cyberbronek 17.09.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Czesc Wszystkim, Czy ktos ma rozpoznany temat podbitki ? Szukam miejsca (podudniowe rubieze Wroclawia) gdzie mozna dostac heblowane deski, na ktorych bedzie montowana rynna. Jakie drewno jest wybrac na podbitke ?? Poleccie prosze jezeli macie jakies doswiadczenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 17.09.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Czesc Wszystkim, Czy ktos ma rozpoznany temat podbitki ? Ja też dołączam się do pytania, na razie tylko sprawdziłam catroamę i ceny są od 28-58 zł za m/2, w zależności od grubości i rodzaju drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 18.09.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Właśnie zakończył u mnie prace najlepszy fachowiec jakiego miałem na budowie, a do tego baaardzo przystępny cenowo. Do tego jest bardzo uczciwy, niepijacy, słowny itp. normalnie super, a to jak wykonuje tynki, kafelki, schody wylewane można zobaczyć u mnie Jeśli ktoś z Was szuka fachowca w okolicy Jelcza, który wykonuje wszelkie prace poza dachem i instalacjami to zdecydowanie go polecam i mogę podać namiar na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 19.09.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Służę namiarami na naprawdę porządnego studniarza, polecanego tu na forum już nie raz i nie dwa, ale u mnie również się sprawdził... a przy tym w bardzo rozsądnej cenie... Dodam jeszcze, że telefony odbiera, dzwoni lub zjawia się, gdy obiecał. STUDNIARZ tel. 698-826-372 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 19.09.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Dodam jeszcze, że telefony odbiera, dzwoni lub zjawia się, gdy obiecał. Do czego to doszło... Zaletą jest odbieranie telefonów czy punktualność Na swojej budowie przekonałem się jednak, że jest to jedna z ważniejszych spraw przy wyborze ekipy/fachowca, brrrr... przypomniałem sobie moją pierwszą ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 19.09.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Śmieszy, a jakie ważne i poważne... Też już to przerobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 19.09.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Czy temat szamba jest jeszcze aktualny. Ostatnio było trochę na ten temat a ja poszukuję grupy co by transport taniej wyszedł lub taką grupę zakładam.Chodzi raczej o szamba z Probudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 20.09.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Właśnie zakończył u mnie prace najlepszy fachowiec jakiego miałem na budowie, a do tego baaardzo przystępny cenowo. Do tego jest bardzo uczciwy, niepijacy, słowny itp. normalnie super, a to jak wykonuje tynki, kafelki, schody wylewane można zobaczyć u mnie Jeśli ktoś z Was szuka fachowca w okolicy Jelcza, który wykonuje wszelkie prace poza dachem i instalacjami to zdecydowanie go polecam i mogę podać namiar na priv. To ja proszę o te namiary. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aros 22.09.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 witam poszukuje adresu firmy Milenium z placu piłsudskiego moji znajomi kupowali u nich dach podobno są tani i solidni czy ktoś wie gdzie sie przenieslidzięki za odpowiedz i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 22.09.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 witam poszukuje adresu firmy Milenium z placu piłsudskiego moji znajomi kupowali u nich dach podobno są tani i solidni czy ktoś wie gdzie sie przeniesli dzięki za odpowiedz i pozdrawiam jeśli chodzi o Velux`y ceny mieli baaaardzzoo atrakcyjne telefon kontaktowy: pan Artur tel. 509690793 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.09.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 witam poszukuje adresu firmy Milenium z placu piłsudskiego moji znajomi kupowali u nich dach podobno są tani i solidni czy ktoś wie gdzie sie przeniesli dzięki za odpowiedz i pozdrawiam jeśli chodzi o Velux`y ceny mieli baaaardzzoo atrakcyjne telefon kontaktowy: pan Artur tel. 509690793 Ale jeszcze atrakcyjniejsze są obok estakady przy Krakowskiej - namiary kilka stron wstecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 23.09.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 witam poszukuje adresu firmy Milenium z placu piłsudskiego moji znajomi kupowali u nich dach podobno są tani i solidni czy ktoś wie gdzie sie przeniesli dzięki za odpowiedz i pozdrawiam jeśli chodzi o Velux`y ceny mieli baaaardzzoo atrakcyjne telefon kontaktowy: pan Artur tel. 509690793 Ale jeszcze atrakcyjniejsze są obok estakady przy Krakowskiej - namiary kilka stron wstecz Jak 3 tygodnie temu kupowałem okna to najlepszą ofertę dostałem w Millennium u p. Artura, a przy samym zamówieniu jeszcze zszedł po ok. 20 PLN/szt. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 23.09.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Ja także najlepszą cenę dostałem właśnie z Milenium . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 23.09.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Ale jeżeli chce się kupić w Millenium coś innego niż Veluxy, to odradzam. Jak chciałem kupić Fakro to owszem mogą, ale 4 tygodnie czekania. Na dodatek bardzo starali się mnie przekonać do Veluxa, podczas gdy w grę wchodził tylko i wyłącznie jeden model z dolną klamką, który mi się po prostu nie spodobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 23.09.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 witam poszukuje adresu firmy Milenium z placu piłsudskiego moji znajomi kupowali u nich dach podobno są tani i solidni czy ktoś wie gdzie sie przeniesli dzięki za odpowiedz i pozdrawiam jeśli chodzi o Velux`y ceny mieli baaaardzzoo atrakcyjne telefon kontaktowy: pan Artur tel. 509690793 Ale jeszcze atrakcyjniejsze są obok estakady przy Krakowskiej - namiary kilka stron wstecz Grzesiu, info podałam z maja/czerwca. Wówczas robiłam badanie rynku i najmniej atrakcyjna była Krakowka, później http://www.oknadachowe.net. Najlepszą ofertę otrzymałam z Millenium. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.09.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 witam poszukuje adresu firmy Milenium z placu piłsudskiego moji znajomi kupowali u nich dach podobno są tani i solidni czy ktoś wie gdzie sie przeniesli dzięki za odpowiedz i pozdrawiam jeśli chodzi o Velux`y ceny mieli baaaardzzoo atrakcyjne telefon kontaktowy: pan Artur tel. 509690793 Ale jeszcze atrakcyjniejsze są obok estakady przy Krakowskiej - namiary kilka stron wstecz Grzesiu, info podałam z maja/czerwca. Wówczas robiłam badanie rynku i najmniej atrakcyjna była Krakowka, później http://www.oknadachowe.net. Najlepszą ofertę otrzymałam z Millenium. Pozdrawiam Hmm jestem zaskoczony, bo od dawna tam mieli najtaniej. Tylko czy mówimy o tej samej firmie tzn. C-GIPS-ZG Sp. z o.o. Jakby co to namiary są na stonie: http://www.cgipszg.pl/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aros 24.09.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 witam dzieki za odpowiedz byłem u nich maja super ceny i bardzo fajny domek pokazowy widziałem u nich balkonik veluxa i sie zastanawiam warto zobaczyc teraz sa w długołęce ul wrocławska 7 telefon do przedstawiciela 509680731 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 24.09.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 witam poszukuje adresu firmy Milenium z placu piłsudskiego moji znajomi kupowali u nich dach podobno są tani i solidni czy ktoś wie gdzie sie przeniesli dzięki za odpowiedz i pozdrawiam jeśli chodzi o Velux`y ceny mieli baaaardzzoo atrakcyjne telefon kontaktowy: pan Artur tel. 509690793 Ale jeszcze atrakcyjniejsze są obok estakady przy Krakowskiej - namiary kilka stron wstecz Grzesiu, info podałam z maja/czerwca. Wówczas robiłam badanie rynku i najmniej atrakcyjna była Krakowka, później http://www.oknadachowe.net. Najlepszą ofertę otrzymałam z Millenium. Pozdrawiam Hmm jestem zaskoczony, bo od dawna tam mieli najtaniej. Tylko czy mówimy o tej samej firmie tzn. C-GIPS-ZG Sp. z o.o. Jakby co to namiary są na stonie: http://www.cgipszg.pl/ Pozdrawiam Tak, tak dokładnie te namiary. Chociaż masz rację, że można się zakrecić, gdyż przy Krakowskiej, przed wiaduktem są dwie firmy, które oferują Velux`y Swoja przygodę z oknami dachowymi rozpoczęłam od Krakowskiej i mocno się zdziwiłam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 24.09.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Jak powinno być przechowywane drewno na więźbę zwiezione na budowę? Należy je jakoś chronić przed deszczem? Właśnie przeczytałam, że drzewo o wilgotności powyżej 30% jest .... sami przeczytajcie co z nim jest. Tylko, że to chyba o inną wilgotność chodzi.... Odpowiedniej wilgotności. Drewno na konstrukcję dachu musi mieć wilgotność: nie większą niż 20% – jeśli elementy będą obudowywane (w dachu drewniana konstrukcja zwykle obudowana jest z jednej strony pokryciem, z drugiej płytami gipsowo-kartonowymi), nie większą niż 23% – jeśli elementy będą na otwartym powietrzu (taka sytuacja może mieć miejsce w dachu wiaty lub w dachu nad balkonem lub tarasem). Drewno ze świeżo ściętego drzewa (o wilgotności powyżej 30%) ma około 60-70% mniejszą wytrzymałość niż drewno wysuszone do wilgotności 20%. Drewno może być suszone naturalnie. Wtedy, aby osiągnęło odpowiednią wilgotność, musi być suszone przez dwa, trzy sezony w suchych, przewiewnych miejscach, na przykład pod wiatą. Ze względu na tak długi czas potrzebny do jego wyschnięcia coraz częściej drewno suszy się komorowo, czyli w wysokiej temperaturze w specjalnych zamkniętych komorach. W trakcie suszenia komorowego drewno jest wyjaławiane, dzięki czemu nie ma żadnych zarodników owadów, pleśni czy grzybów. Moje drewno leży na paletach i .... moknie No ale na dachu tez by mokło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.09.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Jak powinno być przechowywane drewno na więźbę zwiezione na budowę? Należy je jakoś chronić przed deszczem? Nie wiem jak powinno być prawidłowo, u nas więźbę złożyliśmy na paletach i była przykryta folią budowlaną - taką kupowaną na metry o szerokości 4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts