montom 25.09.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 U nas powoli zaczyna się coś dziać... jeszcze nie budowa, ale w końcu mamy "przesłuchania" ekip budowlanych. Co ciekawe, wszyscy są w stanie zrobić stan zero w tym roku... jak na razie nie było odmowy, kręcenia nosem itp. Mam wrażenie, że rynek zmienia się powoli:-) Mam do Was jedną prośbę. Macie może, wartego polecenia, kierownika budowy? Takiego co nie będzie miał problemu z budową w rejonie Czernicy.Z góry dzięki. Przy okazji, jest może ktoś z tego rejonu, co też będzie zaczynał teraz fundamenty? Pytam, a propos ewentualnych wspólnych zakupów:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.09.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Jak powinno być przechowywane drewno na więźbę zwiezione na budowę? Należy je jakoś chronić przed deszczem? Nie wiem jak powinno być prawidłowo, u nas więźbę złożyliśmy na paletach i była przykryta folią budowlaną - taką kupowaną na metry o szerokości 4m. Ja swojego nie przykryłam, jakoś tak pomyślałam, że jak by była już więźba na dachu a padałby deszcz, to przecież nie nakryję dachu folią ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.09.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Rzeczywiście, chyba się polepszyło jesli chodzi o wykonawców, z materiałami tez nie jest najgorzej.Za to elektrycy powalaja mnie na kolana, jak śpeiwają sobie 45 zł za punkt. Trzy miesiące temu myślałam, że 30 zł to dużo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.09.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Jak myślicie, czy orzechowe okna będą pasowały do ceglastego dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.09.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Ja swojego nie przykryłam, jakoś tak pomyślałam, że jak by była już więźba na dachu a padałby deszcz, to przecież nie nakryję dachu folią ... Zależy jakie drewno. Ja mam impregnowane ciśnieniowo i po skończeniu dachu parę szt leży sobie na deszczu i czeka do przyszłego roku na altankę - w końcu je przykryje.... Sąsiad miał zanurzeniowo i po 1,5tygodnia deszczów już prawie nie widać koloru impregnatu. Jak myślicie, czy orzechowe okna będą pasowały do ceglastego dachu? Dla sąsiadów budujesz? Jak się Wam podobają to bierz i nie zastanawiaj się Z popularnych kolorów porównaj także złoty dąb - moje 3gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.09.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Podoba mi się orzech i ceglasta dachówka Złoty dąb mi się nie bardzo podoba Ciśnieniowo impergnowane drewno w sumie nie często można dostać. Jeszcze w takiej cenie jak kiedys pisałeś. Ja mam oczywiście zanurzeniowo, jeszcze jest zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 25.09.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Właśnie zakończył u mnie prace najlepszy fachowiec jakiego miałem na budowie, a do tego baaardzo przystępny cenowo. Do tego jest bardzo uczciwy, niepijacy, słowny itp. normalnie super, a to jak wykonuje tynki, kafelki, schody wylewane można zobaczyć u mnie Jeśli ktoś z Was szuka fachowca w okolicy Jelcza, który wykonuje wszelkie prace poza dachem i instalacjami to zdecydowanie go polecam i mogę podać namiar na priv. dzięki bardzo SUSPENSER za namiary, a od Pana Sylwka możesz wziąć prowizję za załatwienie kolejnej roboty - od jutra u mnie zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 25.09.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Jak myślicie, czy orzechowe okna będą pasowały do ceglastego dachu? takie pytania ,to tylko do mojej żony - faceci to podobno daltony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 26.09.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 witam dolny slask.u nas poczatek budowy rok 2007,ale w sumie mury ruszyly w 2008.na razie SSo w grudniu bedzie SSZ.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 26.09.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Właśnie zakończył u mnie prace najlepszy fachowiec jakiego miałem na budowie, a do tego baaardzo przystępny cenowo. Do tego jest bardzo uczciwy, niepijacy, słowny itp. normalnie super, a to jak wykonuje tynki, kafelki, schody wylewane można zobaczyć u mnie Jeśli ktoś z Was szuka fachowca w okolicy Jelcza, który wykonuje wszelkie prace poza dachem i instalacjami to zdecydowanie go polecam i mogę podać namiar na priv. dzięki bardzo SUSPENSER za namiary, a od Pana Sylwka możesz wziąć prowizję za załatwienie kolejnej roboty - od jutra u mnie zaczyna Nie ma sprawy. Prowizję (w postaci dobrego piwa) za załatwienie porządnego fachowca chętnie przyjmę gdy on się sprawdzi i dobrze wykona umówione prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 29.09.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Właśnie zakończył u mnie prace najlepszy fachowiec jakiego miałem na budowie, a do tego baaardzo przystępny cenowo. Do tego jest bardzo uczciwy, niepijacy, słowny itp. normalnie super, a to jak wykonuje tynki, kafelki, schody wylewane można zobaczyć u mnie Jeśli ktoś z Was szuka fachowca w okolicy Jelcza, który wykonuje wszelkie prace poza dachem i instalacjami to zdecydowanie go polecam i mogę podać namiar na priv. dzięki bardzo SUSPENSER za namiary, a od Pana Sylwka możesz wziąć prowizję za załatwienie kolejnej roboty - od jutra u mnie zaczyna Nie ma sprawy. a służę , służę - tylko producenta (piwa oczywiście) pozostało wybrać ) Prowizję (w postaci dobrego piwa) za załatwienie porządnego fachowca chętnie przyjmę gdy on się sprawdzi i dobrze wykona umówione prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 30.09.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Z ciekawostek... małżonka robi rozeznanie wśród kierowników budów. Znalazła jednego "ewenementa", który zarzyczył sobie... minimum 600 zł miesięcznie - nawet jeśli na budowie nic się nie dzieje. Normalnie wizyta około 200 zł. Zakładając budowę 24 miesiące, wychodzi wynagrodzenie dla Pana 14 400,00... minimum:-D Polskie ZOO, Polskie ZOO, Polskie ZOO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 30.09.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Pozdrów pana... Koniecznie czymś ciężkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 30.09.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Właśnie zakończył u mnie prace najlepszy fachowiec jakiego miałem na budowie, a do tego baaardzo przystępny cenowo. Do tego jest bardzo uczciwy, niepijacy, słowny itp. normalnie super, a to jak wykonuje tynki, kafelki, schody wylewane można zobaczyć u mnie Jeśli ktoś z Was szuka fachowca w okolicy Jelcza, który wykonuje wszelkie prace poza dachem i instalacjami to zdecydowanie go polecam i mogę podać namiar na priv. dzięki bardzo SUSPENSER za namiary, a od Pana Sylwka możesz wziąć prowizję za załatwienie kolejnej roboty - od jutra u mnie zaczyna Nie ma sprawy. a służę , służę - tylko producenta (piwa oczywiście) pozostało wybrać ) Prowizję (w postaci dobrego piwa) za załatwienie porządnego fachowca chętnie przyjmę gdy on się sprawdzi i dobrze wykona umówione prace Producent najlepiej lokalny np. Spiż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 30.09.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Napiszcie proszę, czy jak robi się podjazd do garażu, to najpierw powierzchnię należy utwardzić tłuczniem? Jeśli tak, to czy tłuczeń grubości 31,5-63 nie jest zbyt gruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 30.09.2008 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Napiszcie proszę, czy jak robi się podjazd do garażu, to najpierw powierzchnię należy utwardzić tłuczniem? Jeśli tak, to czy tłuczeń grubości 31,5-63 nie jest zbyt gruby? nie bylo mnie dosyc dlugo na forum tutaj wiele sie dzieje jak widze a u mnie coz 3 tygodnie temu zakonczono budowe domku mury stoja dach zrobiony czekamy na okna i ruszamy z wykonczeniowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 30.09.2008 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Rzeczywiście, chyba się polepszyło jesli chodzi o wykonawców, z materiałami tez nie jest najgorzej. Za to elektrycy powalaja mnie na kolana, jak śpeiwają sobie 45 zł za punkt. Trzy miesiące temu myślałam, że 30 zł to dużo.... Anetko jutro bede wiedziala ile zaspiewa moj elekrtyk rano jade sie z nim spotkac zobaczymy co powie jedno wiem ze rozpietosci cenowe sa ogromne mam nieduzy domek i to parterowy mysle ze az tak duzo pracy nie bedzie a jeden zaspiewal mi 12.000!!!!! powali mnie na kolana zapytalam sie czy to z materialem a on nie sama robota pomieszalo sie w glowce za chwilke to moze 10.000 skonczyl na 8.000 a ja grzecznie podziekowalam ! tyle pieniedzy za tydzien pracy to przesada nie dziwie sie ze fachowcy zaczynaja z zagranicy wracac to prawie 3000 euro za tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 30.09.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 chętnie pomogę w problemie pt: stemple - południe wrocławia (najchętniej nadolice strachocin, jelcz, itp.) oczywiście odpłatnie potrzebuję około 60-80 szt. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 30.09.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 witam wszystkich szukam fachowców od płyt g-k i od kafelek najlepiej dobrych i niedrogich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metii 01.10.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Z ciekawostek... małżonka robi rozeznanie wśród kierowników budów. Znalazła jednego "ewenementa", który zarzyczył sobie... minimum 600 zł miesięcznie - nawet jeśli na budowie nic się nie dzieje. Normalnie wizyta około 200 zł. Zakładając budowę 24 miesiące, wychodzi wynagrodzenie dla Pana 14 400,00... minimum:-D Polskie ZOO, Polskie ZOO, Polskie ZOO... Witam! My zaczęliśmy budowę tydzień temu, na razie zebrany humus:P Kierownika budowy znaleliśmy bardzo fajnego, bierze za całą budowę 3000 zł. Liczy sobie 1% od wartości domu. pozdrawiam metii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts