Fronty drewniane, domykacze szuflad, halogeny, zamontują mi też od razu zlew, piekarnik, płytę gazową itp.

Wykonawca zrobił projekt, wizualizację i sporo doradził.

W sumie cena z montażem 7 500 zł

Montaż lada dzień i jak będzie wszystko ok to polecę go na forum.

Tymczasem podaję namiar na innego fachowca z Milicza, którego nie wybrałem, bo nie spodobał się mi jego projekt (choć był trochę tańszy) - tel. 605 604 189