drzankos 15.08.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 poszukiwany pilnie !; - barak, przyczepa lub magazynek...itp jeśli ktoś widział, slyszał a może ma i chce sie pozbyc - proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 15.08.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 chce ktoś może wapno (worki) lub czarny lakier do podbitki? zostało mi tego trochę... danadom wychodzi dużo taniej jak się samemu załatwia materiały tylko trzeba poświęcić czas na latanie i sprawdzanie no i własnie dlatego czasem taniej nie wychodzi sprawdzcie ceny u wykonawcy - może dostaniecie niewiele lepszy rabat w hurtowniach a odejdzie koszt telefonów, paliwa i wszystkiego co zamówicie niechcący za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 16.08.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Zgadzam się z XX. Ja sama załatwiam wszystkie materiały i koszt rachunku za telefon wzrósł mi o 100 zl miesięcznie. A ile nerwów, czy wszystko przyjedzie na czas, czy nie za dużo albo za malo.... A wiem, że moi wykonawcy załatwiliby mi wiele rzeczy taniej. Jak będę budować drugi dom, to z ta samą ekipą ale kompleksowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 16.08.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Wykonawcy, wykonawcami, a sprawdzajcie ceny np w castoramie Część materiałów mają po takich cenach, że żadna hurtownia nie zejdzie do tego poziomu. Jednak pod warunkiem własnego transportu, z ich przestaje być korzystnie. Oprócz tego porozmawiajcie w hurtowniach czy nie ma z nimi kontaktu mailowego. Ja w swojej często tak zamawiam i koszt telefonów/paliwa odpada. Poza tym moja obecna ekipa jest na tyle zaradna, że jak w ciągu dnia coś zabraknie, to sami myk do hurtowni, kupią. Później z tego się rozliczamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 17.08.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 17.08.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Po castoramie do sprawdzenie także brico depot ("mała" casto), ceny na wybrane artykuły mają rewelacyjne. Jednak na razie są w warszawie, toruniu i poznaniu. Parę rzeczy kupowałem przy okazji w poznaniu i opłacało się wracaj z przeładowanym samochodem A mrówki to nie czasem "małe" PSB? a przy okazji, zastanawiam się czy smarować tarasy dysperbitem z zewnątrz. Tarasy nie są połączone z domem i nie wiem czy ma to sens. Jak robiliście u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goskai 17.08.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 witampotrzebuje więźby, czy możecie podzielić się namiarami na jakiś niedrogi tartak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.08.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 A mrówki to nie czasem "małe" PSB?Ano zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.08.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 a przy okazji, zastanawiam się czy smarować tarasy dysperbitem z zewnątrz. Tarasy nie są połączone z domem i nie wiem czy ma to sens. Jak robiliście u siebie?Hej Ja właśnie się cały czas przymierzam do tarasu. I jak już go wymuruję, to pewnie go z 1-2 razy mazidłem przejadę. Pewnie dla spokoju ducha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 18.08.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 witam potrzebuje więźby, czy możecie podzielić się namiarami na jakiś niedrogi tartak:) Warto porównać kilka namiarów...na priva postaram się wysłać zestawienie tartaków My zamawialiśmy drewno pół roku temu i wówczas otrzymaliśmy najlepszą ofertę od Gawina (ten od mebli- namiary na ich stronie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.08.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Ja właśnie się cały czas przymierzam do tarasu. I jak już go wymuruję, to pewnie go z 1-2 razy mazidłem przejadę. Pewnie dla spokoju ducha. To właśnie mnie zastanawia, czy przy odseparowanym tarasie smaruje się dla "spokoju" czy jest rzeczywista potrzeba. Wiadro dysperbitu kokosów nie kosztuje, jednak staram się nie robić nic bo "przydałoby się". Znajomy od początku tak budował, kredyt skończył się i został w stanie ledwo deweloperskim bez szybkich możliwości na wykończenie domu. My i tak nieplanowanie dopłaciliśmy do wykurzenie leniwej ekipy i teraz rygor musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 18.08.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Zgadzam się z XX. Ja sama załatwiam wszystkie materiały i koszt rachunku za telefon wzrósł mi o 100 zl miesięcznie. A ile nerwów, czy wszystko przyjedzie na czas, czy nie za dużo albo za malo.... A wiem, że moi wykonawcy załatwiliby mi wiele rzeczy taniej. Jak będę budować drugi dom, to z ta samą ekipą ale kompleksowo i tak i nie, czasami ekipy biorą skąd mają blisko i nie chce im się latać kilka km. dalej, a inwestorowi by zależało. choć przy instalacjach warto oprzeć sie na sprawdzonym instalatorze jeśli chodzi o mat. porównywałem możliwości elektryka poleconego przez szwagra i różnice siegały 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valana 19.08.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 A wiem, że moi wykonawcy załatwiliby mi wiele rzeczy taniej. A mi się akurat tak złożyło (ale nie przy budowie domu, a prostym remoncie), że każdy wykonawca domagał się dwudziestoprocentowego narzutu na wszystko to, co on będzie kupował. Skutek był taki, że wszystko kupowaliśmy sami, łobuz zaś, którego w końcu wybraliśmy, nigdy do końca nie wiedział, ile i czego mu będzie potrzeba. To oczywisty rewanż za to, że mu nie daliśmy dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 19.08.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 I ja chyba muszę skorygować swoją opinię o zakupach robionych przez wykonawców. Dwa razy mi kogoś polecili , ja w natłoku obowiązków w pracy nie przeanalizowałam oferty dokładnie i w sumie to nie wyszlam na tym najlepiej. Trzeci raz się nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 19.08.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 My robiliśmy sami zakupy materiałów ponieważ jak nam wykonawca chciał załatwiać to wychodziło strasznie drogo,na samej stali na budowe zaoszczędziliśmy bo w hurtowni w której nasz wykonanca chciał się zaopatrywać chcieli nasz skasować ponad 4 tysiace drożej niż tam gdzie sami zamawialiśmy i podobnie było z innymi materiałami jak pustaki na ściany i inne rzeczy dlatego troche zachodu w poszukiwaniu materiałów było ale i tak zdobyliśmy to tanieniej nawet doliczając koszty paliwa i telefonówPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 19.08.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 A z ciekawości zapytam, gdzie kupowaliście stal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 19.08.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 my kupowaliśmystal w kwietniu w firmie ANER bo tam, wtedy wychodziło najtaniej (po sprawdzeniu innych ofert) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 19.08.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 A my w Bud-Serwis na Wagonowej - porównywalna cena do Anera - tam też sprawdzałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 19.08.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 A z ciekawości zapytam, gdzie kupowaliście stal ? Stal-Met w Rawiczu. Transport gratis (bo jeżdżą często do Wrocławia, a mieszkamy po drodze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 20.08.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam, jedno pytanko. Jest na forum ktoś, kto buduje z Ytong`a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts