Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja sciagam szambo za 2300pln + transport (okolo 900 przy wiekszych ilosciach taniej) ekipa przyjezdza i wsadza w przygotowana przeze mnie dziure i zamyka to szambo kominkiem i wlazem (kominek +50pln wlaz zeliwny +200pln a betownowy w cenie) doprowadzenie rury do szamba i wpiecie sie zostaje w moiim zakresie.

aaa.. i szambo 10m3 !!!

a 6m3 to pewnie z tysiak taniej jeszcze

pozdrawiam

my właśnie zamówiliśmy szambo w Zawoni-10 m3 za 3800 juz z transportem(szambo z kręgów)

dziś zamówiliśmy a już w sobote przywożą

w naszym zakresie jest wykopanie dziury pod szambo lub też oni to mogą zrobić-tzn mają gościa który współpracuje z nimi(pan koparkowy :D )który wykopuje dziure,osadzają on je ,zakopuje,rozplantowuje ziemie wkoło-ogólnie robi porządek po robocie ale bierze za to 400 złotych

zresztą w innych firmach jest też to że trzeba zapewnić dziure pod szambo a oni tylko go wkładają i trzeba samemu reszte zrobić

ja sciagam szambo za 2300pln + transport (okolo 900 przy wiekszych ilosciach taniej) ekipa przyjezdza i wsadza w przygotowana przeze mnie dziure i zamyka to szambo kominkiem i wlazem (kominek +50pln wlaz zeliwny +200pln a betownowy w cenie) doprowadzenie rury do szamba i wpiecie sie zostaje w moiim zakresie.

aaa.. i szambo 10m3 !!!

a 6m3 to pewnie z tysiak taniej jeszcze

pozdrawiam

Szkoda, że tydzień temu nie zdołali zabrać trzeciego dla Ciebie. Nasze juz wkopane. Firma godna polecenia. Słowni, punktualni, rzetelni :)

Czy 4500 zł za szambo betonowe 6 m3 z transportem i montażem to dużo?
Zdefiniuj co rozumiesz poprzez montaż - czy jest to tylko włożenie do wykopu, czy wszystko od a do z wraz z podłączeniem pod budynek (jak daleko)

Pełna obsługa, z podłączeniem do domu. Z tym, że za rurę trzeba jeszcze dopłacić 25 zł za m, a metrów będzie z 7.

Czy 4500 zł za szambo betonowe 6 m3 z transportem i montażem to dużo?
Zdefiniuj co rozumiesz poprzez montaż - czy jest to tylko włożenie do wykopu, czy wszystko od a do z wraz z podłączeniem pod budynek (jak daleko)

Pełna obsługa, z podłączeniem do domu. Z tym, że za rurę trzeba jeszcze dopłacić 25 zł za m, a metrów będzie z 7.

Jak full wypas, to można się zacząć zastanawiać.

Z 4-5 godzin im pewnie zejdzie, więc te 500 zł za koparkę pójdzie. Już nam się robi 4000 tysiące. Za zbiornik w innym miejscu zapłacisz z 2000 tyś + jakieś 800 za transport. Zaokrąglijmy (nie znam obecnych cen szamb), zostaje nam 1000zł. I tyle pójdzie za dość prostą robociznę.

bardzo proszę o wielka ostrożność przy ewentualnym podpisaniu umowy z firmą KUMAG z Wrocławia - oferują wszystko co się da przy wykończeniu domu. Przede wszystkim instslacje hydraulczne, ale niestety miło i przyjemnie jest do czasu realizacji umowy, terminów nie dotrzymują, ŻĄDAJĄ pieniędzy przed pracą pomimo zapisu w umowie, że po każdym etapie po wystawieniu faktury i oczywiście jak dacie to czekacie i czekacie, a ich bezczelność powala.

...i najgorsze, że trzeba sprawdzać wszystko co montują bo kombinuja strasznie...

Ale chyba każdy musi się choć trochę "pomartwić" - budowa to wielka szkoła życia. Nam murowanie, dachowanie i oknowanie poszło super - a potem mina i dalej ok, możemy już mieszkać i to najważniejsze.

Głowy do góry, wszystko jest dla ludzi... pozdrawiam wszystkich budujących

Czy ktos mógłby mi polecić sklep, gdzie kupię elementy metalowe do więźby - gwoździki, śruby, łączniki i inne.

Hej,

ja potrzebowałem długie śruby, na dodatek M12 i nie na sześciokąt tylko z zamkiem i nie mogłem ich nigdzie znaleźć, aż w końcu znalazłem sklep ;-)

Nazywa się "Śruby 1" i są na Jedności Narodowej (namiary masz tutaj - http://www.sruby.com.pl/sklepy.html)

Resztę rzeczy kupowaliśmy na bieżąco w lokalnej hurtowni (chyba tylko gwoździe)

Dzięki :)

Jeśli chodzi o śruby M to ja potrzebuję M16 20 centymetrowe. W Castoramie czy Liroy nie ma takich - są tylko nakrętki i podkladki hi hi.

a skąd masz takich leniuchów? :) W casto są fi16 w odcinkach po 1m i takie się kupuje, na mniejsze odcinki niech sobie potną kątówką.

Jedne z tańszych gwoździ także znajdziesz w casto - mają w paczkach po 5,10kg w b.dobrych cenach (na brzegu regału, na samym dole - przynajmniej na Bielanach). Na wagę już gorzej :)

Szukam namiaru na szybkiego tynkarza do zrobienia kotłowni i garażu - przed zamontowanie bramy garażowej muszę mieć min sufit i czoło wjazdowe równo otynkowane - czyli robota na 1 dzień.

Dzięki :)

Jeśli chodzi o śruby M to ja potrzebuję M16 20 centymetrowe. W Castoramie czy Liroy nie ma takich - są tylko nakrętki i podkladki hi hi.

a skąd masz takich leniuchów? :) W casto są fi16 w odcinkach po 1m i takie się kupuje, na mniejsze odcinki niech sobie potną kątówką.

Może i sobie potnie, on powiedział co potrzebuje, a ja na razie robiłam rozeznanie w sklepie.

Tak, wiem gdzie one są - 1metrowe w Castoramie są za 7,68 w Liroy za 8,5 zł.

Witam po dłuższej przerwie - kończymy SSZ . Budżet niestety przekroczony.

Zaczyna się wykończeniówka Jakie macie parapety wewnętrzne ? Może wiecie

jakie najlepiej i w miarę tanio, gdzie ?

Z czystym sumieniem mogę polecić elektryka jakby ktoś był zainteresowany.

Po paroletnim użytkowaniu konglomeratu Botticcino, mogę polecić wewnętrzne z niego wykonane. Parę lat temu kupowałem w bielanach wrocławskich, na samym końcu przy wylocie w stronę Kłodzka. Podobno jeszcze tańsze są w Piławie, ale to potwierdzę po następnym weekendzie jeśli zdążę zamówić :)

no to wracamy do ludzi. po perypetiach z ekipą i zielenią miejską, postanowiliśmy sie urlopować. po powrocie okazało sie,że ekipa nowa jest która pociagnie do końca ssz, a kochany urząd miasta, w końcu się od nas odpimkał ;)) nic tylko zakasać rękawy i zdążyc przed zimą zamknąć budynek.