TMK 03.09.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Dzieki za info, ale już widzę skąd różnica w cenie, pomijając długość, to jeszcze w centrostalu są rury prosto z pieca:-) W każdym razie dzięki... Co kto lubi Subtelna różnica 60% na metrze, to u mnie 700zł na całości. Stówka na farbę, zostaje 600zł na waciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 04.09.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Czy 4500 zł za szambo betonowe 6 m3 z transportem i montażem to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.09.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Czy 4500 zł za szambo betonowe 6 m3 z transportem i montażem to dużo?Zdefiniuj co rozumiesz poprzez montaż - czy jest to tylko włożenie do wykopu, czy wszystko od a do z wraz z podłączeniem pod budynek (jak daleko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.09.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 a z innej beczki - robił ktoś z Was szambo we własnym zakresie? Stali zostało mi duuużo, niedrogi beton do załatwienia, przydałby się tylko jakiś miś do zaszalowania i wykonania zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 04.09.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 ja sciagam szambo za 2300pln + transport (okolo 900 przy wiekszych ilosciach taniej) ekipa przyjezdza i wsadza w przygotowana przeze mnie dziure i zamyka to szambo kominkiem i wlazem (kominek +50pln wlaz zeliwny +200pln a betownowy w cenie) doprowadzenie rury do szamba i wpiecie sie zostaje w moiim zakresie. aaa.. i szambo 10m3 !!!a 6m3 to pewnie z tysiak taniej jeszcze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 04.09.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 my właśnie zamówiliśmy szambo w Zawoni-10 m3 za 3800 juz z transportem(szambo z kręgów) dziś zamówiliśmy a już w sobote przywożą w naszym zakresie jest wykopanie dziury pod szambo lub też oni to mogą zrobić-tzn mają gościa który współpracuje z nimi(pan koparkowy )który wykopuje dziure,osadzają on je ,zakopuje,rozplantowuje ziemie wkoło-ogólnie robi porządek po robocie ale bierze za to 400 złotych zresztą w innych firmach jest też to że trzeba zapewnić dziure pod szambo a oni tylko go wkładają i trzeba samemu reszte zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 05.09.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 ja sciagam szambo za 2300pln + transport (okolo 900 przy wiekszych ilosciach taniej) ekipa przyjezdza i wsadza w przygotowana przeze mnie dziure i zamyka to szambo kominkiem i wlazem (kominek +50pln wlaz zeliwny +200pln a betownowy w cenie) doprowadzenie rury do szamba i wpiecie sie zostaje w moiim zakresie. aaa.. i szambo 10m3 !!! a 6m3 to pewnie z tysiak taniej jeszcze pozdrawiam Szkoda, że tydzień temu nie zdołali zabrać trzeciego dla Ciebie. Nasze juz wkopane. Firma godna polecenia. Słowni, punktualni, rzetelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 05.09.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Czy 4500 zł za szambo betonowe 6 m3 z transportem i montażem to dużo?Zdefiniuj co rozumiesz poprzez montaż - czy jest to tylko włożenie do wykopu, czy wszystko od a do z wraz z podłączeniem pod budynek (jak daleko) Pełna obsługa, z podłączeniem do domu. Z tym, że za rurę trzeba jeszcze dopłacić 25 zł za m, a metrów będzie z 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Czy 4500 zł za szambo betonowe 6 m3 z transportem i montażem to dużo?Zdefiniuj co rozumiesz poprzez montaż - czy jest to tylko włożenie do wykopu, czy wszystko od a do z wraz z podłączeniem pod budynek (jak daleko) Pełna obsługa, z podłączeniem do domu. Z tym, że za rurę trzeba jeszcze dopłacić 25 zł za m, a metrów będzie z 7. Jak full wypas, to można się zacząć zastanawiać. Z 4-5 godzin im pewnie zejdzie, więc te 500 zł za koparkę pójdzie. Już nam się robi 4000 tysiące. Za zbiornik w innym miejscu zapłacisz z 2000 tyś + jakieś 800 za transport. Zaokrąglijmy (nie znam obecnych cen szamb), zostaje nam 1000zł. I tyle pójdzie za dość prostą robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbudowlaniec 07.09.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 bardzo proszę o wielka ostrożność przy ewentualnym podpisaniu umowy z firmą KUMAG z Wrocławia - oferują wszystko co się da przy wykończeniu domu. Przede wszystkim instslacje hydraulczne, ale niestety miło i przyjemnie jest do czasu realizacji umowy, terminów nie dotrzymują, ŻĄDAJĄ pieniędzy przed pracą pomimo zapisu w umowie, że po każdym etapie po wystawieniu faktury i oczywiście jak dacie to czekacie i czekacie, a ich bezczelność powala....i najgorsze, że trzeba sprawdzać wszystko co montują bo kombinuja strasznie...Ale chyba każdy musi się choć trochę "pomartwić" - budowa to wielka szkoła życia. Nam murowanie, dachowanie i oknowanie poszło super - a potem mina i dalej ok, możemy już mieszkać i to najważniejsze.Głowy do góry, wszystko jest dla ludzi... pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motoazja 10.09.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam Mam do Was prośbę o polecenie dobrego kierownika budowy z okolic Środy Śląskiej, bo wreszcie zaczynamy z mężem budowę naszego GRANACIKA:) PozdrawiamMotoazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 14.09.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Ale zimno się zrobiło brrrrr.... Czy ktos mógłby mi polecić sklep, gdzie kupię elementy metalowe do więźby - gwoździki, śruby, łączniki i inne. Za tydzień przyjeżdża drewno i od 22.09 ruszymy z więźbą pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 14.09.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Czy ktos mógłby mi polecić sklep, gdzie kupię elementy metalowe do więźby - gwoździki, śruby, łączniki i inne. Hej, ja potrzebowałem długie śruby, na dodatek M12 i nie na sześciokąt tylko z zamkiem i nie mogłem ich nigdzie znaleźć, aż w końcu znalazłem sklep Nazywa się "Śruby 1" i są na Jedności Narodowej (namiary masz tutaj - http://www.sruby.com.pl/sklepy.html) Resztę rzeczy kupowaliśmy na bieżąco w lokalnej hurtowni (chyba tylko gwoździe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 14.09.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Dzięki Jeśli chodzi o śruby M to ja potrzebuję M16 20 centymetrowe. W Castoramie czy Liroy nie ma takich - są tylko nakrętki i podkladki hi hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 14.09.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Dzięki Jeśli chodzi o śruby M to ja potrzebuję M16 20 centymetrowe. W Castoramie czy Liroy nie ma takich - są tylko nakrętki i podkladki hi hi. a skąd masz takich leniuchów? W casto są fi16 w odcinkach po 1m i takie się kupuje, na mniejsze odcinki niech sobie potną kątówką. Jedne z tańszych gwoździ także znajdziesz w casto - mają w paczkach po 5,10kg w b.dobrych cenach (na brzegu regału, na samym dole - przynajmniej na Bielanach). Na wagę już gorzej Szukam namiaru na szybkiego tynkarza do zrobienia kotłowni i garażu - przed zamontowanie bramy garażowej muszę mieć min sufit i czoło wjazdowe równo otynkowane - czyli robota na 1 dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 14.09.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 a skąd masz takich leniuchów? W casto są fi16 w odcinkach po 1m i takie się kupuje, na mniejsze odcinki niech sobie potną kątówką. Takie to też widziałem, ale jak chcesz na zamek (z okrągłym łbem, takie dekoracyjne z zewnątrz) to już gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 14.09.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Dzięki Jeśli chodzi o śruby M to ja potrzebuję M16 20 centymetrowe. W Castoramie czy Liroy nie ma takich - są tylko nakrętki i podkladki hi hi. a skąd masz takich leniuchów? W casto są fi16 w odcinkach po 1m i takie się kupuje, na mniejsze odcinki niech sobie potną kątówką. Może i sobie potnie, on powiedział co potrzebuje, a ja na razie robiłam rozeznanie w sklepie. Tak, wiem gdzie one są - 1metrowe w Castoramie są za 7,68 w Liroy za 8,5 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekra 14.09.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam po dłuższej przerwie - kończymy SSZ . Budżet niestety przekroczony.Zaczyna się wykończeniówka Jakie macie parapety wewnętrzne ? Może wieciejakie najlepiej i w miarę tanio, gdzie ?Z czystym sumieniem mogę polecić elektryka jakby ktoś był zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 15.09.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Witam po dłuższej przerwie - kończymy SSZ . Budżet niestety przekroczony. Zaczyna się wykończeniówka Jakie macie parapety wewnętrzne ? Może wiecie jakie najlepiej i w miarę tanio, gdzie ? Z czystym sumieniem mogę polecić elektryka jakby ktoś był zainteresowany. Po paroletnim użytkowaniu konglomeratu Botticcino, mogę polecić wewnętrzne z niego wykonane. Parę lat temu kupowałem w bielanach wrocławskich, na samym końcu przy wylocie w stronę Kłodzka. Podobno jeszcze tańsze są w Piławie, ale to potwierdzę po następnym weekendzie jeśli zdążę zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 17.09.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 no to wracamy do ludzi. po perypetiach z ekipą i zielenią miejską, postanowiliśmy sie urlopować. po powrocie okazało sie,że ekipa nowa jest która pociagnie do końca ssz, a kochany urząd miasta, w końcu się od nas odpimkał ) nic tylko zakasać rękawy i zdążyc przed zimą zamknąć budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts