TS147 07.10.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam, Jakie sa obecnie ceny murowania scianek dzialowych z porothermu (chodzi mi o orientacyjna cene za metr kwadratowy). Pozdrawiam Ja za ściankę z silikatów 12cm płacę 45zł/m2 czy dużo więcej niż cena powyżej. Ale zależało mi, żeby ekipa weszła w tym tygodniu i zależalo mi, żeby weszła konkretnie ta . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 07.10.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam, bede zamawial szambo spod Radomia.. jest duzo tansze niz w probudzie. prosze o kontakt jezeli jest ktos zainteresowany/. razem taniej - transport sie rozklada pozdrawiam jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 07.10.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Ja za ściankę z silikatów 12cm hej, kładziesz ściankę z Silki firmy Xella czy z czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 07.10.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam, bede zamawial szambo spod Radomia.. jest duzo tansze niz w probudzie. prosze o kontakt jezeli jest ktos zainteresowany/. razem taniej - transport sie rozklada pozdrawiam jacek Kiedy dokładnie będziesz zamawiał to szambo? Już teraz na dniach, czy za jakiś czas? Ja za ściankę z silikatów 12cm hej, kładziesz ściankę z Silki firmy Xella czy z czegoś innego? Ścianka jest z Xelli, bo takie też mam ściany i nie będzie problemów z pasowaniem . Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.10.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 ja też potrzebuje szamba, wiec mozemy się związać z tego co tu czytałam to chyba najtańsze są probudzie, czy może macie jeszcze firmy godne polecenia? W czwartek montowałem radomskie szambo, firmę namierzyłem z allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3589029 ceny z aukcji: Posiadamy szamba o pojemności 4000 l. wymiary 2,30mx2,10mx1,40m cena 900 zł. 5000 l. wymiary 2,30mx2,10mx1,40m cena 1100zł. 6000 l. wymiary 2,40mx2,30mx1,50m cena 1300zł. 8000 l. wymiary 2,40mx3,00mx1,55m cena 1900zł. 10000 l. wymiary 2,40mx3,30mx1,60m cena 2400zł Ustalone telefonicznie, płatne przy odbiorze, sprawny transport - polecam http://img407.imageshack.us/img407/5564/m81pg6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alamisiowa 07.10.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam wszystkich, czy jest tu ktoś kto zaczyna wiosną 2008? Kto dopiero stał sie zsczęśliwym posiadaczem działki w okoliocach Wrocławia? Ja planuje zacząc na wiosnę i szukam towarzyszy niedoli (doli? ) wśród wrocławian. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 07.10.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam wszystkich, czy jest tu ktoś kto zaczyna wiosną 2008? Kto dopiero stał sie zsczęśliwym posiadaczem działki w okoliocach Wrocławia? Ja planuje zacząc na wiosnę i szukam towarzyszy niedoli (doli? ) wśród wrocławian. Pozdrawiam ... 2008 czy 2009 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alamisiowa 07.10.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 2009 rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 07.10.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam wszystkich Potrzebuje kogoś, kto mi zrobi wylewki Pozdrawiam Proszę bardzo: wylewki- p. Dariusz Brzoza 691 361 890. Fachowiec godny polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 07.10.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 adamrw A my nie mamy chętnych na wykonanie naszego domku Trzech juz nam odmówiło, bo nie podejmują się takiej roboty. Czy fundamenty schodkowe to taki problem ?? Dzisiaj "połówek" był na kolejnej rozmowie i czekamy do piątku na cenę no i czy oferent "da radę" Mam nadzieje ze do wiosny znajdziemy. Namiary na dobre ekipy mile widziane Cześć! Jak chcesz to mogę Ci podać namiary na gościa od fundamentów lanych polecanego przez Godin. Podobno jest dobry i nie wychodzi drożej od bloczków. Ja go nie sprawdzałem, bo polecił mi inną ekipę z moich okolić, ale oni raczej nie są godni polecania. Pozdr. Witam, J miło, że jeszcze o mnie pamiętasz Jak Twoja budowa? My pomału walczymy z wykończeniówką Mój fachowiec od fundamentów jest rzeczywiście bardzo solidny, ale działa tylko na zachodniej stronie W-wia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 07.10.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam wszystkich Potrzebuje kogoś, kto mi zrobi wylewki Pozdrawiam Proszę bardzo: wylewki- p. Dariusz Brzoza 691 361 890. Fachowiec godny polecenia Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 07.10.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 . Witam, J miło, że jeszcze o mnie pamiętasz Jak Twoja budowa? My pomału walczymy z wykończeniówką Mój fachowiec od fundamentów jest rzeczywiście bardzo solidny, ale działa tylko na zachodniej stronie W-wia Pozdrawiam Cześć! Ja w piątek (jak wszystko dobrze pójdzie) zalewam strop. Na listopad mam dekarza i to będzie wszystko na ten rok:-) Fundamenty wyszły OK, ale mam trochę uwag do ekipy poleconej przez Twojego fachowca. Męczyli się z robotą miesiąc czasu no i trochę drinkowi , bez Mocnego nie zaczynali dnia. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 07.10.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 adam nie taka strasznie droga - po ostatnich poszukiwaniach najtańszą ekipę na zrobienie 2 stropów (210 m2), piętra, kolankowej, schodów, działówek i dachu - koperta (240 m2), udało mi się znaleźć za 52 tyś. , jako ciekawostkę podam,że najdroższe chciały za to samo - 96 tyś. , a druga za samą murarkę 74 tyś. także Twoją ekipę określiłbym jako umiarkowanie drogą )) A my nie mamy chętnych na wykonanie naszego domku Trzech juz nam odmówiło, bo nie podejmują się takiej roboty. Czy fundamenty schodkowe to taki problem ?? Dzisiaj "połówek" był na kolejnej rozmowie i czekamy do piątku na cenę no i czy oferent "da radę" Mam nadzieje ze do wiosny znajdziemy. Namiary na dobre ekipy mile widziane prześlę Ci na priv namiary trzech ekip, wydają się być rozsądni, polecani przez innych "foremniaków" ja z nimi nie mogłem się dogadać (finanse bądź terminy) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 08.10.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam, to ja tylko napiszę, że chyba dogadaliśmy się z ekipą. Były trzy "na tapecie". Jedna polecona telefonicznie mojej żonie przez forumowicza i dwie wylookane w sieci. Zwyciężył Pan wyszukany w sieci... w sumie wybór był ciężki, bo każda ekipa sprawiała pozytywne wrażenie. Zdecydowaliśmy się na tę, która wydaję się najbardziej profesjonalna, ze względu na wilekość i ilość pracowników różnego typu. Oczywiście może się okazać, że marnie wybraliśmy, ale to zawsze jest niewiadomą do samoego końca. Na dzień dzisiejszy wiem, że negocjacje były bardzo drobiazgowe i w sumie to nie wiem czy się cieszyć... bo przecież ja się na budowaniu nie znam i nie do końca wiem czy to co będzie w umowie to na bank wszystko co jest do wykonania. Już na etapie wyceny dopatrzyłem się, że proponowany koszt nie zawiera wykonania kanalizacji... cóż, każdy orze jak może:-DW każdym razie ostateczny koszt to 35 000 brutto za stan zero, bez wytyczenia budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 08.10.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam, to ja tylko napiszę, że chyba dogadaliśmy się z ekipą. Były trzy "na tapecie". Jedna polecona telefonicznie mojej żonie przez forumowicza i dwie wylookane w sieci. Zwyciężył Pan wyszukany w sieci... w sumie wybór był ciężki, bo każda ekipa sprawiała pozytywne wrażenie. Zdecydowaliśmy się na tę, która wydaję się najbardziej profesjonalna, ze względu na wilekość i ilość pracowników różnego typu. Oczywiście może się okazać, że marnie wybraliśmy, ale to zawsze jest niewiadomą do samoego końca. Na dzień dzisiejszy wiem, że negocjacje były bardzo drobiazgowe i w sumie to nie wiem czy się cieszyć... bo przecież ja się na budowaniu nie znam i nie do końca wiem czy to co będzie w umowie to na bank wszystko co jest do wykonania. Już na etapie wyceny dopatrzyłem się, że proponowany koszt nie zawiera wykonania kanalizacji... cóż, każdy orze jak może:-D W każdym razie ostateczny koszt to 35 000 brutto za stan zero, bez wytyczenia budynku. TE 35 000 to z materiałem czy tylko sama robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 08.10.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam, to ja tylko napiszę, że chyba dogadaliśmy się z ekipą. Były trzy "na tapecie". Jedna polecona telefonicznie mojej żonie przez forumowicza i dwie wylookane w sieci. Zwyciężył Pan wyszukany w sieci... w sumie wybór był ciężki, bo każda ekipa sprawiała pozytywne wrażenie. Zdecydowaliśmy się na tę, która wydaję się najbardziej profesjonalna, ze względu na wilekość i ilość pracowników różnego typu. Oczywiście może się okazać, że marnie wybraliśmy, ale to zawsze jest niewiadomą do samoego końca. Kurczę pieczone - nie chcę Cię straszyć, ale ja już 2 razy uległam urokowi ekip, które okazały się być do bani. Nie będę się rozpisywać tu na temat ich buractwa doszczętnego, bo nie ma sensu:) A nie mam nawet stanu 0!!!! Lepiej, moim zdaniem, wybrać ekipę z polecenia lub koniecznie zrobić wizytację u 2-3 właścicieli, którym wybrana przez Ciebie ekipa stawiała domki. Ja już nigdy nie spojrzę na złotoustych budowlańców... Gadka to jedno - to tylko teoria, a przecież Ciebie głównie praktyka interesuje Mocno trzymam kciuki Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 08.10.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Zgadzam się w 100 % z agagajlepiej odwiedzić domki które dana ekipa budowała i pogadać z ich mieszkańcami-właścicielamiMy również się nacieliśmy na piękne gadki budowlańców jak to oni wszystko potrafia a w dodatku jak dokładnie i szybko,byliśmy na budowie którą wczesniej robiła nasza ekipa ale byliśmy tak w trakcie budowy i nie gadaliśmy z właścicielem czy jest zadowolony(nasz wielki błąd)bo mamy tak dom spierdzielony że szok a teraz naprawa błędów ekipy baaardzo drogo nas kosztuje tak że naprawde warto popytać ludzi którym dana ekipa budowała bo można się przejechać i to nieźłePozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 08.10.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 hej, tak jak napisałem okaże się czy dobrze wybraliśmy, ale na bank nie wybraliśmy złotoustych:-) Jeśli chodzi o wykonanie, to podstawą zawsze jest umowa, a nasza będzie bardzo drobiazgowa, łącznie z zastrzeżeniem jakie mogą być odchylenia od pionu:-) No i oczywiście płatne jest po odebraniu robót przez kierownika budowy.Co do polecania ekip przez grupowiczów... to różnie bywa, czytam forum od dość dawna... jakieś 18ście miesięcy:-D Aha... straszyć nas nie trzeba. Jesteśmy wystarczająco zestresowani:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 08.10.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 nie jes zbyt wielu ktorzy poczekaja za kasa na koniec roboty.przewaznie zaliczka lub niektorzy calosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 08.10.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam, to ja tylko napiszę, że chyba dogadaliśmy się z ekipą. Były trzy "na tapecie". Jedna polecona telefonicznie mojej żonie przez forumowicza i dwie wylookane w sieci. Zwyciężył Pan wyszukany w sieci... w sumie wybór był ciężki, bo każda ekipa sprawiała pozytywne wrażenie. Zdecydowaliśmy się na tę, która wydaję się najbardziej profesjonalna, ze względu na wilekość i ilość pracowników różnego typu. Oczywiście może się okazać, że marnie wybraliśmy, ale to zawsze jest niewiadomą do samoego końca. Na dzień dzisiejszy wiem, że negocjacje były bardzo drobiazgowe i w sumie to nie wiem czy się cieszyć... bo przecież ja się na budowaniu nie znam i nie do końca wiem czy to co będzie w umowie to na bank wszystko co jest do wykonania. Już na etapie wyceny dopatrzyłem się, że proponowany koszt nie zawiera wykonania kanalizacji... cóż, każdy orze jak może:-D W każdym razie ostateczny koszt to 35 000 brutto za stan zero, bez wytyczenia budynku. MONTOM te 35 000 za stan zero to już chyba z materiałem czy sama robocizna ? a tak na marginesie,nikt tu nikogo nie chce straszyć,to są tylko dobre rady ludzi którzy przeszli swoje zmagania i sie nacieli tak że to tylko dobre rady aby sprawdzić jak dna firma wykonuje swoje prace pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts